Cum îți poți schimba viața cu dieta raw vegană

dirk riske
Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

dirk riske

 

Dirk Riske este un adevărat exemplu pentru toți oamenii care au senzația că doar medicina alopată îi mai poate salva, și cum o dietă bazată doar pe consumul de legume și fructe crude, adica raw vegană, poate să vindece tumorile din organism.

Cunoscut și sub numele de “Durian“, fostul culturist de origine germană este de mai bine de 25 de ani raw vegan si nu regretă nicio clipă decizia făcută. Pe când avea 17 ani, Dirk era foarte pasionat de culturism și ar fi făcut orice pentru a-și crește masa musculară, așa că a luat cantități uriașe de steroizi, extrem de nocivi pentru sănatatea sa. Da, și-a îndeplinit țelul, a câștigat cele mai importante concursuri de culturism, dar cu prețul sănătății sale.

La vârsta de 24 de ani, deja avea tumori la nivelul ficatului, medicii avertizându-l asupra gravității situației.

La acea vreme, Dirk Riske cocheta cu meseria de măcelar, asa ca este de prisos să mai menționăm că mânca foarte multă carne in acea perioadă. În combinație cu steroizii, sănatatea lui s-a degradat rapid, așa că a fost pus in fața unei situații limită: aceea de a urma tratamentele alopate sau de a încerca să se vindece folosind metode alternative de medicină. A ales cea de-a doua variantă și bine a făcut. S-a vindecat complet, a renunțat la carne, iar astăzi este raw vegan!

Mai jos puteți citi un interviu oferit de Dirk Riske pentru publicația germană roh-macht-froh.de:

” Reporter: Povestește-ne cum a început totul.

Dirk: Au trecut aproape 25 de ani de când trăiesc așa. Sunt 100% raw vegan, deci consum doar alimente crude de origine vegetală. Desigur că se mai intamplă să nu găsesc întotdeauna alimentele pe care le doresc, mai ales atunci când particip la diverse evenimente. Încerc să nu fac rabat de la regulile mele.

Schimbările au fost evidente, am reușit să scap de tumorile mele de la nivelul ficatului. Desigur că la început, atunci când am început cariera de culturist, am urmat regulile, mâncand doar alimente sănatoase și făcând sport. Dar m-am pierdut pe drum. Am început să iau steroizi și să mă suprasolicit, ajunsesem capabil să alerg distanțe enorme într-o singură zi. Desigur că la început nu aveam o masă musculară solidă, așa că am început să alerg mai puțin, pentru a nu pierde foarte multe calorii. De asemenea, am început să lucrez intens diverse grupe musculare, așa că am început să fiu apt pentru competiții.

După ce m-am îmbolnăvit am început să apreciez sucurile pe care le beam în mod regulat. Când am renunțat la carne, am realizat că aceasta nu era tocmai pe gustul meu, afectându-mă în moduri pe care nu le înțelegeam atunci. Mi-am dat seama că acea viață nu mai rezona cu mine, tocmai de aceea am fost “împins” către DIETA RAW VEGANĂ, care mi-a schimbat viața întru-totul. Așa că am observat cum vechiul meu mod de viață se dizolva încet, încet, transformandu-mă într-o nouă persoană.

După aceea, m-am hotărât să locuiesc în sudul Bavariei, chiar lângă Alpi și am renunțat la vechea mea slujbă.

Din moment ce nu am avut un model pe care să-l urmez, atunci cand am devenit RAW VEGAN, am hotarăt să urmăresc modul de viață al animalelor. Am privit creația din punctul de vedere al Bibliei si am realizat că fiecare are drumul sau și ar trebui să-l urmeze. În lume există atatea alimente de origine vegetală pe care le putem consuma, fiind foarte bucuros să constat acest lucru. Desigur că la un moment dat m-a “prins” rolul de profesor, deși nu aveam prea multă experiență. Am dorit să le arat celorlalți cum se poate trăi sănătos, iar la început acest lucru m-a înfricoșat. Cum aș putea să fiu eu un model demn de urmat? Desigur că egoul încearcă să te facă să te simți mai important decât ești…

Așa li se intamplă tuturor. Dar atunci când văd rezultatele, constată că merită din plin să adopți acest mod de viață simplu. Cei mai mulți reușesc să slăbească cu usurință, ajung la greutatea ideală. De asemenea, arată cu 10-20 de ani mai tineri.

Cu trecerea anilor, capăt tot mai multă experiență și realizez cât de importante au fost toate aceste schimbări. Remarc cât de important este să ai o viață sanatoasă și echilibrată. Este foarte important să ai timp pentru tine si să te relaxezi la soare, de exemplu. Ma uit la familia si copiii mei si constat că am luat decizia corectă.

Ador să mănânc sănatos și să petrec timpul alături de cei dragi. Sunt multe lucruri de care mă bucur sincer, cum ar fi: drumețiile, urcatul pe munte, fotografia, cultura, etc.

Reporter: Copiii dvs mănancă de asemenea doar alimente crude?

Dirk: În momentul de față, da, copiii au o dieta raw vegană. Dar imi dau seama ca acest lucru se poate schimba oricând, nu doresc să-i forțez sa facă nimic.

Reporter: Cum ați procedat cu mâncarea, adică cum ați conceput meniul unei zile? Ce faceți dacă într-o zi copiii vă cer o mâncare gătită?

Dirk: Copiii mei nu cer mâncare gătită, pentru că nu sunt familiarizați cu acest concept, sunt oricum mult prea mici. Dacă ei au mâncat doar alimente crude zi de zi, abia asteaptă să-și primească porția de vitamine. Nu avem niciun plan, ne lăsăm inspirați de momentul prezent. Oricum, băiețelul meu Joel este încă alăptat de către mama sa, așa că nu se pune problema unei diete.

Reporter: Ce faci atunci când trebuie să mergi într-un loc unde nu se servește mâncare raw vegană, un restaurant obișnuit, de exemplu?

Dirk: Nu prea am astfel de invitații. Sunt înconjurat de prieteni raw vegani, altfel prefer să mă retrag si să merg într-un loc unde obiceiurile mele culinare sunt acceptate.

Reporter: Aveți vreun sfat pentru oamenii care vor să o apuce pe această cale?

Da, am sfaturi pentru ei, mai ales acum când poți găsi atâtea alimente crude, chiar ai de unde alege. Mergi pe drumul tău! O să iți dai seama repede ce iți face bine si ce nu ți se potrivește. Fiecare dintre noi este unic, așa că nu există o rețetă universală. Testează și vezi ce ți se potrivește cel mai bine.

Reporter: Așa este, aveți perfectă dreptate, vă mulțumesc pentru timpul acordat!”

Dirk Riske este un adevărat exemplu de viață, acesta demonstrând că oricând poți lua totul de la capăt, trebuie doar să ai curaj. Restul vine de la sine…

 

sursa: suntsanatos.ro

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top