Cum recunoastem oamenii care practica ABHEDA Yoga?

Oamenii care practica Yoga sunt oameni, armoniosi, luminosi și au ajuns sa se cunoasca mult mai bine pe ei inșisi și sunt împăcati cu propria lor viata.

Yoga confera celor care o practică o mare doză de înțelepciune, de profunzime si nu in ultimul rand – de fericire.

Yoghinii reușesc să-și diminueze considerabil identificarea cu propriul ego iar unii chiar și să îl transceandă.

Nu am exagera daca am spune ca numitorul comun al acestor oameni este fericirea și acceptarea fireasca a tuturor provocarilor vietii.

Asadar, cum ii recunoastem pe cei care practica ABHEDA YOGA?

1. Oamenii care practică ABHEDA YOGA manifestă spontan compasiune și iubire într-un mod care îi face fericiți pe ei și pe cei din jurul lor.
Fără să facă un efort pentru aceasta, propria lor căutare interioară generează o nevoie și putere de fi compasivi și de a fi iubitori ca un mod firesc de a trăi viața.

2. Oamenii care practică ABHEDA YOGA nu se tem de singurătate și nici nu mai recunosc această noțiune, simțindu-se compleți și firești atât în colectivitate cât și singuri.
Fără a-și propune, totuși, o astfel de căutare, singurătatea își pierde sensul și oamenii simt o prezență interioară permanentă și plină de firesc.

3. Oamenii care practică ABHEDA YOGA vorbesc cu ușurință în public.
Ei nu mai simt nici o diferență între a vorbi în public ori într-un cerc restrâns și își pot manifesta liber ideile indiferent de ambianță.

4. Oamenii care practică ABHEDA YOGA au un pronunțat simț practic.
Deoarece sunt obișnuiți să recunoască oportunitățile și au tentința de a se descurca cu un minim de mijloace, se dezvoltă un simț practic din ce în ce mai bun.

5. Oamenilor care practică ABHEDA YOGA nu le este teamă să își manifeste emoțiile.
Aceasta deoarece ei simt spontan că a manfesta emoțiile nu este o formă de slăbiciune ci o formă de putere interioară dată de autenticitate.

6. Oamenii care practică ABHEDA YOGA își controlează foarte firesc emoțiile, daca este cazul.
Frica este mult diminuată sau absentă și pot manifesta un curaj molipsitor în multe situații tensionante.

7. Oamenii care practică ABHEDA YOGA cunosc o pace interioară ce se manifestă chiar și în timpul evenimentelor dramatice.
Este, de fapt, unul din obiectivele și instrumentele din Abheda Yoga.

8. Oamenii care practică ABHEDA YOGA obțin rezultate bune la întrecerile sportive.
Atat datorită corpului fizic dezvoltat și armonizat cât și datorită capacității de control mental și emoțional rezultatele sportive sunt maxime.

9. Oamenii care practică ABHEDA YOGA, dacă doresc, au relații de cuplu foarte armonioase și împlinitoare bazate pe iubire și respect firesc.
Se produce o înțelegere și empatie spontană față de celelalte ființe și mai ales față de persoanele de sex opus iar continența sexuală și iubirea manfestată fac din aceste relații modele pentru ceilalți.

10. Oamenii care practică ABHEDA YOGA, dacă doresc, au familii frumoase, armonioase, sunt buni parinți, fii și coechipieri și fac față încercărilor vieții mult mai eficient.
Ei știu să își asume responsabiltăți și rolurile pe care vremelnic le joacă în societate sunt asumate și împlinite cât mai bine.

11. Oamenii care practică ABHEDA YOGA au coeficient de inteligență și de inteligență emoțională mai mare decât alte grupuri sociale și în continuă creștere.
Dacă pentru oamenii obișnuiți există o rigidizare și chiar un declin în aceste domenii, pentru persoanele care practică ABHEDA YOGA evoluția este continuă.

12. Oamenii care practică ABHEDA YOGA reușesc să obțină rezultate mult mai bune în învățământ decât oamenii obișnuiți.
Pentru ei întreaga viață este o academie și toate evenimentele și persoanele întâlnite le sunt profesori.

13. Oamenii care practică ABHEDA YOGA nu pot fi hipnotizați sau sugestionați cu ușurință de reclame ori alte fenomene sugestionante.
Controlul firesc al minții este mult mai bun și trezirea interioară face că un astfel de om să nu se supună obiceiurilor, subrutinelor ori tendințelor subconștiente.

14. Oamenii care practică ABHEDA YOGA manifestă natural virtuți umane, sunt sinceri și în mod spontan de partea binelui.
Ei au o concepție universală despre ceea ce înseamnă binele, acumulează și respectă principii etice, morale și spirituale.

15. Oamenii care practică ABHEDA YOGA îmbătrânesc frumos și devin spontan centre de înțelepciune pentru cei din jur.
Înaintarea în vârstă este inevitabilă pentru orice om de pe Pământ dar fenomenele penibile sunt evitate și se manifestă o lumină interioară a înțelepciunii care este o comoară pentru cei din jur și, binențeles, pentru persoana în cauză.

16. Oamenii care practică ABHEDA YOGA au o sănătate mult mai bună decât oamenii obișnuiți, au un sistem imunitar puternic și sunt feriți de multe din bolile care se manifestă în societate.
Multe boli pot fi vindecate și ameliorate prin ABHEDA YOGA iar alimentația înțelaptă, echilibrul energetic, mental și emoțional îndepărtează perspectiva manfestării vreunei boli.

17. Oamenii care practică ABHEDA YOGA tind sa aibă un corp tot mai armonios și mai sănătos, au ochii strălucitori și o vitalitate debordantă radiază din întreaga lor ființă.
Proporțional cu practica se manifestă în jurul abheda-yoghinilor un câmp de simpatie pe care îl resimte oricine om și este perceput chiar și de animale.

18. Oamenii care practică ABHEDA YOGA sunt mult mai deschiși către arta autentică și o savurează cu intensitate.
Arta devine o Cale spirituală ce poate oferi chiar stări de samadhi cu mare ușurință.

19. Oamenii care practica ABHEDA YOGA nu bârfesc.
Singurii oameni care nu barfesc sunt aceia care în adâncul lor simt ca viața lor este destul de împlinită. Daca esti fericit si împlinit cu viața ta, de ce ți-ar mai păsa ce se întamplă în viața altcuiva?

20. Oamenii care practica ABHEDA YOGA gândesc pozitiv.
Exista oameni care, simtindu-se mereu neimpliniti, se plang mereu de orice, iar de cealalta parte ii avem pe oamenii fericiti care vad mereu, mai degraba jumatatea plina a paharului si cauta in mod constant lucruri din ce in ce mai interesante in viata lor. Sa gandesti pozitiv este o conditie esentiala in economia unei vieti fericite.

21. Oamenii care practica ABHEDA YOGA nu sunt invidiosi.
Yoghinii recunosc aspectele pozitive din viata lor, care nu trebuie sa fie identice cu ale celorlalti si le pretuiesc.Ei nu se compara cu ceilalti, pentru ca sunt multumiti cu propriul drum in viata, cu ceea ce au. În loc sa se poarte cu invidie, ei se bucura sincer pentru succesul celor din jur si celebreaza reusitele alaturi de ei.

22. Oamenii care practica ABHEDA YOGA nu au nevoie de confirmarile altora.
Oamenii fericiti nu isi doresc cu ardoare aprecierea si confirmarile celorlalti. Ei isi recunosc propria valoare, au un auto-respect bine definit, valori bine fundamentate si nu traiesc in functie de asteptarile celorlalti. Ei stiu ca trebuie sa faca lucruri pentru ei insisi, lucruri care sa ii ajute sa evolueze in viata iar, faptul ca nu sunt preocupati de parerile celorlalti ii ajuta sa isi traseze un drum al evolutiei personale.

23. Oamenii care practica ABHEDA YOGA nu caută să se răzbune.
Asta o fac pentru ca nu exista nici un motiv pentru care ne-am dori sa ne razbunam pe o alta persoana. E mai bine sa lasam lucrurile asa cum sunt, in voia legilor universale, iar noi sa ne continuam viata, fara a ne lasa coplesiti de ganduri negative si dorinta de razbunare. Singura metoda prin care poti sa te desprinzi de dorinta de razbunare este a renunta si a accepta o persoana sau o situatie, exact asa cum este.

24. Oamenii care practica ABHEDA YOGA nu au resentimente.
Oamenii fericiti nu au resentimente… Daca te tot gandesti la ceva care te-a marcat intr-un fel, nu faci decat sa iti amplifici suferinta interioara, iar oamenii pozitivi stiu acest lucru si in consecinta prefera sa nu se mai gandeasca la ceea ce le-ar putea face rau. Invata sa renunti! Sentimentul de a renunta la furie este unul cu adevarat eliberator…

25. Oamenii care practica ABHEDA YOGA nu tin neaparat sa aiba ei dreptate.
Foarte multi oameni au tendinta de a tine cu dintii de convingerile lor, pentru ca nu isi doresc decat sa aiba doar ei dreptate. De fapt cel care tine cu orice pret sa aiba dreptate este ego-ul. Multi nu renunta la ceea ce cred nici macar atunci cand le sunt prezentate argumente solide, astfel incat in fata unor astfel de oameni este mai bine sa nu deschizi subiecte asupra carora stii ca nu vor deloc sa reflecteze, pentru ca discutiile cu ei nu sunt decat o risipa de energie. A nu accepta si alte perspective tradeaza un ego puternic, infatuare. Este mai bine sa ne mentinem opiniile cu mult calm stiind sa ascultam argumentele celorlalti. In final, ambele parti pot fi de acord ca pot fi de acord.

26. Oamenii care practica ABHEDA YOGA nu au asteptari si sunt complet detasati de rezultatele actiunilor lor.
Una dintre cele mai mari provocari ale vietii este aceea de a-i accepta pe oameni exact asa cum sunt. Odata ce inveti ca asteptarile pe care le ai tu nu ii vor schimba pe ceilalti, viata ta va fi din ce in ce mai buna. Acest lucru presupune si detasarea de fructele propriilor actiuni, ceea ce presupune un foarte mare control asupra propriilor trairi. Problemele apar atunci cand asteptarile nu se materializeaza. Asteptarile nearealiste duc de cele mai multe ori catre mari dezamgiri in legatura cu ceilalti. A nu avea asteptari si a fi complet detasat de rezultate, te ajuta sa traiesti liber, fara presiunea imensa a preconceptiilor despre ce ar trebui sa fie o situatie, sau cum ar trebui sa fie ceilalti.

27. Oamenii care practica ABHEDA YOGA nu evita problemele pe care le au.
Atunci cand se ivesc probleme, cum este de altfel normal, in viata fiecaruia, unii oameni au tendinta de „a le ascunde sub pres”, in loc sa gaseassca metode pentru a le solutiona. A ignora problemele inseamna sa te ingropi si mai tare in sentimente de anxietate si stres. Asadar, confruntarea si solutionarea problemelor este cea mai sigura cale de a le depasi cu succes!

28. Oamenii care practica ABHEDA YOGA cauta fericirea in adancul lor si nu in exterior.
Astfel, pentru acesti oameni, fericirea nu depinde de felul cum arata, de masina pe care o detin, sau geanta de firma pe care si-au achizitionat-o. Pentru acesti oameni, fericirea este in interior. Avem puterea de a da noi o conotatie lumii inconjuratoare, ceea ce este crucial pentru a ramane pozitivi. Cauta in interiorul tau pentru a gasi fericirea, pacea si calmul. Acestea nu depind de nimeni altcineva, nici de partener/a, de nimeni, nici macar de posesiunile materiale, ci doar de tine! Sa isi caute fericirea in exterior este o greseala pe care o fac atat de multi oameni in viata lor!

29.Oamenii care practica ABHEDA YOGA nu se gandesc prea mult la probleme.
Sa te gandesti necontenit la ceva care iti cauzeaza un incovenient nu este cea mai buna solutie. De multe ori, modul in care supra-exageram o problema cauzeaza si dispute, certuri intre oameni. Nu prea avem beneficii din acest obicei al exagerarii unei situatii. Cu cat analizam mai tare, cu atat avem tendinta de a deveni mai negativi, mai anxiosi, iar solutia va intarzia sa apara. Este mai bine sa tratam totul cu mai multa detasare si incredere in viata, ca totul este si va fi bine.

30. Oamenii care practica ABHEDA YOGA nu traiesc in trecut ci cultivă focalizarea pe Momentul Prezent, fiindca ei știu că el este ușa eternității .
Trecutul este trecut dintr-un bun motiv. Chiar nu avem de ce să ramânem acolo, agatati mental, de vreme ce el nu poate fi schimbat. Persoanele fericite au facut pace cu trecutul lor, sau se afla pe acest drum, traind cu intensitate tot ceea ce le ofera prezentul si creaindu-si un viitor asa cum si-l doresc. In mod activ ei incearca sa obtina tot ce este mai frumos in vietile lor.

31. Oamenii care practica ABHEDA YOGA nu urmeaza turma.
Increderea in ei insisi, în tot ceea ce isi doresc este esentiala pentru acesti oameni. Ei sunt atat de increzatori in valorile pe care le au încât nimic nu pare sa îi zdruncine. Au inclinatia de a deveni lideri pentru cei din jurul lor în mod firesc, fără să caute ei înșiși aceasta.

32. Oamenii care practica ABHEDA YOGA accepta critica din perspectiva unei șanse pentru a îmbunăți ceva.
Ei nu exagerează o situatie sau un comentariu la adresa lor, si acest fapt se datoreaza gradului mult marit de control asupra propriilor gânduri și emoții. Ei asculta cu atentie ce au ceilalti sa le transmita, fie ca este „de bine”, fie ca este o critica. Unii oameni traiesc chiar mici drame neînțelegând un mesaj exact asa cum a fost transmis, ceea ce nu este tocmai bine pentru starea lor emotionala. De fapt, noi avem controlul asupra modului cum interpretam lucrurile.

33. Oamenii care practică ABHEDA YOGA regăsesc în viața lor și manifestă cu ușurință un simț al sacrului.
În realitate, oamenii au mare nevoie să regăsească Sacrul iar Abheda Yoga susține în mod magistral și direct aceasta.

Daca v-am convins ca merita sa practicati ABHEDA YOGA, chiar si numai pentru aceste treizeci și trei de motive, atunci nu ezitati si veniti alături de noi!
Cu siguranță mai sunt foarte, foarte multe alte motive pentru care puteti practica Yoga insa cel mai important ramane acela că prin Yoga va putem să ne transformăm în bine intreaga viata, într-un mod INTENS si ARMONIOS!
Namaste!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top