Regulile eficienței în asanele din Abheda - Yoga tradițională nondualistă

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
2 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

În yoga tradițională nondualistă Abheda asanele sunt, de fapt, mici meditații (sau uneori mari, depinde de noi) în care urmărim să amplificăm efectele, în primul rând cele bioenergetice - pranice  și cele de la nivelul corpului fizic.

Dacă ne reușesc, avem mai multă energie, ne regenerăm, dezvoltăm calități pe care nu le aveam nativ și ne trezim sufletul și omenia... dar trebuie „să ne iasa”.

Adică să avem eficiență în practică.

În Abheda Yoga tradițională, spre deosebire de yoga sportivă, asanele au eficiență excepțională dar o manifestă în funcție de mai mulți parametrii.

1. Timpul - cu cât practicăm mai mult timp, cu atât acumulăm mai mult efecte.

2. Ritmicitatea - cu cât practicăm mai regulat, poate chiar și la aceeași oră a zilei, cu atât efectele sunt mai puternice.

3. Nemișcarea - asanele yoga sunt poziții în care urmărim să fim
nu numai perfect nemișcați
dar și perfect relaxați; acest lucru înseamnă
SĂ RELAXĂM TOȚI MUȘCHII CARE NU PARTICIPĂ
la susținerea asanei.

4. Confortabilitatea
Această condiție este, de obicei cvasinecunoscută la cursurile occidentale, oamenii practicând posturile yoga precum niște exerciții de sport în care forțează mușchii și tendoanele; ori, pentru ca o asana să aibă efecte este necesar să o practicăm
LA LIMITA DE CONFORTABILITATE.

Dacă trupul nu ne permite să realizăm perfect o asana, o reducem practicând-o la limita de confortabilitate, beneficind de efecte ceva mai slabe da , totuși, efecte.

Această limită se va deplasa, pe măsură ce practicăm și de aceea
este necesar să urmărim limita, dar fără a forța,
întotdeauna în zona confortabilă
dar neapărat la limită.

5. Concentrarea.
Aceasta este firul roșu care conduce la realizare
deoarece în lipsa concentrării energiile pranice sau bioenergetice
nu vor circula exact cum dorim noi.

Concentrarea are două componente:

- atenția principală în mijlocul pieptului, în interiorul corpului - așa-numita Kendrana Mudra sau către identificarea cu „observatorul” sau Sinele esențial - Nirupaka Mudra

- atenția secundară la mențienerea posturii, circuitul energetic și coordonarea respirației.

Eficiența spirituală oricărei acțiuni este proporțională cu centrarea în „inimă” Kendrana Mudra sau, mai bine, proporțională cu profunzimea identificării cu „observatorul” sau Sinele - Nirupaka Mudra.

Acharya Leonard

fondatorul Abheda Yoga Academy

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross