o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii
https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/
Bhujangasana – „postura cobrei” pentru puterea de a iubi
Prezentare – Bhujangasana
Bhujangasana înlătură rapid excesele în acţiuni, armonizează relaţiile cu ceilalţi – în special cu persoanele de sex opus şi ne dă posibilitatea să găsim soluţii perfect inspirate în cazul oricăror conflicte în care putem fi angrenaţi.
S-a constatat că postura cobrei combate rapid sentimentele de nesiguranţă şi inferioritate, creând dimpotrivă o justă atitudine spirituală demnă, tonică, încrezătoare, afectivă.
Indicații, efecte și beneficii ale acestui procedeu
Amplifica puterea de a iubi si de a primi iubire.
Energizează timusul (glanda endocrină aflată în mijllocul pieptului si care involuează la majoritatea adulţilor).
Bhujangasana ameliorează durerea de spate, crizele de lumbago (afecţiune dureroasă a zonei lombare), mialgia ( dureri musculare în zona spinării). Practica sa readuce discurile la poziţia normală. După cum se ştie, flexibilitatea coloanei este esenţială pentru o sănătate deplină, vitalitate şi tinereţe.
Totuşi, în toate aceste situaţii este nevoie de prudenţă şi multă atenţie în practică.
Tehnica de execuție
Poziţia de plecare: întins la sol, cu faţa în jos. Picioarele sunt întinse şi uşor depărtate, cu tălpile orientate către în sus. Aşezăm mâinile astfel încât palmele să fie aproape sub umeri, simetric, lipite de sol, cu faţa în jos, iar coatele să fie lipite de trunchi. Bărbia este sprijinită pe sol la pornire.
Apoi, ajutându-ne de puterea braţelor, ridicăm gradat trunchiul şi îl arcuim către înapoi, ridicând capul.
În faza finală, braţele sunt întinse, iar capul este cât mai mult lăsat pe spate. Picioarele, fesele şi spatele sunt relaxate, întreaga tensiune fiind angrenată în braţe.
Gura rămâne închisă.
Vom urmări ca porţiunea din corp situată între ombilic şi degetele de la picioare să rămână cât mai aproape de sol . Acţionând astfel, curbura maximă a coloanei se va localiza spre jumătatea ei superioară, ceea ce este necesar în această postură.
Concentrarea și conștientizarea în timpul execuției
Conform ințierii de la curs
Concentrarea și conștientizarea imediat după execuție
Conform inițierii de la curs
Greșeli posibile și remedii
Trebuie să avem grijă ca pieptul să fie cât mai mult scos în afară, evitând greşeala curentă de a lăsa gâtul să se afunde între umeri. Dimpotrivă, este bine să ridicăm cât mai mult capul, făcând astfel ca arcuirea coloanei vertebrale să fie maximă.
Intrarea în această postură ca şi ieşirea se vor executa lin, fără a violenta coloana prin mişcări bruşte.
Arcuirea coloanei vertebrale este bine să fie cât mai mult realizată din zona superioară a coloanei vertebrale şi nu din zona lombara (pe cât posibil).
O eroare curentă este să nu se orienteze capul către spate la maximul capacităţii din acel moment.
Contraindicații
– nu se execută în caz de hernie perforată
– prudenţă în ulcer peptic, tuberculoză intestinală
– în caz de hipertiroidie se va realiza postura fără a lăsa capul pe spate sau pot să practice cu prudenţă şi sub monitorizare medicală a tiroidei, având şansa de a o vindeca, cu condiţia ca funcţionarea glandei să nu scape de sub control.
Leo Radutz, fondatorul sistemului Abheda, inițiatorul Revoluției OMului Bun