Ramakrishna și Marea Putere Divină Kali

Ramakrishna a început prin a se concentra asupra imaginii simbolice a lui Kali, uneori nedormind și nemâncand multe zile.
În urma unei viziuni spirituale excepționale a Mamei Divine, el a cunoscut o perioada minunată, în care a avut o aspirație tot mai mare de a percepe mai profund Conștiința Supremă.
Când starile si viziunile sale se accentuau, nepotul sau Hriday avea grijă de el, căci în acele stări înalte Ramakrishna pierdea legatura cu lumea fizică, corpul său părea înconjurat de o lumină sfântă și uneori picături de sânge îi ieseau prin porii pielii.

“Într-o zi, eram prada unei dureri de nesuportat, încat mi se părea că mi se răsucește inima ca o rufă udă.
Mă sfâșia ideea că nu avusesem niciodată în viață viziunea Realității spirituale pe care o intuiam, când, deodata, o emoție teribilă m-a cuprins… percepeam acum un ocean de spirit, fără limite, orbitor.
În orice direcție îmi îndreptam privirea și oricât de departe priveam, nu vedeam decât enorme valuri în mișcare ale acestui ocean strălucitor de lumină. Ele se precipitau tumultoase asupra mea, cu un freămat melodios divin, ca pentru a mă înghiți.
Într-o clipă, ele m-au cuprins, inundându-mă. Copleșit de ele, m-am sufocat. Mi-am pierdut apoi conștiința și am căzut.
Cum a trecut acea zi și următoarea, nu mai stiu deloc.
Mă simțeam ca și cum în interiorul meu se legănă un ocean de beatitudine inefabilă și până în cele mai adânci cute ale ființei mele eram conștient de prezența continuă a Eternei Mame Cosmice.”

„Forța Primordială, Suprema SHAKTI, se joacă dintotdeauna, în jocul continuu al Creației. În acest joc, ea creează, susține și distruge, așa cum este orânduit. Această Putere se numește KALI.
KALI, Mama Divină, este cu adevărat BRAHMAN, iar BRAHMAN este cu adevărat KALI.
Kali și BRAHMAN sunt una și aceeași Realitate.”

“Mama Divină se joacă în multe feluri diferite și se manifestă în nenumărate ipostaze.
Ea este cea care este cunoscută ca Maha-KALI, Nitya-KALI, Shmashana-KALI, Raksha-KALI și Shyama-KALI.
Shyama-KALI are un aspect oarecum mai tandru și este adorată zi de zi în casele indiene. Ea este cea care își revarsă bunătatea și îndepărtrează frica.
Oamenii o adoră pe Raksha-KALI, Protectoarea, pe timp de epidemie, foamete, cutremure, secetă și inundații. Shmashana-KALI este teribilă, fiind întruchiparea puterii de distrugere.”

“Mama Divină dorește să continue să se joace cu ființele pe care le-a creat.
Într-un joc de-a v-ați ascunselea, căutarea se oprește de îndată ce adoratorul Ei o găsește.
Dar cum nu toți o găsesc, în felul acesta jocul poate să continue mereu și mereu, cu toate ființele umane. Acest joc continuu este spre bucuria Ei.”

“Este ca și cum Mama Divină ar șopti minții umane, făcându-i cu ochiul: Du-te și bucură-te de lume. Cum ar putea cineva blama mintea, când aceasta este natura ei? Mintea se poate desprinde de tot ceea ce este lumesc doar dacă Ea, Suprema SHAKTI, își revarsă Grația, orientând mintea aspirantului către Ea. Doar atunci mintea va deveni devotată Picioarelor de Lotus ale Mamei Divine.”

“Actele creației, crearea și distrugerea, universul însuși cu toate ființele create, sunt manifestările lui SHAKTI, Puterea Divină. Dacă meditezi profund asupra acestor aspecte, vei realiza că toate acestea sunt iluzorii precum un vis.”

“Nici o frunză nu se mișcă în afara voinței lui Dumnezeu. Ce este libertatea omului? Toți suntem supuși voinței lui Dumnezeu.

De aceea spun:O, Mamă, eu sunt instrumentul, iar Tu ești cea care mânuiești instrumentul; eu sunt trăsura, iar Tu ești cea care o conduci. Mă mișc așa cum Tu mă miști; fac ceea ce Tu mă faci să fac.”

“Este oare posibil să înțelegem cum acționează Dumnezeu și de ce? El creează, susține și distruge. Vom putea vreodata să înțelegem de ce distruge? Mă adresez Mamei Divine: “O Mamă, nu am nevoie să înțeleg. Te rog trezește în mine dragostea pentru Picioarele Tale de Lotus”. Scopul vieții umane este de a trăi iubirea plenară pentru Dumnezeu – bhakti.
Iar în ceea ce privește celelalte lucruri, Mama Divină știe mai bine. Nu trebuie neapărat să le înțelegem.”

“Este oare KALI, Divina mea Mamă, de o complexă întunecime? Ea apare neagră pentru că Ea este văzută de la distanță; dar atunci când te unești în mod intim cu Ea, nu mai este așa.
De la distanță cerul apare ca fiind albastru, dar dacă te uiți de aproape vei realiza că este incolor. Apa oceanului pare albastră de la distanță, dar când te apropii și o iei în mâini realizezi că nu are nici o culoare.”

“Dacă nu ești stabilit în Samadhi, chiar dacă studiezi, analizezi, judeci și raționezi, nu vei reuși să treci dincolo de “jurisdicția” lui Shakti. Chiar și atunci când spui: “eu meditez”, sau “eu contemplu”, tu te miști de fapt în împărăția lui Shakti, în realitatea Ei.”

“Trebuie să o îmblânzești pe Shakti, Energia Primară Kundalini, pentru a obține astfel grația lui Dumnezeu. Dumnezeu Însuși este cel care creează Mahamaya, antrenând creația în jocul magic al creării și distrugerii succesive.”

“Mama Divină este întotdeauna jucăușă și veselă. Acest univers este terenul ei de joacă. Ea are voința ei proprie și întotdeauna calea Ei. Ea este plină de grație, dăruind libertatea supremă unui om din o sută de mii.”

“Adorarea lui Shakti este extrem de dificilă. Nu este o glumă. În practica mea spirituală, timp de doi ani eu am urmărit numai să realizez acea stare în care sunt “instrumentul” Ei și Ea acționează în și prin mine. Dar atitudinea mea firească a fost întotdeauna cea a unui copil care o caută pe mama lui. Priveam sânii oricărei femei ca și cum ar fost ai mamei mele.“

“Cel care este lipsit de atribute are și atribute. EL, care este BRAHMAN, este și Shakti. Când te raportezi la El ca fiind inactiv, El se numește BRAHMAN, iar atunci când te raportezi la El ca fiind Creatorul, Susținătorul și Distrugătorul, El este numit Energia Primordială, KALI.”

“BRAHMAN și Shakti sunt perfect uniți, precum focul și puterea lui de a arde. Atunci când vorbim despre foc ne referim automat și la puterea lui de a arde. La fel, puterea focului de a arde are nevoie de focul însuși. Dacă îl accepți pe unul, trebuie să îl accepți automat și pe celălalt.”

“Dacă sesizați că ceva vă frânează sau este o piedică în progresul spiritual, tăiați legăturile!
Tăiați-le cu sabia numelui lui Dumnezeu. Lanțurile lui KALA (timpul) sunt distruse prin numele lui KALI.”

“Dumnezeu este angajat în trei feluri de activități: creație, susținere și distrugere. Moartea este inevitabilă. Toți vom fi nimiciți în momentul disoluției. Nimic nu va rămâne. Atunci Mama Divină va strânge semințele pentru viitoarea creație. Mama Divină va scoate din nou la iveală semințele pregătite pentru noua creație.“

Astfel ne invata maestrul Ramakrishna.“Tu știi că sunt un neștiutor. Nu știu nimic. Atunci cine este cel care spune toate acestea? Spun Mamei Divine:

“O Mamă, eu sunt instrumentul și tu ești cea care îl mânuiești.
Eu sunt casa, iar Tu ești cea care locuiește în ea.Eu sunt căruța, iar Tu ești cea care o conduce.
Eu fac ceea ce Tu mă faci să fac. Vorbesc precum Tu mă faci să vorbesc;
Mă mișc precum Tu mă miști.
Eu nu exist!
Tu ești totul!
Tu ești totul!
Aceasta este măreția; noi suntem doar instrumentele Ei. ”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top