Sfaturi din înțelepciunea de viață a unui bătrân în vârstă de 104 ani

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
3 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Este limpede ca cei care au ajuns la o vârstă înaintată au descoperit prin propria experiența, cum este mai bine și mai înțelept să-ți trăiești viața. Astfel fiecare gând a devenit o experiență personală, iar fiecare părere a fost testată de-a lungul timpului, toate acestea cristalizându-se într-o serie de sfaturi, pe care le redăm mai jos.

 1. Învață-te să te bucuri de cer, flori, păsări, animale și iarbă. Privește natura atent și află cunoștințe pe care nu le vei găsi în cărți.
 2. Găsește-ți timp să stai cu picioarele goale pe pământ. Oferă pământului corpul tău, până când nu te-a chemat la el.
 3. Stai cât mai mult în apă. Aceasta ameliorează oboseala și limpezește mintea.
 4. Bea apă, fără ca să-ți fie sete. Apa este primul medicament. Oriunde m-a dus soarta mereu am căutat un izvor. Nu consuma apa îmbuteliată în sticle. Îți distruge ficatul și-ți usucă vasele sangvine.
 5. În fiecare zi pe masa ta ar trebui să fie legume. Legumele care sunt încălzite de soare. În primul rând – sfecla, nu există legumă mai bună. Apoi – fasolele, sucul de fructe, fructele de padure, morcovii, roșiile, ardeiul, spanacul, salata verde, merele, strugurii și prunele.
 6. Alimentația proastă – cârnații, cartofii prăjiți, dulciurile, murăturile. Masa mea – cereale, fasole, salata verde. Prădătorul a mâncat carne și abia de poate să se miște, e leneș. Calul a mâncat ovăz și toată ziua a cărat căruța.
 7. Soarele răsare și apune – pentru tine. Lucrul sporește după răsăritul soarelui, Iar creierul se odihnește mai bine noaptea. Astfel procedează călugării și războinicii. Și au puterea de a sluji.
 8. E sănătos ca pe la mijlocul zilei să dormi jumătate de oră. Nu e sănătos să dormi după ce ai luat masa, deoarece sângele devine gros și se acumulează grăsimi pe vasele sangvine.
 9. Nu uita să consumi nuci. Sunt bune pentru creier. E sănătos ca în fiecare zi să consumi o linguriță de unt de arahide.
 10. Cu oamenii fii bun și grijuliu. Fiecare dintre ei poate să te învețe ceva. Nu fă din oameni dușmani sau prieteni. Doar așa nu vei avea necazuri.
 11. Ceea ce trebuie să ai, vei avea. Doar ai răbdare. Fii cu sufletul ușor.
 12. Nu bea apă înainte sau după masă.
 13. Dacă dorești să nu se îmbolnăvească copilul, lasă-l în „mâinile naturii”. Învață-l de mic să meargă desculț. Copilul ars de soare, înțepat de o albină, pișcat de un țânțar, scăldat în apă rece – este călit și imun la boli. Crește un om puternic.
 14. Dacă ai obosit, lasă-ți corpul să se relaxeze. Nu consuma într-o zi mai multe feluri de mâncare. Și continuă astfel cel puțin o săptămână.
 15. Vrei să fii mereu tânăr și frumos? O dată în săptămână pregătește-te pentru o zi în care să consumi doar mere și nuci. Dimineața prăgătește-ți 8 mere și 8 nuci și mâncă-le pe parcursul zilei. Astfel ca în timpul zile să te simți sătul.
 16. Găsește timp pentru meditație și tăcere.
 17. Ce este bun și ce este rău, îți va spune inima, nu oamenii.
 18. Nu-ți fă griji în privința la ceea ce gândește și ce vorbește lumea despre tine. Fii propriul tău judecător.
 19. Nu fi supărat pe oameni. Nu-i judeca. Iertând, atragi spre tine iubirea.
 20. Dacă inima ta este plină de iubire, nu este loc de frică.
 21. Nu e sărac cel care are puțin. E sărac cel care mereu nu este mulțumit.
 22. Niciodată nu lovi copiii și nu striga la ei. În caz contrar vor crește niște sclavi.
 23. Nu te certa. Fiecare are propriul său adevăr.
 24. Nu te considera cel mai deștept, mai bine să te creadă astfel alții.
 25. Nu te strădui să fii exemplu pentru alții. Caută pe cineva care să-ți fie exemplu.

Sursa :Aici

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross