Iubirea - prima lege divina

Acharya Leonard16/09/2007
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

Dacă treceti pe „pause” radio-ul „așteapta” pana cand il reporniți. Dacă doriti sa ascultati apoi transmisia din momentul prezent, faceti „refresh” la pagină.

A vorbi despre „legislaţia divină" şi despre voinţa lui Dumnezeu poate însemna pentru unii un mare act de curaj. Şi, de ce nu, trebuie să recunoaştem că aşa şi este. Şi totuşi, deseori viaţa ne descrie în mod direct pentru o minte clară şi o inimă curată coerenţa unor legi divine universalizate. Vom urmări în această secţiune să realizăm un demers temerar în a descoperi misterul profund al unor legi divine a căror înţelegere ar putea să facă dintr-un om obişnuit supus capriciilor destinului, un supraom.

Legile nescrise ale universului nu vin de nicăieri din afara noastră, deşi am putea cu uşurinţă crede aceasta. Ele vin din adevărul că toţi suntem EGALI ÎN POTENŢIAL, TOŢI AVEM ACELEAŞI INFINITE POSIBILITĂŢI. Suntem liberi şi putem să facem tot ceea ce voim, în măsura în care ne punem în acord cu voinţa divină.

Aceste legi divine acţionează, indiferent dacă suntem, sau nu, de acord cu ele, indiferent dacă suntem, sau nu, conştienţi de ele, indiferent dacă folosim cuvinte pentru a le discuta, sau dacă le percepem sau nu în mod intuitiv realitatea.

Iubirea – prima lege divină

Toţi marii înţelepţi au fost de acord cu faptul că iubirea este prima lege divină pe care omul trebuie să o respecte pentru a fi în armonie cu el însuşi, cu ceilalţi şi cu întreg universul. Deci, este important să reţinem că IUBIREA este întotdeauna prima lege divină.

IUBIREA, aşa cum o înţeleg înţelepţii, este ACŢIUNEA de a fi un focar de fericire şi sublimă împlinire, în acelaşi spaţiu cu alte fiinţe, ceea ce înseamnă că iubirea este reală, la fel de reală ca şi noi înşine. Iubirea, atunci, nu mai este o idee abstractă sau un concept intelectual steril, ci este trăită ca ceva divin, inefabil, pe care îl manifestăm, în ultimă instanţă, cu întreaga noastră fiinţă dilatată în nemărginire.

Pretutindeni în Univers există conştiinţă şi fiinţe capabile să ia, la modul conştient, propriile lor decizii. Iubirea universală cosmică nu pierde niciodată controlul: legile ei sunt la fel de logice, exacte şi implacabile ca şi legile fizicii. Ea este un mare mister şi de aceea nu putem spune, în acest moment al evoluţiei noastre, că avem totală cunoştinţă despre aceste legi. Şi totuşi, la un anumit nivel de evoluţie spirituală, oricine ajunge să ştie că, în orice situaţie, avem cu toţii exact ceea ce merităm. De aceea, cu cât dăruim mai multă iubire, cu atât vom primi mai multă iubire, şi de cele mai multe ori generozitatea Divinului face să primim de mii de ori mai mult decât noi oferim.
Aceasta este legea, aşa cum afirma şi Iisus: „Iubeşte mult şi mult vei fi iubit."

Totul depinde numai de tine

Percepţia cea mai directă a realităţii survine prin iubire

Acceptă-te aşa cum eşti

...........................................................................................

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross