Cannabis sau drogurile nu pot trezi Kundalini, dar ne pot face mult rau. Marturia lui Swami Satyananda Saraswati

Din ce in ce mai multi oameni ma intreaba daca e bine sa foloseasca droguri usoare, cum este Cannabis indicum – marihuana  si hașișul pentru meditatii profunde și trezirea lui Kundalini.

Care sunt argumentele pro pentru cannabis?

1. Ne deschide către un univers interior nebănuit care surprinde și fascinează (și generează confuzia că aceasta ar fi o formă de realizare spirituală – asta „nu e bine”).

2. Ajută în anumite forme de închistare emoțională și poate uneori elibera de anxietate.

3. Ajută sau vindecă anumite forme de cancer.

În această direcție orice mijloc eficient este necesar și potrivit.

4. În general  nu genereaza dependență fizică.

5. Consumatorul de Cannabis este, în general calm, liniștit, nu este rebel, revoluționar, nu creează probleme în societate.

Este mult mai sănătoasă folosirea Cannabis decât alcoolul sau tutunul care sunt „foarte legale” dar și foarte dăunătoare sănătății și individului. Acestea din urmă – tutunul și alcoolul- sunt atât de dăunătoare încât nu putem înțelege cum societatea acceptă comercializarea lor în timp ce cannabis nu are nici pe departe aceste efecte dăunătoare asupra sănătății și evoluției individului și totuși este ilegală.

Faptul că pare o conspirație împotriva legalizării acestei plante inofensive (din punct de vedere general) alimentează și ea pasiunea celor care o consumă.

În plus, fiindcă este ilegală cultura Cannabis indicum atunci și cultura excepțional de necesară omenirii de cânepă sau Cannabis sativa este frânată sau interzisă, deși nu este psihedelică precum ruda sa Cannabis indicum și aceasta este o uriașă pierdere pentru întreaga planetă.

Pe de altă parte – de ce nu e bine să folosim cannabis?

1.Mulți oameni au avut iluzia că s-au trezit spiritual (fără sa fie așa)  fiindcă uneori cannabis sau marihuana i-a ajutat să iasa din contractia sufletească uriasă la care ajunseseră.

2.Generează o stare de transă în corpurile sutile – mental, supramental ori cauzal (rar în cauzal) conectată cu o scădere a nivelului de conștiență pe care multi oameni o confundă cu o realizare; dar starea de transă este, de fapt, o scădere a conștienței în timp ce progresul spiritual este dat de nivelul stării de conștiență.
Cu alte cuvinte, nu vom putea folosi o stare de transă (indiferent dacă este obținută cu ajutorul marijuana, ayahuasca, peyotl ori autoindusă) pentru progresul spiritual dacă nu avem capacitatea de susține o stare de conștiență profundă; de exemplu, o stare de transă uzuală este somnul obișnuit (!) cu vise sau fără vise care nu aduce niciun progres spiritual; abheda-yoghinii știu, însă, că uneori este posibil visul conștient în care multe practici excepționale sunt posibile; esențial este aici cuvântul CONȘTIENT (si, desigur, semnificația lui).

3. Uneori amplifică ego-ul și scade puterea de a-l controla și de a-l transcende.

4.  În general scade puterea de coordonare mentală și de focalizare.

5.  Generează iluzii, ori calea evoluției autentice este ieșirea din iluzie

6.  Nu are legătură cu trezirea energiei Kundalini

7.  Nu e necesar – starile meditative profunde se pot obtine perfect prin metode care nu apelează la asa ceva iar trezirea lui Kundalini este, deja, demonstrat că se produce in mod eficient, spiritual si lipsit de pericole prin Abheda Yoga.

8. Poate genera impotență sexuală sau scaderea interesului pentru a face sex sau amor.

9. Este posibil să avem o stare placuta dar si o stare neplăcută în funcție de predominanța noastră aurică din acel moment.

10. Este posibil să „prindem si posturi străine”, adică să intrăm în comuniune cu entități ori lumi astrale inferioare, să dezvoltăm o stare interioară demoniaca or satanică

11. Este ilegală și pasibilă cu inchisoarea apropierea de acest circuit al drogurilor. Mulți oameni au probleme cu legea si uneori își ratează viața fiindcă folosirea firească a acestei plante este grav pedepsită.

 

 

Leo Radutz,

fondatorul sistemului Abheda,

inițiatorul Revoluției OMului Bun

……………………………………………………………
……………………………………………………………

Un extras tradus de noi (scuze pentru unele stîngacii) din lucrarea „Teachings of Swami Satyananda” .
Ideea (deci doar ideea) folosirii acestui extras din cartea lui swami Satyananda am preluat-o de pe un alt site, care sustine, de asemenea, nocivitatea folosirii cannabis-ului in yoga – rapcea .ro

In tantre multe metode sunt recomandate pentru trezirea lui kundalini.
Una dintre ele se bazează pe plante. Totusi, acesta nu inseamna folosirea drogurilor. Cuvantul folosit in texte este „aushadi”, care este tradus ca si „plante” (medicinale).
In vede si in istoria Indiei si a arienilor puteti gasi unele conexiuni legate de ceva ce poarta numele de soma.
Oamenii obisnuiau sa extraga sucul unei anumite plante agatatoare numită soma si să o ingereze pentru a-si induce anumite experiente spirituale.
Planta era culeasa numai in anumite zile in timpul chenzinei intunecate a lunii, apoi era pusă într-un ulcior de lut si ingropata în pamant pana in perioada de luna plina.
Apoi, de luna plina, vasul era dezgropat si sucul băut.
Aceasta oferea viziuni si anumite experiente de trezire a conștiinței iluminate.
Asemănatoare cu soma exista inca niste plante cunoscute in India care in decursul timpului au fost in mod nepotrivit folosite de oameni care nu erau pregatiti sa le utilizeze corect.
Prin urmare, pentru a eradica acest pericol, cunoasterea lui aushadhi a fost retrasa. Astăzi noi incă stim despre anumite ierburi care au cu sigurantă efecte în expansionarea minții, dar nu răspândim această cunoastere deoarece a face aceasta este interzis [de maestrii autentici].

Desi multi oameni sunt fascinati să obțină trezirea lui Kundalini, omul nu este (de obicei) suficient de pregatit si controlat mental, emotional, fizic si la nivel nervos pentru a realiza aceasta. Daca el utilizează droguri, Kundalini a sa s-ar putea sa fie „zgaltaita” si s-ar putea ca brusc sa se ridice, dar daca mintea si emotiile sale nu coopereaza cu el, este posibil sa aiba o experienta dureroasa.
Traditional, cunoasterea lui „aushadi” a fost realizată de la guru la discipol, dar astazi nu predau aceste informatii nici macar celor mai apropiati discipoli sannyasini.

Candva, cand omenirea se va schimba si vom observa un mai bun comportament la nivel emotional, intelectual, fizic si mental, atunci acestă știinta s-a putea sa fie din nou revelata.
Din cauza ingrijorarii fata de droguri, am auzit si am citit mlte despre ele. Singurul contact pe care l-am avut vreodata cu drogurile a fost marihuana.

Nu am luat-o pentru a-mi trezi energia Kundalini, pentru ca am considerat si consider in mod ferm că nici marihuana si nici altceva asemanator nu pot trezi Kundalini.

Totusi, am avut un motiv atunci cand am luat marihuana sau ganja.
In acea perioada nu eram in Rishikesh in ashramul maestrului meu.
Trăiam in Gangotri, la 10.000 de picioare deasupra nivelului marii, acolo unde izvorăste Gangele. Aici ninge aproape noua luni pe an si apa e inghetata.
Am trait in acel loc pentru noua luni si fiecare zi in care am fumat ganja si am practicat pranayama dela 7 la 9 ore pe zi deoarece era foarte frig. Dupa aceasta, am racit foarte tare si am fost nevoit să cobor de pe munte doarece numai aveam bani si camera in care locuiam era rece si umeda.

Cand, in sfarsit, am ajuns jos s-a stabilit că aveam tuberculoză. In decursul timpului m-am tratat cu mijloace naturale dar, datorită folosirii marihuanei, am pierdut unul din cele mai speciale daruri cu care ma dotase natura.

In mod nativ, am avut cea mai fidela memorie fotografica si eram foarte mandru de ea. Cu ochii inchisi putea să vad pasaje din carti in acelasi mod in care le-as fi citit cu ochii deschisi.
Daca cineva mi-ar fi citit 55 de minute un text in engleza sau hindi puteam sa imi aduc aminte fiecare cuvand , accent, punct sau virgula. Putea chiar să repoduc textul la masina de scris.
Aceasta memorie era superioară si este fantastic sa fii in stare să reproduci o intrega conversatie, mentinand chiar si rasetele sau accentele din paranteze.

Datorita acestei memorii puteam sa invat foarte mult din textele antice.
Cu toate acestea, dupa experienta mea cu marijuana am pierdut complet aceasta memorie fotografica. De aceea, personal, nu am o parere buna despre folosirea drogurilor.

Sanniasinii, sadhusii si fachirii din India iau ganja din cand in cand. O pun intr-o pipa si o fumează.
Au observat că, folosind ganja, dorinta sexuală este eradicata, sublimata sau dezintegrata. Chiar si gospodarii folosesc ganja pentru asa ceva. De asemenea, sunt convins ca ganja are multe proprietati medicinale si poate imbuntatati anumite aspecte ale sanatatii. Cu toate acestea, va asigur ca este fara rost sa folositi folositi acest drog pentru a va trezi Kundalini.

Kundalini este o forta inconstienta si numai acele metode care ajung adanc in inconstient pot fi folosite. Soma poate dezvolta experientele legate de subconstient si poate elibera o serie de arhetipuri din om dar nu cred ca soma poate trezi Kundalini.

Sa presupunem ca aveti o bomba. Nu puteti sa explodati pana cand nu o detonati. Exista o metodă particulara pentru a detona o bomba; este o stiinta. Ea este folosita si la cartuse si gloante. Daca aruncati dumneavoastra un glont in aer nu se petrece nimic. Se petrece ceva numai atunci cand un proces particular este angrenat si glontul este detonat si aprins.
In mod asemanator, trezirea lui kundalini nu se poate realiza cu droguri, deoarece nu o pot „detona” (initia).

Kundalini zace dormind in staturile inconstiente ale mintii si drogurile pot penetra doar straturile subconstientului. Orice ar fi in mintea subconstienta, poate iesi la suprafata fie ca sunt arhetipuri, viziuni, cunoastere, telepatie sau orice altceva. De aceea, cineva are nevoie de aptitudinea de a se putea scufunda in straturile inconstiente ale mintii pentru a-si putea trezi kundalini.

Scroll to Top