Pe acest pamant suntem doar calatori – oaspeti intr-o scurta vizita!

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

,,Aceia care sunt scufundati in constiinta corplui sunt ca niste straini intr-o tara necunoscuta. Tara in care ne-am nascut este Omniprezenta, pe acest pamant suntem doar calatori – oaspeti intr-o scurta vizita.

Din pacate multi oameni devin oaspeti nedoriti pentru ceilalti. Ei insista sa monopolizeze mici portiuni din acest pamant, ca si cand le-ar apartine pe vecie. Gandurile lor constante sunt : ,,casa mea, sotia mea, sotul meu, copii mei”. Atasamentul fata de lucrurile materiale, aparent placute si misterioase, ii tin captivi in visul iluzei. Ei uita cine si ceea ce sunt in realitate. “

,, Treziti-va, inainte ca visul vietii sa se evapore in infinit! Cand acest corp va disparea in moarte, unde vor fi familia ta, casa ta, banii tai? Tu nu esti acest corp! Corpul este doar o ,,farfurie” care ti-a fost oferita ca sa poti manca din ea la festinul Spiritului.

,, De ce nu invatam aceasta lectie inainte de a muri? De ce sa asteptam? Nu te lega de limitarile constiintei umane, doar aminteste-ti vastitatea interioara a Spiritului…”

,,Scopul vietii este acela de a-l cunoaste pe Dumnezeu. Tentatiile lumesti ti-au fost date pentru a te ajuta sa iti dezvolti puterea de discrimiare. Vei prefera placerile simturilor sau il vei alege pe Dumnezeu? Placerile par atragatoare la inceput, daca le alegi, dar mai devreme sau mai tarziu te vei gasi prins in probleme si dificultati fara sfarsit.

Pierderea sanatatii, a pacii inimii, si a fericirii sunt pretul platit de cei care cedeaza ispitei placerilor senzuale. Bucuria infinita, pe de alta parte, va fi a ta, odata ce l-ai cunoscut pe Dumnezeu.

Fiecare fiinta umana, va invata in cele din urma aceasta mareata lectie a vietii.”

,,Ganditi-va pentru un moment la ceea ce Isus a vrut sa spuna prin ,, Lasati mortii sa-si ingroape mortii lor” ( Matei 8:22 ) Ceea ce a vrut sa spuna este ca multi oameni sunt deja morti dar nu o stiu! Ei nu au ambitii, nu au initiativa, nu au entuziasm spiritual, si nici o bucurie in viata lor.”

,, Care este scopul unei astfel de vieti? Viata ar trebui sa fie o inspiratie continua. Sa traiesti mecanic inseamna sa fii mort inauntru, chiar daca corpul tau respira!

,, Motivul pentru care vietile oamenilor sunt atat de plictisitoare si neinteresante este acela ca ei depind de simturile inselatoare, pentru a-si gasi fericirea, in loc sa mearga direct la sursa nelimitata care se gaseste in interiorul lor. “

,,Cei cativa ani petrecuti pe acest pamant, reprezinta doar cateva secunde in comparatie cu eonii care s-au scurs inainte de a te fi nascut, iar nesfarsite perioade de timp inca vor veni si dupa ce vei parasi aceasta lume. De ce sa te identifici cu acest scurt interludiu pamantean? Acestea nu sunt corpul tau, familia ta, tara ta. Tu nu esti decat un vizitator aici. Patria ta este Infinitul, iar adevarata ta durata de viata este Eternitatea. “

 ॐ

Extrese din cartea ,, Esenta Realizarii Sinelui” de Paramhansa Yogananda

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top