Vom invata noi abilitati ca si personajele din filmul ,,The Matrix”

Vom reusi sa descarcam noi abilitati in creierele noastre precum personajele din filmul ,, The Matrix”, aceasta va deveni in surt timp o realitate, spun oamenii de stiinta!

Carrie-Anne Moss si Keanu Reeves in filmul ,,The Matrix” obtineau super-puteri doar prin simpla conectare  la un program de computer care ii invata noi abilitati.

Invatand arte martiale,  cum sa pilotam un avion, sau cum sa vorbim o limba straina fara ca macar sa fim in stare de veghe, este pe cale sa devina o realitate, ne spun cercetatorii.

Cercetatorii de la Universitatea din Boston si ATR Computational Neuroscience Laboratories din Kyoto, Japonia, cred ca in viitor a invata noi abilitati ar putea insemna doar sa stai in fata unui ecran de calculator, asteptand ca acestea  sa fie ,,incarcate” in creierul nostru.

Ei au studiat cum functioneaza  o  masina prin rezonanta magnetica functionala (FMR) poate  ,,induce” cunoasterea  unei persoane, prin cortexul vizual, trimitand semnale care sa ii schimbe modelul de activitate cerebrala.

Nici o medicatie nu trebuie luata iar subiectul nici macar nu trebuie sa fie treaz, el sau ea pur si simplu isi vor schimba modelul  activitatii cerebrale conform unui model ,,tinta” cum ar fi acela al unui fotbalist celebru sau al unui maestru international de sah.

Principalul autor Takeo Watanabe de la Universitatea din Boston spune:,, Zonele vizuale din cortexul adultilor sunt suficient de plastice pentru a putea  provoca invatarea vizuala perceptiva”.

Cercetatorii stiu ca aceasta tehnica functioneaza doarece voluntarii FMR au fost supusi testelor vizuale de indemanare, iar rezultatele lor comparativ cu cele ale oamenilor care nu au urmat acelasi tratament, au fost peste  masura de bune.

In trilogia filmului,,Matrix” , cateva personaje invata noi abilitati fiind pur si simplu conectati direct la un computer, care descarca in creierele lor aceste noi aptitudini.

Ziua in care vom fi si noi capabili sa facem acest lucru, nu este departe, afirma cercetatorii.

Rezultatele acestor studii au fost publicate in revista Sience.

 

Articol preluat de pe site-ul:  Dailymail.co.uk

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top