2012: Marea Tranziţie – Un nou început ( film documentar)

marea tranzitieÎn data de 15 noiembrie 2012 era lansat, pe internet, în Australia, acest film, 2012: Crossing Over – A New Beginning, al unui tânăr debutant, emigrantul de origine bosniacă, Amel Tresnjic, care probează același geniu ca al predecesorilor săi Scott Noble și B.A. Brooks, realizând un documentar extraordinar folosind, conform spuselor proprii, o “imensa” echipă de filmare formată din el însuși, în calitate de producător, scenarist, regizor și editor de film.

Spre deosebire de scenariile apocaliptice portretizate în “marile creații” cinematografice și în mass media, acest film explorează, onest, puncte de vedere spirituale privind semnificația zilei de 21 decembrie 2012 și, implicit, a perioadei care-i va urma, disecând incisiv “starea lumii” în care trăim și furnizând un mesaj, cel puțin optimist, privind posibilitățile fiecărui individ de a se resincroniza cu Creația, aducându-și aportul individual, deloc neglijabil, la transformarea lumii într-un loc mai bun.
Fără a avea vreo sursă externă de finanțare sau sprijin din partea vreunui studio cinematografic, tânărul regizor și-a lansat filmul la liber, pe Youtube, în speranța că mesajul său pozitiv va ajunge la cât mai mulți oameni și chiar a ajuns, fiindcă a depășit 500.000 de vizionări, în primele trei săptămâni de vizionare.
Marii șacali cinematografici au mirosit imediat o sursă de profit și, de ce nu, posibilitatea de a-l mai “cosmetiza” nițel – a se citi “cenzura” – Hollywood oferindu-i lui Amel Tresnjic, încă din prima săptămână de la lansare, un contract ferm de difuzare, pe care acesta l-a refuzat, respectuos, din cauza primei condiții contractuale: de a fi eliminat de pe internet.

Puternicul mesaj pozitiv al filmului i-a creat, în scurt timp, o mulțime de fani în întreaga lume, fiind organizate vizionări în foarte multe țări și pe sute de canale din internet, tradus fiind, de entuziaști, în peste 16 limbi diferite.

Scroll to Top