Postura iluminării - tehnică simplă cu efecte profunde

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
2 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

 

Se spune că însuşi Buddha s-a iluminat utilizând această metodă, practicând aceeastă postură sub arborele Boddhi, unde se afla în retragere spirituală continuă, până la obţinerea iluminării spirituale.

Denumirea exprimă clar valenţele spirituale ale tehnicii.

Postura iluminării este denumită în sanscrită Prarthanasana. Este un exemplu de practică simplă ce se poate realiza pe perioade mari de timp, având efecte notabile.

Această tehnică poate fi realizată fără nici un alt element ajutător, fără exerciţii pregătitoare, oricând, chiar dacă tocmai am mâncat o masă copioasă sau dacă suntem în mijocul pregătirilor pentru un examen.

Efectele tehnicii

Dacă este practicată corect şi intens, postura iluminării ne oferă posibilitatea de a gusta puţin din minunatele efecte ale practicilor yoghine autentice de la Abheda Yoga.

Totuşi, la curs putem beneficia de mult mai multe explicaţii iniţiatice secrete şi de iniţierea autentică. Aceasta ne oferă o eficienţă mult mai mare în practică.

Efecte:

  • Amplifică puterea de interiorizare.
  • Este o poziţie foarte potrivită pentru a ne ruga sau a ne înălţa spiritul.
  • Poziţionarea mâinilor ca în postura Iluminării poate fi folosită şi atunci când suntem în poziţie de meditaţie, pentru a ne uşura intrarea şi menţinerea în diferite forme de meditaţie, având şi în această situaţie efecte importante, deşi nu beneficiem de poziţia în picioare.

Tehnica de execuţie

Avem ca fundal o stare de interiorizare.
Închidem ochii, apropiem picioarele, cu tălpile paralele (fără să se atingă), menţinând corpul drept, cu coloana vertebrală dreaptă.

Unim palmele şi, astfel unite, le presăm pe piept, sub scobitura de la baza gâtului, cu o forţă constantă. Aceasta este, de fapt, Atmanjali Mudra. O mudră minunată ce poate fi practicată în orice poziție de meditație, asa cum putem vedea și în prima fotografie din articol.

Lăsăm deoparte grijile şi preocuparile zilei, urmărim să fim prezenţi (cu mintea şi sufletul) şi să ne raportăm la o stare de sacru, de sfinţenie, ca şi cum am fi într-un templu.
Ne focalizăm asupra stării cu intensitate, amplificând-o.

Menţinem postura minim 2 minute.

Erori frecvente:

-palmele nu sunt pozitionate strict pe stern ci sunt ținute în aer, la o anumită distanță de piept
-desconsiderarea valorii posturii datorită aparentei sale simplităţi
-lipsa de focalizare interioară, conform indicaţiilor.

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross