Lord britanic: Oamenii trebuie sa devina vegetarieni pentru a combate incalzirea globala

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

vegetarian
de A.N. HotNews.ro
Marți, 27 octombrie 2009, 20:13 Actualitate | Mediu

Oamenii vor trebui sa devina vegetarieni daca se doreste ca lumea sa faca fata schimbarilor climatice, a declarat un specialist britanic in incalzirea globala, citat de The Times. “Carnea reprezinta o utilizare risipitoare a apei si creeaza o gramada de gaze cu efect de sera. Ea pune o presiune enorma asupra resurselor planetei. O dieta vegetariana este mai buna”, a declarat Lordul Stern.

Potrivit declaratiilor sale, emisiile directe de metan de la vaci si porci sunt o sursa importanta de gaze cu efect de sera. Metanul este de 23 de ori mai puternic ca dioxidul de carbon in ceea ce priveste efectul sau asupra incalzirii globale.

Lordul Stern, care a publicat in 2006 un raport influent in legatura cu modalitatile de a combate incalzirea globala, a declarat ca obtinerea unui acord in cadrul Summit-ului asupra climei, care va avea loc la Copenhaga in decembrie, va duce la cresterea preturilor pentru carne si la alte produse care genereaza cantitati importante de dioxid de carbon.

El a prezis ca atitudinea oamenilor va evolua pana la momentul in care consumul de carne va deveni inacceptabil. “Cred ca este important ca oamenii sa se gandeasca la ceea ce fac si aceasta include si ceea ce ei mananca…. Oamenii isi modifica notiunile despre ceea ce este responsabil. Ei isi vor pune din ce in ce mai mult intrebari legate de continutul de carbon al mancarii lor”, a declarat Stern.

Lordul Stern, care a fost economistul-sef al Bancii Mondiale iar in acest moment este profesor la London School of Economics, a avertizat ca britanicii vor trebui sa contribuie cu 3 miliarde de lire sterline pe an pana in 2015 pentru a ajuta tarile sarace sa faca fata impactului inevitabil al schimbarilor climatice.

Declaratiile lui Stern au fost criticate de reprezentantii industriei carnii din Marea Britanie, care au spus ca “transformarea in vegetarieni nu este o solutie globala”, insa au fost salutate de organizatiile vegetarienilor.

Potrivit ONU, consumul de carne se va dubla la mijlocul acestui secol.


Link-ul original

Scroll to Top