Adevăratul An nou - Echinocțiul de primavara. Abheda Yoga. Meditatie

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
20.03.2022
text de 
3 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
20.03.2022
 - text de 
3 minute

In Romania - 20 martie 2022 17:33 - Echinocțiul de primavara - Anul nou autentic

..................................
Meditatia special cu ocazia momentului de Echinochtiu:17:00 - 18:00.
.

Daca nu reusiti sa faceti in intervalul orar, o idee buna este sa meditați la un moment dat in timpul zilei.
..................................

Din punct de vedere astronomic, echinocțiul de primăvară reprezintă momentul în care Soarele atinge punctul de intersecție al eclipticii cu ecuatorul ceresc, trecând de la latitudinea sudică la latitudinea nordică a sferei cerești.

Tocmai de aceea, ziua este atunci egală ca durată cu noaptea și, astronomic vorbind, începe primăvara și anul.

Acest moment de echilibru simbolizează

o stare inefabilă de armonie care face să apară o stare de transformare profundă, pregnantă, a naturii exterioare, cât și o transformare benefică a naturii noastre umane.

Totul se trezește atunci la viață și tinde să iasă la suprafață pentru ca să se bucure de energiile subtile benefice intense și profunde ale primăverii. După o perioadă de „conservare în cadrul căreia au fost resimțite restricțiile iernii”, atunci mai ales cea mai mare parte a alimentației fiind compusă la yoghini din semințe, cereale și lactate, urmează, în conformitate cu tradiția creștină ortodoxă, postul Sfintelor Paști ce cuprinde și acest moment de echinocțiu.

Mai ales în această perioadă are loc un proces spontan de purificare specială atât la nivelul trupului, cât și la nivelul unora dintre corpurile noastre subtile.

Ca urmare a acestui fenomen se instalează în mod gradat o stare de liniștire mentală, de echilibrare psihică, de dinamizare afectivă.

Deloc întâmplător, mai ales în această perioadă de tainică renaștere și regenerare a naturii, are loc împerecherea majorității animalelor, plantele încep să înmugurească și, rând pe rând, germenii vieții renasc pretutindeni în jurul nostru.

Omul trebuie să se adapteze din plin acum acestor cerințe de renaștere, de înviorare, de trezire la realitate, de ieșire din starea de somn, de stopare a procesului de hibernare (această etapă având atât o semnificație materială și socială, cât și una spirituală).

În unele cazuri, acest fenomen de neadaptare adeseori va da naștere stărilor de oboseală, de nervozitate care adeseori sunt fără motivații - acest aspect este definit în general de medicină drept „astenie de primăvară”.

Acest misterios moment de hiatus ne pune în mod spontan în legătură cu energiile subtile uriașe ale începutului, cu elanul plin de optimism care apare la fiecare nou început al vieții.

Totodată, acest moment de efervescență face să apară o fascinantă înflorire a vitalității. El trezește în mod armonios în ființă virilitatea și feminitatea, impulsionând trăirea extatică a tumultului tainic al primăverii, care ne face să fim spontani, curajoși, dinamici și activi.

Ce putem face cu ocazia echinocțiului de primavara?

1. Să abordăm pentru un timp (de ex. pana la pastele crestin) regimul de alimentație raw-vegan, regimul cu sucuri de legume sau regimul Oshawa (acesta doar 10 zile).

2. Să realizăm procedee de purificare asa cum sunt conoscute în saucha (puritatea) din Abheda Yoga - Anaharin - postul negru numai cu apa, regimul de purificare cu citrice, Kalaka nirmukta pentru drenarea vezicii biliare, Ganesha Kriya sau Mula Shodana, Shank Prakshalana ssi Basti Kriya.

3. Meditatie pentru a profita de acest moment al inceputului de an astronomic
- pentru infuza acest început cu energii spirituale cat mai profunde și cât mai înalte,
-pentru un început cat mai bun si mai spiritual
- pentru a potenta aptitudinile noastre regenerative si creatoare.

.

La multi ani!

 Leo Radutz, fondatorul sistemului Abheda, inițiatorul Revoluției OMului Bun

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross