Anahata

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
14.08.2010
text de 
2 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
14.08.2010
 - text de 
2 minute

Centrul de forță (vezi și CHAKRA) situat în plan subtil în zona plexului cardiac; corespunde trăirilor empatice, afective, elevate, iubirii și compasiunii universale.

Elementul subtil corespondent în cazul său este aerul (VAYU TATTVA).

ANAHATA CHAKRA prezintă 12 direcții (canale subtile) de vibrație pentru subtilele energii cosmice. Yoghinul care își activează complet ANAHATA CHAKRA devine canalul sau instrumentul Iubirii Divine și este înzestrat cu toate calitățile SATTVA-ice (corespunzând armoniei și elevării ideale). Tot la nivelul lui ANAHATA CHAKRA se află și reflexia Sinelui Suprem Esențial (ATMA), sub forma Sufletului individual (JIVATMA).

Acesti centrii secreti de forta exista in mod obiectiv pot fi simtiti de orice fiinta umana, indiferent daca se afla pe o cale spirituala sau nu si pot fi pusi in evidenta in mod partial prin anumite procedeee fizico-chimice.

Aspectul exceptional si cu o mare valoare practica este faptul ca acesti centrii secreti, a caror dinamizare este in mod normal un dat natural specific fiecarui om pot fi armonizati si energizati, astfel incat trairile noastre, calitatile, abilitatile si aptitudinile noastre in general precum si chiar corpul nostru fizic ;pot fi transformate in directia dorita de noi in mod constient&lt, mai ales prin yoga.

Astfel,  idealul unui sportiv de a-si fortifica corpul fizic , al unui om de stiinta de a cunoaste limitele universului sau al unui artist de a afla miracolul, este in mod exceptional completat si aprofundat prin aceasta perspectiva mult mai completa despre ce este o fiinta umana si despre cum poate ea evolua


S-ar putea sa-ti placa si ..

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross