o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii
https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/
Ginsengul este o planta minune care provine din China si din America de Nord, fiind folosit in medicina traditionala de sute de ani. Proprietatile sale exceptionale l-au facut sa fie folosit ca tonic general al organismului, fiind binecunoscut pentru efectele sale revitalizate si ca remediu impotriva oboselii.
Radacina de ginseng era folosita de americanii nativi care cunosteau proprietatile miraculoase ale acestuia, iar atunci cand aveau de parcurs un drum foarte lung, sau plecau la vanatoare, indienii americani mestecau radacina de ginseng ca sa reziste oboselii.
In afara de proprietatile de revitalizare, ginsengul mai era folosit si ca leac impotriva imbatranirii, sau pentru oamenii care aveau probeleme cu inima. Intre timp s-au descoperit o multime de afectiuni care pot fi tratate cu succes de catre ginseng.
Ginsengul sau Panax Ginseng, este o planta perena, care creste intr-un ritm lent, in zonele impadurite din nord-estul Chinei si Coreei, si care necesita un sol foarte bogat pentru a se putea dezvolta. Pentru ca aceasta planta sa ajunga la maturitate, este necesara o perioada intre patru si sase ani. Ansamblul de radacini de ginseng, format dintr-una centrala si mai multe laterale, acoperite de fire mici de radacini, poate ajunge la lungimea de 60 de cm. Dupa recoltare,care se efectueaza toamna, cand planta a ajuns la maturitate, radacinile sunt curatate, selectionate si uscate, fiind gata sa fie consumate.
Ginsengul cules din salbaticie este considerat deosebit de puternic si este probabil cea mai scumpa planta medicinala din lume. Marea parte a ginsengului disponibil pe piata este insa cultivat comercial.
Partea aeriana a ginsengului este foarte atragatoare, cu frunze verzi si petiolate, ascutite la varf avand niste fructele mici, rosii in ciorchine; cu toate acestea doar radacina are proprietati vindecatoare. Numele sau original inseamna ,,Radacina Omului”, datorita radacinii de ginseng care seamana cu forma corpului uman.
S-a descoperit ca ginsengul contine o substanta antioxidanta, numita saponina, care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a celulelor neuronale si la intarirea sistemului imunitar. In afara de aceasta saponinele regleaza glicemia, colesterolul si tensiunea arteriala. Studiile clinice efectuate asupra persoanelor care au consumat ginseng, au confirmat faptul ca ginsegul este si un afridisiac natural, marind vitalitatea, imbunatatind virilitatea la barbati, si ajutand in disfunctiile sexuale ale ambelor sexe.
In cultura occidentala ginesengul este folosit si ca tonic digestiv, stimuland procesele de digestie, si calmand efectele sistemului nervos, ca de exemplul efectul setress-ului mental si nervozitatii asupra digestiei.
Lista afectiunilor in care ginsengul poate fi folosit cu succes este foarte lunga, dar merita sa amintim cateva dintre cele mai frecvente afectiuni care pot fi ameliorate de aceasta planta minunata:
– imbunatateste memoria;
– reduce stressul si nervozitatea;
– previne imbatranirea;
– creste imunitatea;
– echilibreaza metabolismul;
– previne durerile de cap, si migrenele;
– elimina oboseala;
– mareste rezistenta organismului;
– trateaza tulburarile somnului si previne insomnia;
– are efecte benefice pentru femeile aflate la menopauza;
– are efecte clinice demonstrate in ceea ce priveste virilitatea masculina si difunctiile sexuale ale ambelor sexe.
Pe piata se pot gasi mai multe sortimente de ginseng: ca de exemplu ginsengul siberian si ginsengul rosu. In afara de acestea, ginsengul se mai gaseste asociat cu diverse alte plante precum usturoiul, macesul, sunatoarea si laptisorul de matca, pentru a-i potenta proprietatile vindecatoare,
Daca doriti sa incercati ginseng fiti atenti cum il consumati, consultati in prealabil medicul de familie, sau procurati-l din surse sigure, respectiv magazine specializate, sau de la producatorii certificati pentru calitate.
………….