“Gimnastica Pământului”- un nou tip de gimnastică inventată de un bărbat care trăieşte de 25 de ani în pădure!

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Mick Dodge  este un american în varstă de 62 de ani, care și-a petrecut ultimii 25 de ani din viață departe de civilizație, într-o pădure tropicală din Peninsula Olympic, aflată în vestul statului Washington. Dodge, care a devenit recent protagonistul unei emisiuni de pe National Geographic, a lucrat înainte ca mecanic în armata americană, însă a renunțat la viața așezată de oraș pentru a se apropia de natură. Cum dintotdeauna a fost pasionat de mișcare, Dodge a inventat o nouă formă de gimnastică, pentru care folosește elemente improvizate și găsite în inima pădurii: Earth Gym.

Într-un interviu pentru Mother Nature Network, Dodge spune că unul din motivele principale pentru care a luat calea pădurii au fost câteva afecțiuni ale picioarelor. “Mă dureau atât de tare, încât abia dacă puteam merge, iar eu m-am folosit dintotdeauna de mers și alergat pentru a face față stresului și lumii moderne în care trăiam. Şi cum Pădurea Hoh este casa mea, am decis să mă întorc acasă, pentru a mă vindeca,” spune americanul, care de 25 de ani trăiește în pădure, fără a se izola însă total de oameni.

În perioada care a urmat, și eu și picioarele mele am evadat din izolarea lumii moderne și am aterizat pe pământ. Rezultatele nu au întârziat să apară. Nu doar că au început să mi se vindece picioarele, ci și durerile de spate și de gât sau de inimă au încetat treptat, iar în scurtă vreme mi-am reintrat în formă, ieșind din viața sedentară, stresată, sedată și sigură pe care o aveam în lumea modernă. Am început să dansez ca focul, să alerg ca vântul, am devenit puternic ca piatra și fluid ca apa, prin simplul fapt de a merge în picioarele goale și de a-i permite Pământului să mă învețe,” spune Dodge, protagonsitul emisiunii The Legend of Mike Dodge, realizată de National Geographic.

De 25 de ani de când a decis să lase orașul pentru pădure, americanul a renunțat în cea mai mare parte a timpului la încălțări, cu excepția sezonului rece, când poartă cizme improvizate din piele de bizon, și a reînvățat arta supraviețuirii, adaptându-se la ritmurile naturii. Este omnivor și, datorită foamei, spune că a descoperit nenumărate ale surse de hrană decât cele obișnuite. În ceea ce privește civilizația, nu s-a rupt complet de ea, astfel încât mai ajunge în comunitățile din zonă fie pentru a-și procura prăjituri cu ciocolată, fie pentru a socializa, alternând viața în sălbăticie cu scurte perioade în mijlocul oamenilor.

Printre preocupările sale principale se numără sportul, astfel încât, de când s-a dedicat vieții în pădure, a inventat ceea ce numește Gimnastica Pământului (“Earth Gym”), o formă de mișcare în care folosește echipament improvizat mai ales cu ajutorul elementelor găsite în natură. Folosind plase, hamuri împletite, frânghii și bolovani, Dodge e autorul unui concept nou de fitness, menit să restabilească legătura cu natura. De asemenea, americanul îi antrenează pe doritorii care-l vizitează, în căutarea unor experiențe mai aventuroase decât o vizită la sala de sport. Una dintre tehnicile speciale ale lui Dodge este să alerge desculț, în amonte, în albia râului Sol Duc.

Când întâmpină probleme de sănătate, bărbatul spune că se folosește de elementele pădurii, pe care a învățat să le folosească pentru a se vindeca. “Un element-cheie al vindecării este apa. În fond, asta suntem cu toții, niște recipiente de apă.(…) Așa că de multe ori mă duc în pădure, beau apă și-mi scufund corpul în apa rece ca gheața. Bunicul meu numea asta sărutul ghețarului. Am mai descoperit tot felul de plante și ciuperci cu proprietăți vindecătoare și țin legătura cu alte comunități care stăpânesc arta vindecării,” spune Dodge, despre care puteți afla mai multe pe National Geographic.


Sursa: Mother Nature Network, rotb.ro

Scroll to Top