O bibliotecă din România, se află pe locul ÎNTÂI în topul celor mai frumoase biblioteci din lume

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Biblioteca Universității Tehnice din Iași a fost desemnată drept cea mai frumoasă bibliotecă din lume, clasamentul rezultând în urma unui sondaj realizat de portalul boredpanda.com.

O bibliotecă puțin cunoscută din România este considerată printre cele mai frumoase din lume. Cel puțin aceasta este opinia multora dintre vizitatorii portalului boredpanda.com care are de nouă zile un sondaj online. Peste 400.000 de utilizatori au analizat până acum propunerile site-ului specializat în găsirea și promovarea de imagini inedite din lume.

În acest moment, Biblioteca Universității “Gheorghe Asachi” din Iași (UTI) este pe locul 1 în preferințele utilizatorilor, o poziție onorantă în condițiile în care printre “competitori” se numără capodopere arhitecturale precum Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin, Biblioteca Regală Portugheză de la Rio de Janeiro, Biblioteca Mănăstirii Admont, realizată în stilul barocului târziu, Biblioteca Națională din Praga, Biblioteca Națională a Franței sau Biblioteca Congresului Statelor Unite de la Washington.

Biblioteca din Iași a fost înființată la începutul anului 1948, în noul corp al Palatului Universității, actualul sediu al Universității “Al. Ioan Cuza” din Iași. Extinderea palatului a fost proiectată de I.G. Pompilian în același stil eclectic ca și Palatul inițial, notează adevarul.ro.

Construcția extinderii a început la 5 august 1929, iar la lucrări a participat și arhitectul Theodor Vasilescu. Din 1933 până în 1942, universitatea ieșeană s-a numit Universitatea Mihăileană, după care denumirea s-a schimbat în Universitatea Cuza -Vodă. Inițial, fondul de carte al bibliotecii tehnice era modest, de doar 12.000 de unități. În prezent, Biblioteca UTI deține un fond total de documente de 962.528 volume – (522.187 cărți, 129.332 reviste, 5.042 fond special (CD-uri, DVD-uri, microformate) și 305.967 documente tehnice.

 

Sursa: http://onlinereport.ro/o-biblioteca-din-romania-pe-locul-intai-in-topul-celor-mai-frumoase-biblioteci-din-lume/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top