Yoga practicata intr-un penitenciar din Rio de Janeiro!

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Poate parea impropriu sa vorbim despre yoga intr-o institutie de acest gen, totusi in urma cu doi ani, a fost luat o initiativa in sensul introducerii practicii yoga intr-un program special pentru detiuntii unuia dintre peniteciarele din Rio de Janeiro, urmarindu-se imbunatatirea comportamentului acestora prin exercitii de respiratie si posturi yoga. Fundatia care ofera cursurile de yoga in mod gratuit detinutilor, isi continua misiunea chiar si dupa iesirea acestora din inchisoare, astfel incat fostii detinuti pot participa la lectii de yoga fara a plati taxe.

Detinutii participa la cursurile de yoga, o data pe saptamana; ei spun ca de cand au inceput sa practice simt ca trasaturile lor de personalitate s-au ameliorat: se pot concentra mai usor si sunt mai echilibrati. Famiile detiutilor sunt uimite de schimbarile pe care le-au observat in comportamentul acestora, multi dintre ei, impartasindu-si cu membrii familiei, cunostiintele nou dobandite.

Acest lucru a fost privit cu suspiciune la inceput de catre detinuti, unii dintre ei fiind considerati criminali periculosi, insa pe masura ce timpul a trecut, instructorii de yoga spun ca au remarcat imbunatatiri substantiale  ale comportamentului detinutilor. Chiar daca la inceput au opus o oarecare rezistenta, acum sunt din ce in ce mai deschisi sa primeasca noi invataturi, iar conducerea inchisorii, este absolut incantata sa ii sustina pe profesorii de yoga in demersul lor.

Fundatia isi propune sa-i sustina pe fostii detinuti, si dupa ce acestia au iesit din inchisoare, astfel ei pot participa la lectiile de yoga in continuare, beneficiind de sustinere in adaptarea la noua lor viata sociala.

Un caz de succes al fundatiei, il constituie Christiano da Silva,  care a fost detinut timp de 26 de ani; el spune ca trebuie sa-ti doresti sa te schimbi, iar daca iti doresti cu adevarat acest lucru, yoga te va ajuta!

Reintors la viata normala, a reusit sa se integreze mult mai rapid in societate, iar faptul ca cei din fundatie il accepta asa cum este, il ajuta foarte mult.

Trebuie sa mai mentionam ca este deja stiut faptul ca yoga restructureaza personalitatea la toate nivelurile acesteia: fizic, mental, intelectual si emotional, si este extrem de benefica in imbunatatirea performantelor intelectuale si in adaptarea sociala.

Avand in vedere aceaste realizari, se pare ca Yoga, este una dintre metodele prin care detinutii pot fi ajutati realmente sa se reintegreze in societate, si chiar sa o faca cu mult succes.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top