Sri Nisargadatta Maharaj - „Eu sunt Acela”

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
26.12.2012
text de 
2 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
26.12.2012
 - text de 
2 minute

Nici o carte de invataturi spirituale, nu poate inlocui prezenta unui invatator. Doar cuvantul rostit direct de catre Guru, isi pierde opacitatea complet. In prezenta unui Guru, ultimele granite inchipuite de catre minte, dispar.

Sri Nisargadatta Maharaj este intr-adevar un astfel de Guru. El nu este un predicator, dar ofera exact ceea ce un cautator are nevoie. Realitatea care emana din spusele sale este inalienabila si absoluta. Este autentica. Cei care au experimentat spusele sale descrise in cartea „Eu sunt Acela”, au fost inspirati si multi si-au gasit drumul catre Maharaj cautand iluminarea.

Cel care salasuieste in toate fiintele, si in care toate fiintele salasuiesc, cel datator de gratie, Sinele Suprem al Universului, fiinta fara limite - Eu sunt Acela"

Amritbindu Upanishad

Cautatorul este cel care se cauta pe sine insusi.

Reunta la toate intrebarile, cu exceptia uneia: Cine sunt EU? La urma urmei, singurul fapt de care esti sigur este acela ca tu esti. Eu sunt” este sigur. Eu sunt acesta” nu este. Lupta-te pentru a afla ceea ce esti in realitate. Ca sa stii ceea ce esti, trebuie mai intai sa investighezi si sa cunosti ceea ce nu esti.

Descopera tot ceea ce  nu esti – corpul, sentimentele, gandurile, timpul, spatiul, aceasta sau aceea – nimic concret sau abstract, pe care le percepi ca pot fi TU. Actul de a percepe, arata singur ca nu esti ceea ce percepi. Cu cat pricepi mai clar pe nivelul mintii, ca te poti descrie doar in termeni negativi, cu atat mai repede vei ajunge la sfarsitul cautarii tale si vei realiza ca esti o fiinta nelimitata. [...]

Viata ta exterioara este lipsita de importanta. Poti deveni un paznic de noapte si vei trai fericit. Ceea ce esti in interior conteaza cu adevarat. Pacea si bucuria ta interioara sunt mult mai greu de castigat decat banii. Nici o universitate din lume nu te poate invata sa fii tu insuti. Singura cale de a invata, este prin practica.

Incepe imediat sa fii tu insuti. Arunca tot ceea ce nu mai ai nevoie si du-te  tot mai in profunzime. Asa cum un om sapa un put, aruncand tot pamantul, pana cand ajunge la apa, asa si tu trebuie sa arunci tot ce nu iti apartine, pana cand nu mai exista nimic care poate fi al tau.

Vei descoperi ca ceea ce a ramas, nu mai poate fi recunoscut de minte. Nu mai esti nici chiar o fiinta umana. Doar esti – un punct de constientizare co-extensiva cu timpul si spatiul si dincolo de ambele, cauza ultima, ea insasi fara cauza.  Daca ma intrebi Cine esti tu?” raspunsul meu poate fi:  Nimic in particular, totusi eu sunt!“

 

Sri Nisargadatta Maharaj  - fragmente din lucrarea  Eu sunt Acela"

 

 

 

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross