Despre Iubirea Divina

Acest text a fost scris de Paramahamsa Yogananda în urma revelațiilor pe care le-a avut într-o stare profundă de samadhi.

Am căutat iubirea în multe vieți. Am vărsat lacrimile amare ale separării și căinței pentru a cunoaște ce este iubirea. Am sacrificat totul, toate atașamentele și iluziile, pentru a învăța în final că sunt îndrăgostit de iubire – de Dumnezeu – doar atât. Apoi am băut iubirea din toate inimile adevărate. Am văzut că El este Unicul Iubit Cosmic, Unica Mireasmă care pătrunde toate variatele flori ale iubirii în grădina vieții.

Multe suflete se întreabă pline de dor și lipsite de ajutor de ce iubirea zboară dintr-o inimă în alta; sufletele treze realizează faptul că inima nu este nestatornică în iubirea diferitelor ființe, ci ea iubește Unicul Dumnezeu al Iubirii, care este prezent în toate inimile.

Dumnezeu, în tăcerea Sa eternă șoptește: “Eu sunt Iubire. Dar pentru a experimenta dăruirea și darul iubirii Eu m-am divizat pe Mine însumi în trei: iubire, iubit și iubită. Iubirea mea este frumoasă, pură, eternă bucurie; Eu sunt gustat în multe moduri, prin intermediul multor forme.

Ca tată eu beau iubirea plină de respect izvorâtă din inimile copiilor mei. Ca mamă eu beau nectarul iubirii necondiționate din cupa sufletului micuțului copil. Copil fiind eu mă împregnez de iubirea protectoare a rațiunii drepte a tatălui. Ca adolescent eu beau iubirea fără de motiv din sfântul Graal al atracțiilor materiale. Ca stăpân eu beau iubirea plină de compasiune din cupa aprecierii Maestrului. Ca Guru preceptor eu mă bucur de iubirea pură provenită din caliciul devoțiunii atotcuprinzătoare a discipolului. Ca prieten eu beau din fântâna clocotitoare a iubirii spontane. Ca prieten divin, eu golesc dintr-o sorbitură apele cristaline ale iubirii cosmice, provenite din rezervorul inimilor ce-L adoră pe Dumnezeu.

Eu sunt îndrăgostit doar de iubirea însăși, dar îmi permit să fiu înșelat când ca tată sau ca mamă gândesc și simt doar pentru copil, atunci când ca iubit îmi pasă doar de iubită, atunci când ca discipol trăiesc doar pentru Maestru. Dar deoarece Eu iubesc doar Iubirea, în mod ultim Eu sfărâm această iluzie a miriadelor de Sine umane. Din acest motiv Eu transfer tatăl într-un tărâm astral atunci când el uită că iubirea Mea și nu a sa, este cea care protejează copilul. Eu ridic copilul de la pieptul mamei, astfel încât ea să învețe că iubirea Mea este cea pe care o adoră în el. Eu răpesc iubitul iubitei care își imaginează că ea este cea pe care el o iubește, mai curând decât iubirea Mea care răspunde în ea.

Astfel iubirea Mea se joacă de-a v-ați-ascunselea în toate inimile umane, astfel încât fiecare să poată să învețe să descopere și să adore, nu acele receptacole umane temporare ale iubirii Mele, ci însăși Iubirea Mea, dansând dintr-o inimă în alta.

Ființele umane solicită una alteia „Iubește-mă doar pe mine”, și astfel Eu răcesc buzele lor și le pecetluiesc pentru totdeauna, astfel încât ei să nu mai rostească niciodată acest neadevăr. Deoarece ei toți sunt copiii Mei, Eu doresc ca ei să învețe să vorbească despre adevărul ultim: ”Iubiți Iubirea Unică (prezentă) în noi toți”. A spune cuiva „Te iubesc” este fals până când tu vei realiza adevărul: „Dumnezeu prezent ca iubire în mine este îndrăgostit de iubirea Sa din tine.”

Luna râde de milioanele de iubiți bineintenționați care fără să-și dea seama își mint iubitele spunând: „Te voi iubi pentru totdeauna.” Craniile lor sunt acoperite de nisipul măturat de vânt al eternității. Ei nu își mai pot utiliza răsuflarea pentru a spune „Te iubesc”. Ei nici măcar nu-și mai pot reaminti sau respecta promisiunea lor de a se iubi unul pe altul pentru totdeauna.

Fără a spune un cuvânt, Eu v-am iubit întotdeauna. Eu singur pot spune cu adevărat „Te iubesc”; deoarece eu vă iubesc dinainte ca voi să vă nașteți; iubirea Mea vă conferă viață și vă susține în fiecare moment al ei; și Eu singur vă pot iubi după ce porțile închisorii morții se închid în spatele vostru; acolo unde nici cel mai sincer iubit omenesc nu vă poate atinge.

Eu sunt iubirea care manevrează păpușile umane cu sforile emoțiilor și instinctelor, pentru a juca spectacolul iubirii pe scena vieții. Iubirea Mea este frumoasă și nesfârșit plină de bucurie atunci când o iubiți doar pe ea; dar linia vieții, păcii și bucuriei voastre este întreruptă atunci când în loc de aceasta vă lăsați angajați în emoții și atașamente omenești. Realizați, copiii Mei, iubirea Mea este cea după care voi tânjiți!

Cei care Mă iubesc doar sub forma unei singure persoane, sau care Mă iubesc într-un mod imperfect doar într-o singură persoană, nu cunosc ce este Iubirea. Doar cei care Mă iubesc într-un mod înțelept și egal în tot și care Mă iubesc perfect și egal ca tot pot cunoaște cu adevărat Iubirea.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top