Putem schimba lumea... DA! Chiar E MARE NEVOIE!

Acharya Leonard23/08/2013
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

Dacă treceti pe „pause” radio-ul „așteapta” pana cand il reporniți. Dacă doriti sa ascultati apoi transmisia din momentul prezent, faceti „refresh” la pagină.

change-the-worldPutem schimba lumea?

DA, PUTEM SI TREBUIE SA SCHIMBAM LUMEA...

Desigur, aici nu e vorba de aschimba lumea conform cu dorintele noastre egotice.
E vorba de a face BINELE care... schimba Lumea.

De fapt, lumea incepe sa se schimbe in bine din primul moment in care noi înșine ne schimbam in bine.
Si, desigur, incepe sa se schimbe in rau din primul moment in care noi refuzam transformarea noastra catre desavarsire.

NU putem calcula niciodata impactul pe care propria nostra transformare l-a avut, il are sau il poate avea in viitor.

DAR ACEST IMPACT EXISTA CU SIGURANTA SI DEPINDE DE NIVELUL NOSTRU SPIRITUAL.

Exista un film in care uciderea unui fluture din trecut face ca in viitorul din care vin calatorii in timp acestia sa nu mai existe. Ori un altul in care un inger ii arata unui om cat de diferita - in rau - ar fi fost lumea daca el nu ar fi existat.

NU va pripiti sa spuneti ca nu e mare scofala prezenta dumneavostra in aceasta lume. S-ar putea sa veti o surpriza foarte mare.

zana fluturImpactul existentei dumneavoastra poate fi major...sau nu, dar cu siguranta, el este major atunci cand va transformati spiritual, cand aptitudinile pe care le dezvoltati va permit sa ii ajutati pe ceilalti mai profund si, desigur, cand, mai apoi, ACTIONATI.

A actiona neintarziat, a fi activ este esential si foarte necesar.

Ceea ce stim este ca - DA - a schimba lumea este o provocare dar si un tel minunat pentru aceasta viata si, chiar pentru toate vietile noastre viitoare.

Cum? Cum putem schimba lumea?
Ajutandu-i pe ceilalti - daca vor. Numai si numai daca vor.

Dar oare putem?
Da, daca ne transformam in primul rand pe noi insine.

Dar oare ni se permite de catre Ordinea Divina?
Da, daca respectam legile firii si in primul rand Nonviolenta si Legea Iubirii.

E o optiune sau e o necesitate?
In viziunea Abheda Yoga, aceasta se dovedeste a fi, in cele din urma, o necesitate a fiecarei fiinte. Este Calea cea Mare.

Exista limite in aceasta viziune de transformare a noastra si de ajutorare a celorlalti?
Pai sigur ca sunt limite - oricum, nu se cere mai mult decat poti da. Iar pentru ce nu poti - te abandonezi Vointei sau Ordinii Divine. Fiindca atunci e randul Lui sa actioneze. Sau sa nu actioneze, dupa cum ii este Voia.

In Abheda Yoga scopul fundamental nu este desavarsirea si eliberarea personala ci desavarsirea si eliberarea tuturor fiintelor din Univers. Sigur, pentru aceasta incepem intai cu noi.
Desavarsirea noastra este necesara pentru a-i putea ajuta si elibera pe ceilalti, asa ca , fiind un instrument important, il dezvoltam si perfectionam cat putem de bine.

Astfel putem deveni ca niste nuferi ai lumii in care traim - nuferi care pot fi puri si imaculati traind in mijlocul vietii, „ fiind in lume dar nefiind ai lumii”.

Da, e adevarat, nufarul poate fi frumos si imaculat in orice mlastina ar trai, dar ar fi o greseala sa credem ca pentru a fi „nuferi” e nevoie de mlastina. Ar fi o penibila si groaznica pacaleala sa legitimam existenta raului pentru a exista binele.

Binele poate exista foarte bine fara rau, in timp ce raul nu este decat o absenta a binelui, bine pe care noi urmarim sa il ajutam sa se „inmulteasca” in lume.

Prin urmare va dorim sa reusiti sa fiti cat mai activi in a face binele si nu ii credeti pe cei care va spun ca nu puteti schimba lumea.
Acestia ori sunt ignoranti, ori vor sa va pacaleasca.

De fapt lumea se schimba tot timpul si prin noi si cu atat mai mult daca intelegem sa participam activ la eliberarea si desavarsirea fiintelor din Univers, folosind la aceasta, mai intai, propria eliberare si desavarsire.

Acharya Leonard

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross