Gradinița verde – locul special unde copii învață să-și cultive singuri hrana!

Daca ne dorim o societate care pune pret pe dezvoltarea durabila si responsabilitatea fata de mediu atunci este neaparat sa investim in educarea copiilor. Aceasta este abordarea firmei de arhitectura din Vietnam Vo Trong Nghia Arhitects care a creat un spatiu educational destinat copiilor de gradinita, si care este special conceput cu un acoperis verde si transformat intr-o veritabila gradina.

vietnam-1

Farming Kindergarten este numele grădiniței verzi aflate în Dongnai, în sudul Vietnamului. Ea a fost construită cu scopul de a fi o școală de mediu pentru copiii care își vor petrece timpul aici, un loc din care ei să învețe importanța respectării mediului înconjurător și de ce trebuie să aibă grijă de el. Pentru că se află într-o zonă tropicală, acoperișul grădiniței poate rămâne verde tot anul și poate oferi hrană pentru cei 500 de copii care vor învăța acolo. Acoperișul verde este format dintr-un triplu inel în care sunt cuprinse 3 curți interioare verzi, protectoare, pentru momentele de joacă care să permită copiilor să intre o experiență eco-friendly cu mediul din jurul lor.

vietnam-2

vietnam-3

În această grădiniță verde, copiii vor învăța și cum să își cultive singuri hrana. În plus, la construcția clădirii au fost utilizate materiale reciclate, iar pentru funcționare grădinița se bazează pe reciclarea apei, energie solară și alte energii sau tehnologii prietenoase cu mediul. Scopul utilizării lor este dublu: cel de protecție a mediului și de a-i învăța pe copii despre procesul de economisire a energiei.

vietnam-41

Gradinița face parte din proiectul pilot LOTUS, care a obținut certificatul Silver de Evaluare Verde eliberat de către Vietnam Green Building Council (certificat provizoriu).

Sursa:  http://totb.ro, Treehugger,

Foto: Vo Trong Nghia Architects, IH

Scroll to Top