Matangi – Marea putere divină a comunicării și a artei

Matangi este a noua putere divină, care ne acorda grația și binecuvântările ei din profunda sa stare de extaz divin pe care o trăiește în mod continuu.

Ea ne inspiră sa ne trăim viața într-un mod divin

Matangi este energia cuvantului rostit și a oricărui tip de manifestare exterioară a cunoașterii interioare prin diferite forme de arta, muzica și dans.

Din punct de vedere etimologic, “mata” înseamnă “un gand” sau “o opinie”. Asadar, Matangi guvernează procesul de exprimare a gândului prin cuvânt. La nivel subtil, o regăsim la nivelul lui Vishuddha chakra, care are legatură cu actul vorbirii.

Deasemenea, ea este corelată cu o zonă de la nivelul varfului limbii, responsabilă cu vorbirea articulată și cu perceperea gusturilor esențiale. Această zonă este conectată printr-un canal subtil cu Ajna chakra, numit Sarasvati. Acest nadi are legatura cu manifestarea energetică a Marii Puteri Divine, și anume,  cu manifestarea inspirației divine de la nivelul minții prin actul vorbirii.

Matangi este considerata ca fiind energia subtilă care circula prin acest canal subtil și ne ajută să exprimăm verbal adevăruri divine și să fim divin inspirați în arta poeziei metafizice.

matangi

Ea ne ajută să creăm capodopere

Având legatură cu actul vorbirii, ea este conexată cu urechea și cu abilitatea de a asculta, cu procesul de înțelegere și învățare.

Raportarea la Marea Putere Divina Matangi ne ajuta să cunoaștem semnificația simbolurilor si arhetipurilor, să ne dezvoltăm talentul artistic desăvârșit și să realizăm opere artistice excepționale.

 

Este corelată cu Logosul Divin, cu înțelepciunea și înțelegerea legilor divine

Acest lucru îl ajută pe adoratorul său să trăiască o viață cu sens profund  și îl ajută să își împlinească dharma. Aduce coerență și sincronicități datorită așezării aspirantului pe o direcție înțeleaptă, corectă, integrată în ordinea divină.

Ne conferă puterea de învățare și elocvență în dezbateri și discuții. Ea guvernează procesul gândirii, prin care noi ne exprimăm ideile prin vorbire.

Îi susține pe cei care răspândesc adevărata cunoaștere

Ea este învățătura transmisă de maestru prin cuvântul rostit.

Matangi se manifesta prin învățătura maestrului către discipoli și păstrarea tradiției diverselor căi spirituale. Prin urmare, adorarea lui Matangi poate fi considerată, de fapt, adorarea maestrului și a căii.

Ne susține în demersmatangi-ajutorul  nostru de a face binele

“Mata” mai înseamnă și “sălbatic”, “pasional”, adica cea ageră și pasională, cea activă.

Ne ajută să descoperim ceea ce se află dincolo de cuvinte, adevărul dincolo de aparențe.

Ea ne relevează cea mai înaltă cunoaștere

  • ne poate susține în a obține transcendența, identificarea cu Sinele Suprem Atman prin cunoaștere, ajutându-ne să facem saltul de la ignoranță la Adevăr.
  • ne poate releva direct Adevărul, ne permite sa avem acces la adevărata cunoaștere și la perfecțiune.
  • guvernează toate formele de cunoaștere. ÎI susține pe învățători sau profesori, manifestandu-se chiar și prin cuvintele pline de înțelepciune ale maestrului.
  • îi susține pe cei care au ca dharma transmiterea cunoașterii: profesori, oratori, mediatori, actori, poeti, dansatori, regizori de film sau teatru, etc. Dar, îi susține și pe acei care transmit lucruri frumoase, morale, nobile, înălțătoare, care îi pot apropia pe om de Dumnezeu.

Matangi reprezintă sunetul subtil nemanifestat

Gândurile sunt vibrații pe care noi le transmitem și au un anumit efect. În acest sens, mantrele rostite cu glas tare sau în minte sunt instrumente foatre eficiente pentru transformarea noastră interioară.

O modalitate de adorare a Marii Puteri Divine Matangi, de raportare la ea este prin studiul textelor sacre și reflectarea asupra sensului profund al acestora, dar și prin ascultarea cuvintelor pline de înțelepciune ale maestrului și înțelegerea semnificației profunde a acestora.

matangi-arta

Ea ne ajută să cunoaștem Adevărul Suprem prin artă

Prin muzică ne putem raporta foarte ușor la ea. Muzica și arta în general, este un limbaj special, paralel cu rațiunea, fiind mai aproape de limbajul emoțiilor și intuiției.

Matangi este pasională, foarte activă, deplin fericită în jocul divin al manifestării, este vie și efervescentă, manifestând permanent fericirea extatică, extazul divin sau beatitudine ( Ananda, fericirea nonduala).

Ne dezvăluie frumusețea impresionantă a creației, ea însăși fiind o manifestare orbitoare a Creației, foarte atrăgătoare.

Prin raportarea la Marea putere divina Matangi, putem dezvolta în noi aceste atribute și trăiri excepționale care o caracterizează.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top