Anahata

Centrul de forță (vezi și CHAKRA) situat în plan subtil în zona plexului cardiac; corespunde trăirilor empatice, afective, elevate, iubirii și compasiunii universale.

Elementul subtil corespondent în cazul său este aerul (VAYU TATTVA).

ANAHATA CHAKRA prezintă 12 direcții (canale subtile) de vibrație pentru subtilele energii cosmice. Yoghinul care își activează complet ANAHATA CHAKRA devine canalul sau instrumentul Iubirii Divine și este înzestrat cu toate calitățile SATTVA-ice (corespunzând armoniei și elevării ideale). Tot la nivelul lui ANAHATA CHAKRA se află și reflexia Sinelui Suprem Esențial (ATMA), sub forma Sufletului individual (JIVATMA).

Acesti centrii secreti de forta exista in mod obiectiv pot fi simtiti de orice fiinta umana, indiferent daca se afla pe o cale spirituala sau nu si pot fi pusi in evidenta in mod partial prin anumite procedeee fizico-chimice.

Aspectul exceptional si cu o mare valoare practica este faptul ca acesti centrii secreti, a caror dinamizare este in mod normal un dat natural specific fiecarui om pot fi armonizati si energizati, astfel incat trairile noastre, calitatile, abilitatile si aptitudinile noastre in general precum si chiar corpul nostru fizic ;pot fi transformate in directia dorita de noi in mod constient&lt, mai ales prin yoga.

Astfel,  idealul unui sportiv de a-si fortifica corpul fizic , al unui om de stiinta de a cunoaste limitele universului sau al unui artist de a afla miracolul, este in mod exceptional completat si aprofundat prin aceasta perspectiva mult mai completa despre ce este o fiinta umana si despre cum poate ea evolua


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top