O firma de arhitectura din Madrid, si-a amenajat birourile in padure

Doi arhitecți spanioli, Jose Selgas și Lucia Cano, au conceput ceea ce ar putea părea un birou de vis pentru cei aflați în relații bune cu natura. Astfel jumătate din birourile firmei de arhitectură Selgascano pe care o dețin au fost amenajate în mijlocul unei păduri din apropierea Madridului. Birourile sunt incluse într-un fel de tub aerodinamic, îngropat pe jumătate în pământ, pentru ca răcoarea să-și facă loc în zilele toride de vară. O fereastră lungă, ridicată până în tavan, face loc priveliștii naturale și asigură necesarul de lumină pe timpul zilei. De asemenea, fereastra se poate ridica, permițând aerisirea clădirii. Cealaltă jumătate a clădirii este izolata de pereti din fibra de sticla pentru a-i proteja pe cei din birouri de lumina directa a soarelui.

 Nivelul acestei constructii inedite este scufundat astfel încât angajatii stau la birourile lor și vad in acelasi timp și padurea care se desfasoară în toată spledoarea ea, la nivelul ochilor. Acest lucru, combinat cu vederea panoramica a padurii si a cerului face ca biroul sa devina in același timp și un loc de relaxare . Imaginați-vă fiecare zi de lucru într-o clădire durabilă, înconjurați de o pădure frumoasă.  Ce poate fi mai minunat?

selgas-cano-office-madrid-3selgas-cano-office-madrid-4selgas-cano-office-madrid-6selgas-cano-office-madrid-7selgas-cano-office-madrid-9selgas-cano-office-madrid-10selgas-cano-office-madrid-11

 

Sursa:borepanda.com

Scroll to Top