Ceaiul verde – spirit şi sănătate


Transformă-ți viața prin Yoga Tradițională! Un nou curs la Abheda Yoga cu Leo Radutz. Înscrierile se închid curând! Rezervă-ți locul la curs acum (prima ședința GRATUITĂ) și fă primul pas către o variantă mai bună a ta AICI!

Ceaiul verde e un ajutor preţios pe calea spirituală şi pentru o sănătate bună.

 

Foarte important!
Putem să beneficiem mai bine de proprietăţile ceaiului verde
dacă îl ingerăm sub formă de pulbere, pe care o ținem umezită timp de câteva minute sub limbă.
După 1-10 minute, o înghițim cu apă, urmărind să conştientizăm efectele subtile a ceea ce se preia din ceaiul verde la nivelul limbii.

Ceaiul verde poate fi un ajutor excelent
pentru a primi un impuls atunci când suntem mai inerți,
obosiți sau când avem nevoie de o putere de concentrare mai mare.
Totuși, nu este bine să abuzăm de el ca stimulant.

Pentru a profita cu adevărat
de excepţionala calitate a ceaiului verde
e bine să urmărim să îi dăm și o
valoare spirituală.

Cum facem asta?
Utilizăm infuzia de ceai verde mai ales când trebuie să realizăm un efort spiritual și vrem să fie cât mai eficient, folosind metodele specifice Căii Inimii – Abheda Yoga.

În acest fel ne vom energiza pe orice nivel dorim, aducând energie din exterior în ființa noastră.

Energia pe care o primim în urma stimulării complexe din partea ceaiului verde,
în bună parte vine tot de la noi,
dar o primim în avans, ca pe un împrumut.
Și ca orice împrumut, este bine să îl folosim în mod înțelept,
adică nu pentru a fi mai vioi sau tonici in viața de zi cu zi, ori pentru a ne simți bine în timp ce privim la televizor, vorbim cu prietenii,
ci ca ajutor pentru a susține practica spirituală.

Pe de altă parte, persoanele care încă întreţin obiceiul dăunător de a bea cafea,
pot foarte simplu să stopeze consumul de cafea
începând prin a o înlocui cu ceaiul verde.
Acesta NU are efectele negative ale cafelei
iar pentru sănătate este o adevărată binefacere.

Diferența față de celelalte tipuri de ceai
constă în faptul că procesul natural de fermentație este oprit.
Imediat după cules, frunzele sunt trecute prin abur sau torefiate.
Apoi frunzele sunt uscate și rulate, astfel împiedicându-se fermentarea,
obținându-se un conținut mai scăzut de teină.

O altă consecință a uscării frunzelor de ceai culese,
este faptul că ceaiul verde are un conținut ridicat de vitamine.
Ceaiul verde este cunoscut și sub denumirile de ceai nefermentat și ceai virgin.

În Asia a fost vreme îndelungată considerat mai mult o plantă medicinală decât o băutură.

Obiceiul băutului de ceai a început când călugării budiști care,
vizitând China pentru studiu, s-au întors in Japonia
aducând cu ei si ceaiul verde ca pe o băutură medicinală.
Unul din călugări a zis: “Oriunde o persoană cultivă ceai, va avea parte de o viață lungă. În toate timpurile ceaiul este elixirul care crează lăcașul de nestrămutat al nemuririi”.

Acum avem și confirmarea stiințifică
a ceea ce se spunea în vechime:
“Ceaiul este medicamentul miraculos al menținerii sănătății”.

Devine din ce în ce mai clar pentru oricine că ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.

Teina din compozitia ceaiului (o formă de cafeină ce formează la suprafața infuziei o peliculă ușoară, dovada că este un ceai bun)
și cafeina stimulează arderea grăsimilor,
are proprietăți diuretice, stimulează sistemul nervos, cerebral și sangvin.

Frunza de ceai integră conține mai multă teină decât cea în pliculețe
deoarece pentru pliculețe sunt folosite rămășițele de la ceaiul vărsat.

Avantajul teinei față de cafeină este că e biodisponibilă mai mult timp.

Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant,
diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor
și factor de protecție anticancer.

Substanțele aromatice dau o savoare deosebită ceaiului.

Alte beneficii ale ceaiului verde
– Diuretic și antioxidant
– Revigorează organismul
– Ține sub control hipertensiunea arterială
– Scade nivelul glicemiei
– Grăbește recuperarea după raceli și gripe
– Previne apariția reacțiilor alergice
– Adjuvant în cazul bolii Parkinson
– Menține echilibrul de fluide din organism
– Îmbunătățește funcția imunitară a celulelor epidermei
– Previne și ameliorează artrita
– Reduce riscul de atac cerebral
– Imbunătățește structura osoasă
– Accelerează metabolismul și ajută la controlarea greutății corporale
– Previne și ajută în tratamentul cancerului
– Întârzie îmbătrânirea prematură a tenului
– Reglează digestia, previne și elimină constipația cronică

Recomandări:
Dacă nu putem suporta gustul puternic al ceaiului,
o combinație sănătoasă și plăcută se poate obține adăugând miere sau lămâie.

Este bine ca ceaiul să fie consumat în timpul dimineții și prânzului,
deoarece în caz contrar poate provoca insomnie.

Nu se recomandă consumul regulat a mai mult de 2-3 căni de ceai verde pe zi.

Ceaiul negru e mult mai excitant decat cel verde datorită modului diferit de prelucrare și nici nu are aceleași proprietăți.

Scroll to Top