Sportul - Diferențele între ABHEDA YOGA și CULTURA FIZICĂ -1-

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
2 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard
abheda-yoga

Sportul - Diferențele între ABHEDA YOGA și CULTURA FIZICĂ -1-

Ştiinţa milenară yoga are un punct de vedere holistic asupra exerciţiilor; există multe diferenţe între exerciţiile yoga şi cultura fizică tradiţională.

YOGA NU ESTE SPORT

Au apărut numeroase cursuri care folosesc numele de „yoga” dar sunt, de fapt, gimnastică ori stretching într-o atmosferă cu iz oriental (pilates folosește alt nume și nu abuzează termenul „yoga”).

Chiar și metodele yoghine complexe autentice ce folosesc mișcări ample și forță integrează în mod semnificativ și nu de formă aspecte legate de:

  • respirație,
  • concentrare,
  • dirijarea energiilor pranice,
  • mantre și
  • stări speciale ce sunt accesate pentru anumite efecte urmărite.

În această analiză ne referim, deci, la o comparație între Abheda Yoga și Cultura fizică

fără a integra aici sub numele de yoga metodele comerciale ce sunt, de fapt, sport cu o denumire mai exotică.

Principala diferenţă între Abheda Yoga şi Cultura Fizică este

faptul că sportul produce evoluţie fizică şi rezultate prin generarea unor stări de criză musculară ce impulsionează dezvoltarea musculară, osoasă și a articulațiilor, odata cu mărirea afluxului de sânge prin muşchi şi reducerea afluxului de sânge prin organele interne, glande endocrine şi creier.

În timp ce ABHEDA YOGA generează o evoluţie bazată pe...

armonie, energie în întreaga fiinţă, inclusiv în organele interne, glande endocrine şi creier. Toate acestea în mod progresiv, la limita de confortabilitate, fără a forţa şi în permanent echilibru...
SI PENTRU ORICE VÂRSTĂ, dezvoltând atât corpul fizic cât și mintea, caracterul, anasmblul emoțional și ideatic.

Astfel sunt tangibile cele mai mari performanțe ale ființei umane

fără a forța și cultivând mai mereu echilibrul de orice fel.

Astăzi, yoga influenţează toate tipurile principale de sporturi şi exerciţii:

basket şi fotbal profesionist, dans, aerobic, atletism, pentru că se dovedește că sportul are nevoie de yoga... în timp ce yoga nu are nevoie de sport, deoarece este un sistem complet care obține rezultate aproape pentru oricine și la orice vârstă.

În timp, mulţi au învăţat lecţiile pericolelor supraantrenamentului fizic, a antrenamentelor grele violente şi a exerciţiilor dezechilibrate şi acum le adaptează din ce în ce mai mult înţelepciunii yoga.

Să aruncăm o privire asupra principiilor care au facut-o din ce în ce mai mult o tehnică populară şi de influenţă, schimbând modul în care avem grijă de corpurile şi minţile noastre prin felurite exerciţii.

Continuarea articolului

Acharya Leonard

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross