Arta și Puterea de a oferi și de a primi Iubirea

Love-Painting-9
„Iubirea este un sentiment totalizator prin intermediul căreia putem simti, chiar și dacă avem un nivel de conștiință individual, limitat,
starea de „Unitate în Diversitate și Diversitate în Unitate”.

Ea este o „scurtătură” ce permite fiintei limitate să se trezească spiritual fulgerător, să intuiasca Nelimitatul și apoi chiar să îl trăiască în mod real.
couple-love-art
Prin iubire noi trăim polaritatea între ceea ce pare a fi Parte și Rest – Observatorul are iluzia că este incomplet și că unindu-se cu ceva aparent exterior – Restul – va obține completitudinea și plenitudinea mult visata.
Există două aspecte mai importante ale iubirii:
– iubirea prin intuiția manifestării Sinelui în celălalt și aceasta este o iubire ce nu are limite de vărstă, sex, specie, regn, fiindcă iubim esența din celalalt și
– iubirea prin intuiția manifestării unui Arhetip Universal în cealaltă ființă – Suprema Shakti sau Supremul Shiva – situație în care vedem prin celălalt o manifestare – e adevărat, trecătoare – a unui aspect divin etern.
Romantic-love-painting-1

Deseori, în urma iubirii și fără a mai fi iubire, apare atasamentul față de ceea ce am simțit anterior și care ne conduce deseori la atasamentul față de aparentul izvor exerior al iubirii, în loc să înțelegem că ceea ce este exterior este doar un catalizator și un aparent canal prin care iubirea vine la noi – ea venind, de fapt, din noi înșine. Este asemănător cu situația în care bețivul îl iubeste și îl divinizează pe cârciumar, căci lui îi pare că el este sursa extazului său bahic.

Iubirea nu vine cu suferință ci suferința apare datorită dispariției iubirii îi înlocuirea ei cu atasament.
Dorul nu este atașament, ci manifestarea în ființa noastră a intuitiei prezentei unității și completitudinii unirii dintre Parte si Rest. Cu cat dorul este mai intens, cu atat „ținta” dorului este mai prezentă deja în noi.
Leonard-14
Leo Radutz

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top