Swadhisthana chakra

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
14.08.2010
text de 
2 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
14.08.2010
 - text de 
2 minute

Centrul situat de-a lungul canalului SUSHUMNA,  în  partea de jos a bazinului la aproximativ  o palmă sub ombilic.

Corespondența sa fizică este in zona pelviana si a primei vertebre lombare; el guvernează organele genitale, si glandele suprarenale, 6 NADI-uri sau petale de lotus (spițe energetice) de culoare portocalie, emană din această CHAKRA a carei formă simbolică este o semiluna de culoare alba, MANTRA fundamentală ce îi corespunde este (BIJA) VAM, animalul său simbolic este ccrocodilul și divinitățile cu care se poate lua legătura prin el sunt SHIVA VARUNA și o SHAKTI a sa RAKINI.

Yoghinul care se concentrează intens și meditează profund asupra acestei CHAKRA  va obtine o protectie totală impotriva dusmanilor săi. El nu se teme absolut deloc de apă sau de entitatile astrale. Vocea sa va deveni placută si discursurile sale îi vor incanta pe cei care il ascultă.

Acesti centrii secreti de forta exista in mod obiectiv pot fi simtiti de orice fiinta umana, indiferent daca se afla pe o cale spirituala sau nu si pot fi pusi in evidenta in mod partial prin anumite procedeee fizico-chimice.

Aspectul exceptional si cu o mare valoare practica este faptul ca acesti centrii secreti, a caror dinamizare este in mod normal un dat natural specific fiecarui om pot fi armonizati si energizati, astfel incat trairile noastre, calitatile, abilitatile si aptitudinile noastre in general precum si chiar corpul nostru fizic  pot fi transformate in directia dorita de noi in mod constient, mai ales prin yoga.

Astfel, idealul unui sportiv de a-si fortifica corpul fizic , al unui om de stiinta de a cunoaste limitele universului sau al unui artist de a afla miracolul, este in mod exceptional completat si aprofundat prin aceasta perspectiva mult mai completa despre ce este o fiinta umana si despre cum poate ea evolua.

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross