Anandamayi Ma – Mama divină

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

 

,,Tot ceea ce se întâmplă este o expresie a grației lui Dumnezeu; cu adevărat totul provine din harul Lui. Ancorați în răbdare și îndurând totul, respectați Numele Lui și trăiți în bucurie.”

Sănătatea ca expresie a armoniei: Ma Anandamayi (1896 – 1982)

Anandamayi Ma a fost descrisă ca ,,cea mai perfectă floare pe care pământul Indiei a dăruit-o lumii”.

Paramhansa Yogananda a tradus numele de Anandamayi ca ,,stare de bucurie permanentă”. Acest nume i-a fost dat de către devotații săi în anul 1920. Astfel, ei descriau modul în care ei o percepeau ca fiind într-o permanentă stare de bucurie și extaz divin.

 

File:Paramahansa-Yogananda-with-Anandamayi-Ma.jpg - Wikimedia Commons

 

Viața sa

this body has lived with father,... - Sri Anandamayi Ma | Facebook

Anandamayi Ma s-a născut în Bengalul de Est, Bangladesh-ul de astăzi în 1896.

Mama ei a avut mai multe vise de bun augur despre zei și zeițe înainte de nașterea lui Ma, ca un semn al venirii unei ființe speciale.

Printre darurile cu care a fost înzestrată se numără previziunea și vindecările miraculoase.

Ea a fost căsătorită la o vârstă fragedă, cu Mohan Chakaravathi, care mai târziu a devenit discipolul ei și Guru înainte de moartea sa din cauza tuberculozei. Ea l-a redenumit Bholanath .

Nu s-a străduit niciodată să obțină nimic, nu a avut niciodată un guru și nu a consultat niciodată scripturi sau cărți despre yoga. Pur și simplu s-a întâmplat că, așezată în camera ei, noaptea, după ce a efectuat impecabil treburile gospodăriei în timpul zilei, o îndrumare interioară a adus prin versetele sale antice sanscrite și frazele sacre (mantre) pe care nu le auzise niciodată, precum și imagini ale diferitelor aspecte ale lui Dumnezeu.

Când a întrebat cine sau ce este această îndrumare interioară, a venit răspunsul:

„Shakti-ul tău- Puterea divină”.

Apoi i-a fost dezvăluit – Ma, „Tu ești totul ”, după care, după cum a afirmat ea:

„ Mi-am dat seama că Universul era toată manifestarea mea. M-am trezit față în față cu Cel care apare la fel de mulți. ”

Datorită calităților sale  spirituale, corpul ei se așeza spontan în  poziții yoghine dificile (asane) pentru perioade lungi de timp și formează în mod spontan poziții tantice complexe ale mâinilor (mudre) și gesturi.

Tot așa, ea putea să postească pe perioade lungi de timp. Ținea mult post negru, dar și în rest nu avea nevoie de prea multă hrană.

Ma se referea cel mai adesea la sine în mod impersonal ca „acest corp” sau „această fetiță a ta”, de obicei își întâmpina cu căldură vizitatorii căsătoriți ca „Tată” sau „Mamă” și pe toți ceilalți ca „Copii” sau „Prieten”.

Vizitatorii și adepții lui Ma proveneau din toate vârstele și din toate categoriile de viață și din diferite religii și națiuni.

Anandamayi Ma - partea 2

Cei care au vizitat-o o descriau ca fiind magnifică, misterioasă, divinitate în formă umană, ca mamă atentă și consolatoare, cu o disciplină strictă (al cărei sfat s-a dovedit întotdeauna a fi cel mai bun mod de acțiune), ca o femeie încrezătoare, ca o fată jucăușă, veselă, uneori severă.

Pentru Ma totul este jocul lui Dumnezeu, nu este o problemă de durere sau de îngrijorare. Ea i-ar îndemna să aibă încredere în Dumnezeu, care este cea mai profundă realitate, să fuzioneze atenția în Acela care este atât lipsit de formă și se manifestă ca toate aceste forme și să lase orice lucrare sau îndatorire să curgă spontan prin corp fără a fi atașați de rodul acțiune.

Anandamayi Ma nu a scris cărți.

A călătorit mult prin toată India și a stabilit multe ashramuri, oferind femeilor posibilitatea de a urma viața celibată numită brahmacharini .

Ma participa la festivaluri oriunde mergea și deseori participa la Kumbh Mela. Kumbh Mela este un pelerinaj de credință hindus în masă în care hindușii se adună pentru a se scălda într-un râu sacru. Scăldatul în râu la aceste evenimente curăță unul dintre toate păcatele .

Deși Anandamayi Ma nu s-a considerat oficial un guru, ea a avut multe ashramuri si devotati.

No Mind's Land: Sri Anandamayi Ma - Samadhi

Vorbind despre semnificația înaltă a cântării Sfântului Nume al lui Dumnezeu, Ma a spus într-o zi:

„Nu se sugerează să lăsați totul în urmă și să fugiți. Fii alături de lume și de diferitele sale cerințe, dar păstrează un foc aprins – focul numelui Său. Dacă El alege să te binecuvânteze,atunci acest foc va arde toate impuritățile și vă va conduce sufletul curat la El. Trăiește-ți viața în această lume, dar ține-L pe el. ”

Ea a fost întrebată odată „Cum se scapă de tristețe? Nu există un sfârșit de dorit? ”

Ma a spus:

 „Locuiești într-o țară străină și ești nefericit. Aflați-vă patria, regăsiți-vă și nefericirea voastră se va sfârși. Iar țara străină este produsul propriilor dorințe și dorințe. Acestea vor dispărea când îți vei găsi propriul teritoriu, propriul tău eu. ”

Despre spiritualitate și familie

Vorbind despre Brahmacharya (viața celibatului), ea a spus că este mai bine să devii un om de familie ideal decât să devii un brahmachari fără scop (celibat). În viziunea ei „Nu este nimic în neregulă în a duce o viață de familie virtuoasă. Este bine pentru unii oameni să se străduiască să se apropie de Dumnezeu prin căsătorie ”.

Ma indică faptul că a simțit că nu există nicio contradicție între viața de familie și căutarea spiritualității. În opinia ei, ar trebui să acționăm în funcție de situație.

Despre a ajunge la Dumnezeu în timp ce duci o viață de familie, ea a spus:

„Transformă-ți casa într-un templu al lui Dumnezeu. Oricine rămâne în casa mea este o imagine a lui Dumnezeu și eu îi voi sluji ca administrator. Dacă poți trăi în acest spirit, există toate șansele să devii un servitor adevărat al lui Dumnezeu la timp. ” În ceea ce privește pacea, ea a spus: „Pacea nu stă în bogăție și nu stăpânește bărbații. Nu poți obține niciodată pacea decât dacă ai sentimentul că ai o identitate neperturbată, este cunoaștere și este conștiință. ”

Cât despre diferitele religii, Ma a subliniat că, în esență, fiecare religie avea același mesaj.

Într-o zi, vorbind despre căile lui Dumnezeu, ea a spus:

 „În mod frecvent, te plângi cu privire la neprihănirea lui Dumnezeu, când ești îmbinat în tristețe; dar ideea este că El risipeste pericolul numai prin crearea pericolului. Nimeni nu s-ar mișca spre El dacă nu va trece prin suferințe ”.

 

Despre moartea lui Gandhi

 

Când  a primit vestea șocantă despre moartea lui Mahatma Gandhi, reacția imediată a lui Ma a fost „ Este ca Isus Hristos “.

Vorbind despre Gandhi, Ma a spus:

„Iisus Hristos a absorbit întreaga violență din propriul său corp înainte de a o pune în aplicare. Nu avea nici o animozitate nici măcar față de violență. În mod similar, Gandhiji a învins violența cu forța sa de Ahimsa (practica non-violenței). A căzut liniștit luând numele de Ram, cu palmele unite în rugăciune ”.

 

Despre  frică

Întrebată de cum putem învinge frica, Ma a spus:

„Poți învinge frica dacă te gândești la Dumnezeu. El este sufletul – forța vieții. Nu poți să nu-ți amintești de El, fie că ești singur sau în compania persoanelor religioase. Dacă nu-l chemați, nu vă puteți elibera de giulgiu care vă acoperă. Nu încercați niciodată să vă mituiți drumul către Dumnezeu. Dacă încercați să înșelați, veți fi înșelați chiar voi. ”

 

Sfârșitul vieții

My First Meetings with Anandamayi Ma, by Swami Kriyananda, part 1 | The Cosmic Mother

Spre sfârșitul vieții au început să apară semnele de uzură rezultate din dăruirea și călătoria constantă și diversele boli pe care le-a avut de-a lungul anilor. Una dintre fazele sau darurile încarnărilor divine este că acestea pot prelua boala și suferințele adepților lor.

Starea ei se deteriora de la zi de zi, dar chiar și atunci a fost vizitată de foarte multi adepți.

În noaptea de 23 iulie, Ma a spus: „Mâine dimineață acest corp se va muta în Ashram Kishenpur”. La sosirea la Kishenpur, în dimineața următoare, a fost așezată pe un scaun ținut în curte pentru a fi dusă direct în camera ei. Anandamayi Ma a rămas acolo până la sfârșitul existenței sale, în dimineața zilei de 28 august.

Când cineva se plângea de moartea sa, Ma a spus:

  Cine pleacă – cine altcineva ajunge? Care este distincția dintre viață și moarte? Unul care trece, de fapt, se contopeste în Cel care este mereu existent.

Citate

Mai jos vă oferim câteva extrase din sfaturile personale și sfaturi oferite de Anandamayi Ma discipolilor săi în diferite situații. Ele reprezintă adevărate perle de înțelepciune și conțin savoarea adevărului profund și a simplicității din care au izvorât.

Life of Anandamayi Ma – SANATAN DHARMA

 

,,Nașterea umană – nu înseamnă în mod obișnuit să te confrunți cu dorința, pasiunea, durerea, suferința, bătrânețea, boala și așa mai departe. Cu toate acestea este de datoria omului să aibă în vedere că el exista doar pentru Dumnezeu – pentru a-L sluji și pentru a-L realiza.”

,,A spune ,,nu știu, nu înțeleg” este doar ignoranță, este valul de ignoranță care cauzează agonia și nefericirea.”

,,Forța de caracter este cea mai mare putere a omului. Dacă el o folosește în relațiile sale cu lumea, va fi victorios în tot ceea ce va întreprinde.”

,,Nu poți găsi Mama (Divină), până când credința nu se va trezi în tine, și anume că orice ar face o Mamă, este cel mai bine pentru copilul Său.”

Ca răspuns la întrebarea adresată de Paramahamsa Yogananda, „Ma, spune-mi puțin din viața ta”, Anandamayi Ma a răspuns:

Tată, sunt puține lucruri de spus. Conștiința mea nu s-a asociat niciodată cu acest corp temporar. Înainte de a veni pe acest pământ, Părinte, „eram același”. Am devenit femeie, dar totuși „eram la fel”. Când familia în care m-am născut a făcut aranjamente pentru a se căsători cu acest corp, „am fost la fel”. Și, părinte, în fața ta acum, „Eu sunt același”. Chiar și după aceea, deși dansul creației se schimbă în jurul meu în sala eternității, „voi fi același”.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top