Manipura și Iubirea

Acharya Leonard02/01/2020

RADIO OM BUN
un radio pentru suflet, minte si spirit

Acum citim articolul
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Există iubire în Manipura?

Poate exista. Dacă nu avem iubire în Manipura, nu avem cum să o găsim dar este important să știm că ar putea exista și putem face ceva pentru acesta. Evident, e vorba de yoga.

Cei 7 centrii de forță principali, care generează și controlează toate trăirile umane nu au o repartizare exclusivă a acestor trăiri.

Ei se reflectă unii în ceilalți, dezvăluind, încă odată, structura holografică a universului pe care o putem găsi și în noi.

În fiecare centru de forță îi găsim și pe ceilalți reflectați în el, astfel încât avem, de exemplu, Vishuddha din Muladhara dar avem și Muladhara din Visuddha.

Este, de fapt, o matrice cu 7 randuri și 7 coloane, unde pe orizontală sunt Centrii de la Muladhara la Sahasrara și pe verticală sunt tot centrii de la Muladhara la Sahasrara.

Deci Manipura, de exemplu, conține:

Muladhara din Manipura

Swadisthana din Manipura

Manipura din Manipura

Anahata din Manipura

Vishuddha din Manipura

Ajna din Manipura

Sahasrara din Manipura.

Cum se manifestă Anahata din Manipura?

Înseamnă că un om poate să aibă o dominantă excepțională la nivelul lui Manipura, felul său de a fi să însemne în primul rând energia și perspectiva conștiinței de la nivelul lui Manipura, dar să iubească, totuși, prin această proiecție a lui Anahata la nivelul lui Manipura.

De exemplu, „bunica teroristă” care este foarte autoritară cu nepoții, îi îndrumă și îi organizează în direcția pe care ea o consideră că este cea mai bună pentru ei. Dar dacă întrebăm pe unul din nepoței dacă ei consideră că bunica îi iubește, s-ar putea să ni se spună că nu, acest lucru nu este perceput ca valabil.

De ce?

Datorită nivelului său spiritual și discernământului redus care nu îi permite să vadă iubirea bunicii, fiindcă acesta nu se manifestă cum se astepta, nu este duioasă, nu este prevenitoare, nu are ca instrumente neapărat armonia.

Alte exemple: regele sau comandantul armatei care este aspru cu supusii cautand să îi organizeze bine, să îi supună la eforturi care le vor asigura succesul.

Oamenii nu cred că iubirea poate reprosa, nu cred că iubirea poate manifesta fermitate, eficiență, voință ori nemulțumire, mânie.

Dar acestea sunt elemente care țin de Anahata din Manipura - Voința sau Manipura din Anahata - Voința din Iubire.

În general, reprosul „nu convine”, „nu satisface”, „nu are armonie”, „nu are iubire”, „e pe Manipura”, „e autoritar” - spun o bună parte din persoanele cărora li se reproșează.

De aceea, la început și iubirea din Manipura și neiubirea prin Manipura pot părea celui neavizat la fel și să fie dificil de realizat diferența.

Cu siguranță, însă, iubirea din Manipura urmărește și binele altuia cu eficiență și  este capabilă de sacrificiul iubirii pe care îl realizează cu ușurință.

Atenție! Toate acesea pot fi confundate ușor, chiar și de cel în cauză, cu diferite fațete ale ego-ului are mimează aceste calități sau trăiri. Deci, este necesar un foarte bun discernământ spiritual, lipsa autoindulgenței, lucrul intens pe Anahata, practicarea sacrificiului personal.

Succes!

Acharya Leonard

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross