Marea Putere Divină a Timpului, Autenticității și Transformării – KALI

dd33afa3116f5ff424a643b696c61cbe

„Să fii tu însuți sau tu însăți înseamnă… să fii Kali.”

În India, pentru foarte multi oameni adorarea lui Kali este o religie și se raportează într-un mod dualist ca la o fațetă a unicei Zeițe Supreme –  omnipotentă, suport al Universului  și care poate împlini orice dorință.

Pentru perspectiva nondualistă yoghină Abheda –  Kali este o fațetă a miracolului din noi, a puterii umane ce tinde spre infinit atunci când tindem către Sinele esențial. În opinia noastră, la acest infinit din noi se referea și  Iisus atunci când spunea „Împărăția lui Dumnezeu este în voi”.

Așa că, pentru noi, Kali este o șansă interioară, un nectar al vieții ce merită trezit și chiar adorat într-un mod nondual fiindcă este o fatetă a infinitului din noi.

Este o manifestare a principiului tantric fundamental

„Pentru cel care este pur, totul este pur”.

Marea putere divină Kali este una din fațetele Eternului Feminin, ale Supremei Shakti sau Mahashakti care

– manifestă în același timp transcendența și imanența (de aceea adesea este prezentată ca și contraparte a lui Shiva și având corpul negru); negrul simbolizează aici transcendența și nu impuritatea;

– este Marea Zeiță a timpului și a transformării interioare, fiind adorata mai ales de acei yoghini care iși doresc o evoluție spirituală rapidă. Ea îi susține cu o blandețe și cu o forță și o generozitate excepțională pe cei care își doresc în mod sincer transformarea, INDIFERENT LA CE NIVEL DE EVOLUȚIE S-AR AFLA;

este o formă a libertății reale, ce apare datorită cunoașterii spirituale și realizării interioare, datorită detașării autentice ce apare atunci cand trăim această stare combinată cu o miraculoasă de transcendență și imanență în același timp (este cu corpul frumos și excepțional de vital și atrăgător dar neacoperit de haine, complet și direct expus) și datorită controlului tendințelor inferioare ale ego-ului; cei ce practică nudismul resimt această libertate, stiut fiind că nudismul nu se referă la ceva erotic ci la o formă de libertate interioară.

este Adevărul absolut, accesibil doar pentru cel pregătit, dar facilitează acest adevăr pentru căutătorul sincer care dorește să fie autentic ;

pentru răspunde cu dragoste lui Kali în inima noastră, este necesar să cultivăm autenticul din răsputeri, să ne recunoaștem erorile, dacă le vedem și să căutăm să rezolvăm problemele (nu neapărat să reușim, dar măcar să urmărim)

-deși are aparența neintermediată de vreun voal iluzoriu a unei femei excepțional de frumoasă, nudă, foarte senzuală și atrăgătoare, ea este teribilă pentru cel impur și, mai ales, pentru cel rău intenționat, care încearcă să „păcălească” ordinea divină și excepțional de blândă, susținătoare și regeneratoare pentru cel care, deși limitat, aspiră sincer la autodepășire (chiar dacă este limitat);

manifestă o feminitate pură, foarte directă și adorarea ei este preferată de tantricii autentici, dispuși să parcurgă corect și rapid calea lor spirituală „ingustă ca și tăisul unui brici” ;

Kali este și energia fundamentală Kundalini, „încolăcită” de 3 ori și jumatate la baza coloanei vertebrale, în centrul vitalității Muladhara Chakra,

– Kali se manifestă în corpul nostru prin fluxul vital al respiratiei și o putem simți concret la nivelul prostatei la bărbați și la nivelul vaginului, la femei, în special în punctul G;

– se manifestă cu putere mai ales prin intermediul femeilor vitale, puternice interior și poate și exterior, cu trup armonios, senzuale și cu aspirație spirituala excepțională.

Reprezentarea simbolică a lui Kali, eficientă, poate, în India, este nepotrivita zicem noi pentru că poate oferi o greșită înțelegere pentru neofit. Este doar o reprezentare simbolică – asta da, findcă

in realitate Kali se manifestă plenar prin femeile cu forme foarte frumoase, foarte senzuale dar cu opțiuni spirituale ferme, absolute.

8cb51eb0d723e3a4b4e557eb479e5994

Zeița este, de multe ori, reprezentată ca dansând pe trupul lui Shiva, aceasta, nefiind altceva decât ilustrarea evidenta a adevarului „Shiva fără Shakti este Shava” sau „cadavru”,  fără putere.. Orice intepretare umanista superficială de genul – ”Kali este triumfătoare asupra lui Shiva” nu arată, în opinia noastră, decât ignoranță, deoarece nu există o opoziție între Shiva și contrapartea Sa ci o armonie perfecta.

Are limba scoasă în afara pentru că Ea este Timpul ce devorează totul.

Atragem atenția celor care mai cred ca aparența teribilă a lui Kali și cu multe simboluri teribile ar aparține unei zeități infernale că avem un criteriu oferit chiar de Mântuitorul nostru Iisus Hristos si care afirmă următorul lucru: „ Pomul se cunoaște după roade iar omul după fapte”.

Deci, dacă doriți să beneficiați de grația Zeiței și să îi studiați căile, la început evaluați ce oferă și ce cere de la neofit Marea Putere Divină Kali și veți vedea că tot ce se cere și tot ce se oferă este din domeniul a tot ce este mai spiritual și pur.

Adică, în ciuda aparenței teribile, Kali cere și oferă cele mai directe, clare și pure atitudini și realizări spirituale. Este imposibil a fi confundata Kali cu o ființă infernală fiindcă ființele infernale nu au astfel de aspirații ci au valori ale ego-ului, chiar daca rafinate uneori, dar valori ale ego-ului, în timp ce Kali promovează și oferă cele mai pure realizări interioare bazate pe transcenderea ego-ului.

8e063c4fe50bcceca9f30e2e8a22c718

Ea este un simbol al întregii Naturi înconjurătoare puternice, pure și regeneratoare, dar necruțătoare uneori, manifestând, chiar și atunci, o minunată calitate ce merită un total abandon și o perfectă încredere, fiindcă „tot raul (aparent) de atunci este, cu siguranță, spre bine”.

Kali este adorată de hinduși în India, dar în special de sudul Indiei, Bengal, și Assam, dar și indirect în toate comunitățile shivaite.

Leo Radutz
decembrie 2015

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top