S-a descoperit ca obiectele pot levita cu ajutorul sunetului!

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

acoustic-levitation-2O echipa de cercetatori din Elvetia a dezvoltat o modalitate de a levita și transporta obiecte mici, doar cu ajutorul sunetului

Utilizand undele ultrasonice – a caror frecventa este prea ridicata pentru a fi perceputa de auzul uman- savantii de la Institutul Federal Elvetian de Tehnologie din Zurich au reusit sa miste in aer de-a lungul unui plan:  picaturi de apa, cristale de cafea instant, fulgi de polistiren,  chiar si o scobitoare, printre alte obiecte, facadu-le sa  interactioneze unele cu altele. Este prima data cand cercetatorii  au reusit  sa utilizeze un sunet pentru a levita simultan mai multe obiecte si de a le face sa interactioneze intre ele.

water levitationStudiul publicat in Studiile Academiei Nationale de Stiinte din Elvetie, descriu modul in care obiectele plasate intre doua suprafete orizontale, cea de jos care emite unde sonore de inalta frecventa si cea de sus care reflecta undele inapoi pot levita și pot fi manipulate.

Chiar si un adolescent cu un subwoofer stie ca undele sonore exercita presiune. Atunci cand aceste unde sunt reflectate inapoi  intre suprafetele aliniate cu grija, ele pot crea ceea ce este cunoscut ca “unda in picioare”, in care presiunea totala din unda originala si reflectarea acesteia se anuleaza reciproc. Obiectele plasate pe anumite locuri de-a lungul undei  cu cea mai mica amplitudine, cunoscute sub numele de puncte de nod, tind sa ramana pe loc.

In trecut, oamenii de stiinta au fost capabili sa leviteze acustic fulgi de polistiren, insecte foarte mici chiar si pesti. Dar, pana acum, nimeni nu a observat  cum se pot metine in aer obiecte cu ajutorul undelor acustice, doar plasandu-le in campul de actiune ale acestora.
“Teoretic, nu exista nici o diferenta intre teorie si practica”, spune inginerul Daniel Foresti, autorul studiului prezentat mai sus, intr-un interviu recent “Dar, în practică, exista!”

 

sursa: http://www.trunews.com

Scroll to Top