Sportul - Diferențele între ABHEDA YOGA și CULTURA FIZICĂ -1-
Ştiința milenară yoga are un punct de vedere holistic asupra exercițiilor; există multe diferențe între exercițiile yoga și cultura fizică tradițională.
Au apărut numeroase cursuri care folosesc numele de „yoga” dar sunt, de fapt, gimnastică ori stretching într-o atmosferă cu iz oriental (pilates folosește alt nume și nu abuzează termenul „yoga”).
Chiar și metodele yoghine complexe autentice ce folosesc mișcări ample și forță integrează în mod semnificativ și nu de formă aspecte legate de:
fără a integra aici sub numele de yoga metodele comerciale ce sunt, de fapt, sport cu o denumire mai exotică.
faptul că sportul produce evoluție fizică și rezultate prin generarea unor stări de criză musculară ce impulsionează dezvoltarea musculară, osoasă și a articulațiilor, odata cu mărirea afluxului de sânge prin mușchi și reducerea afluxului de sânge prin organele interne, glande endocrine și creier.
armonie, energie în întreaga ființă, inclusiv în organele interne, glande endocrine și creier. Toate acestea în mod progresiv, la limita de confortabilitate, fără a forța și în permanent echilibru...
SI PENTRU ORICE VÂRSTĂ, dezvoltând atât corpul fizic cât și mintea, caracterul, anasmblul emoțional și ideatic.
fără a forța și cultivând mai mereu echilibrul de orice fel.
basket și fotbal profesionist, dans, aerobic, atletism, pentru că se dovedește că sportul are nevoie de yoga... în timp ce yoga nu are nevoie de sport, deoarece este un sistem complet care obține rezultate aproape pentru oricine și la orice vârstă.
În timp, mulți au învățat lecțiile pericolelor supraantrenamentului fizic, a antrenamentelor grele violente și a exercițiilor dezechilibrate și acum le adaptează din ce în ce mai mult înțelepciunii yoga.
Să aruncăm o privire asupra principiilor care au facut-o din ce în ce mai mult o tehnică populară și de influență, schimbând modul în care avem grijă de corpurile și mințile noastre prin felurite exerciții.
Leo Radutz