O dovadă șocantă pentru sceptici: un yoghin nu a mâncat și nu a băut nimic de 70 de ani

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Se pare că un yoghin de 83 de ani din India a petrecut mai bine de 70 de ani fără să bea apă și fără să mănânce. Yoghinul Prahlad Jani a fost internat într-un spital din Ahmedabad pentru o serie de teste medicale și observație 24 de ore din 24. Acesta nu este singurul caz uimitor care este constatat chiar și de știință în care un om poate trăi fără apă și mâncare. Printre cele mai cunoscute este călugărița germană Therese Neumann, care, în afara de faptul că nu mânca, pierdea regulat până la doi litri de sânge, atunci când pe corpul ei se manifestau stigmatele cristice, fără ca prin aceasta să aibă probleme de sănătate. Printre din ce în ce mai numeroasele cazuri în care anumiți oameni nu mai au nevoie de hrană fizică, un caz interesant este cazul femeii în vârstă din India întâlnită de maestrul Paramahamsa Yoga, care de asemenea nu mai avea nevoie să mânânce pentru a trăi.

Ea a povestit, însă, că maestrul care a inițiat-o în procedeul secret i-a impus să nu îl divulge, deoarece Creatorul dorește ca majoritatea ființelor de pe Pământ să aibă nevoie de hrană, pentru ca procesul procurării ei să îi supună la multe teste și să îi ajute să se transforme și să evolueze spiritual. Aceasta este perspectiva autentică a vieții trăită a o cale spirituală a aceluia care înțelege că a trăi este important, dar determinant este cum trăiești.

Prahlad Jani, originar din Gujarat, spune că o zeiță l-a binecuvântat când avea opt ani și de atunci trăiește fără mâncare. „Aceste observații vor aduce puțină lumină asupra supraviețuirii omului în condițiile lipsei de apă și hrană”, a declarat dr G. Ilavazahagan, directorul Institutului național de Apărare, secția fiziologie. Testele medicale ar putea ajuta la „elaborarea unor strategii de supraviețuire în cazul unor catastrofe naturale, al unor condiții extreme de stress sau al unor misiuni spațiale pe Lună sau Marte”, a spus specialistul. Ascetul va fi scanat prin imagistică cu rezonanță magnetică (IRM). Activitatea creierului și a inimii îi va fi măsurată cu electrozi și va fi supus și unor analize de sânge. Institutul in care este internat yoghinul face parte din organizatia de cercetare si dezvoltare a Ministerului indian al Apararii, care a fabricat, in 2009, grenade umplute cu ardei iute, folosite pentru indepartarea manifestantilor. Testele vor dura între 15 și 20 de zile. De când este în spital, ascetul n-a băut nicio picătură de apă, nu s-a hrănit și n-a mers la toaletă, fiind supraveheat atât cu pază umană cât și cu camere de luat vederi.

„La scanare ar trebui să înțelegem care este energia care-i permite să trăiască”, a spus medicul citat, precizând că soldații ar putea beneficia de rezultatele analizei capacității de supraviețuire a ascetului. „Jani spune că meditează ca să aibă energie. Soldații noștri nu vor putea medita, dar ne-ar plăcea totuși să știm mai multe despre om și corpul lui”, a adăugat el. Rezultatele urmează să fie cunoscute peste două luni. În camera sa de la spital au fost instalate două camere video, care funcționează 24 de ore din 24 și o cameră mobilă îl urmează când iese din salon, explică neurologul Sudhir Shah, care face parte din echipă. Yoghinul afirmă că primește o hrană subtilă inviziblă ce apare în interiorul corpului său în zona de deasupra tablei osoase a palatului – ”în cerul gurii”.

Este așa-numitul centru secret energetic (pe care îl are oricine) ce are numele de Soma Chakra sau ”luna” subtilă, iar la nivel fizic chiar apare o secreție fluidă care, în mod obișnuit ajunge în stomac. Dacă, însă, acest fluid numit soma sau nectar divin nu ajunge în stomac ci este preluat într-un mod oarecare (de exemplu la nivelul limbii), el produce anumite efecte neobișnuite: meditație profundă, regenerare, reîntinerire. Putem constata, astfel, că nu materia ne ține în viață, ci energia pe care o accesăm prin rezonanța care se produce în ființa noastră datorită faptului că mâncăm. Dacă putem accesa aceasta energie în alt mod, nu mai este necesară hrana sau apa. Pentru a obține un astfel de mod de hrană este necesar un antrenament conștient și o alegere care nu este comună ființelor obișnuite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top