Talasana – „postura palmierului” pentru împământare și energizare

Talasana - postura palmierului - Abheda Yoga

Talasana – „postura palmierului” pentru împământare și energizare

Prezentare

Talasana constituie un exercițiu înviorător, binefăcător, deloc obositor, care menține corpul ager și activ. Energizează trunchiul și brațele, fiind o postură minunată pentru terapeuții care lucrează cu palmele.

Indicații, efecte și beneficii ale acestui procedeu

Prin practica consecventă a acestei ASANA corpul devine bine clădit și minunat proporționat, ager și agil; de asemenea, se dinamizează magnetismul curativ la nivelul brațelor și mai ales al palmelor. Este energizat trunchiul, iar energiile ascensionează pe coloană.

Talasana – Abheda Yoga

Tehnica de execuție

În picioare, cu ochii închisi, cu tălpile paralele depărtate la o distanță egala cu lățimea umerilor, ridicăm brațele urmărind ca ele să fie paralele sau usor divergente, drepte la nivelul coatelor si pe cât posibil în același plan cu trunchiul. Palmele se vor menține semiferme, oarecum față în față.

În acest moment se începe raportarea la ceea ce este trăirea fundamentală a unui arbore – constientizarea dublei legături, cea cu pamântul regenerator si dătător de hrană si sevă prin tălpi si cea a Cerului, fertilizant, sursă de lumină si conștiință, prin palme si brațe.

Se realizează Contracția Secretă, Aswini Mudra sau contracția continuă a sfincterului anal, cât putem de intens, pe toată durata posturii.

Concentrarea și conștientizarea în timpul execuției

Conform ințierii de la curs

Concentrarea și conștientizarea imediat după execuție

Conform inițierii de la curs

Greșeli posibile și remedii

– brațele trebuie să fie cât mai drepte, în același plan cu trunchiul si pe cât posibil paralele sau ușor divergente;
– contracția fermă a sfincterului anal Aswini Mudra se realizează pe toată durata de execuție a posturii;
focalizarea mentală și atitudinea interioară trebuie să fie, de asemenea continue;
– trebuie evitată posibila tendință de a desconsidera postura datorită simplității ei și de a o executa pe durate reduse de timp ori cu o focalizare interioară slabă, deoarece această postură are valoarea sa, pe care doar un practicant ferm și consecvent o poate afla.

Contraindicații

In cazul persoanelor care au afectiuni ce nu recomandă a se sta mult în picioare este necesar practicarea cu prudență (de exemplu, în cazul varicelor).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top