Dhanyacarin Krama este cel mai sever, dar totodată și cel mai eficient dintre regimurile indicate de dr. George Oshawa.
Regimul Oshawa nr.7 are o eficacitate maximă în toate bolile produse de excesul energiei yin. Permite totodată o echilibrare rapidă a ființei din punct de vedere energetic (yin - yang).
Actiunea lui este extrem de purificatoare.
El detoxifică și, în același timp, amplifică autocontrolul mental și chiar fizic și ușurează fenomenul de sevraj în cazul întreruperii adiminstrării substanțelor toxice.
În cazuri grave este necesar să se recurgă la acest regim permanent, cu pauze de 3 zile între perioadele de 10 zile, timp în care se consumă legume și fructe yang.
fără a fi nevoiți să recurgem la înfometare. Putem mânca, dar numai alimentele din acest regim.
Astfel, persoanele supraponderale vor fi foarte bucuroase să constate cum acest regim nu le normalizează doar greutatea, dar le armonizează și forma corporală. Rezistența la temperaturi extreme cald-rece se amplifică. Secrețiile rezultate în urma transpirației se reduc și au un miros mai puțin intens.
Persoanele subponderale vor constata că, dacă vor mânca suficient pe periaoda de 10 zile a regimului, acesta tinde să le normalizeze greutatea, în sensul că se vor împlini trupește.
*Modul înțelept de a acționa în această situație este de a NU reveni, la sfârșitul regimului, la abuzurile alimentare devenite uzuale.
Timp de 10 zile se consumă exclusiv: grâu, orez, mei și hrișcă + apă și sare.
Le putem consuma in orice combinatie sau proporție dorim, fierte sau coapte (deci fără ulei sau orice altceva).
Ca lichid, trebuie sa se consume doar apa pura de izvor sau apa plată din comert, și numai in cazuri exceptionale ceaiuri de plante.
datorate in special unei purificari intensive și a unei dezintoxicari masive a corpului. Continuând însă cu tenacitate, aceste aspecte neplăcute vor dispare destul de repede, ele cedând locul unei cu totul alte condiții trupesti și chiar unui metabolism diferit, mult imbunătătit.
*Chiar și cei sănătoși ar trebui să recurgă la cel putin două astfel de regimuri Oshawa (de cate 10 zile) pe an, pentru o reîmprospătare și o purificare generală a organismului.
! Atragem atentia încă o data că în acest regim nu trebuie sa se consume decat:
grâu, orez, mei și hrișcă (fierte in apa sau coapte, cu puțina sare) și absolut nimic altceva!
acest regim poate fi repetat de mai multe ori (în grupe de cate 10 zile) cu o pauză de una până la cinci zile între două astfel de grupe, timp in care se pot consuma și alte alimente, de preferinta tot yang, până când se obține efectul dorit.
Exista afectiuni in care nu este posibil sa ținem Dhanyacarin Krama - regimul Oshawa nr.7, fiindca dieta lor obligatorie este complet diferita. De exemplu, in diabet.
Este bine sa consultăm un medic atunci cand avem unele indoieli sau atunci cand dorim sa folosim acest regim pentru a ajuta la vindecarea unei afecțiuni.
1. Grâu copt
Se spală foarte bine grâul și se pune in tigaie cu sare și apă, atât cât să-l acopere. Se lasă la foc tare până se evaporă apa, dupa care se amesteca continuu. Este foarte important ca focul sa fie puternic, pentru ca bobul sa fie crocant și nu tare. Se coace până când grâul iși schimba ușor culoarea și este usor de mestecat. Ideal într-un astfel de caz este folosirea unei tigăi de teflon sau a unui ceaun de fontă.
2. Hrișcă și mei copt
Se procedeaza analog, cu precizarea că trebuie coapte fără a fi umezite in prealabil.
3. Supa de orez cu galuste de grâu
Dintr-o cantitate mică de făină de grâu integral, apă și sare se face o coca moale (mai moale decat cea pentru turtițe) și se lasa la muiat 15-25 minute. Din aceasta se fac gălustele de mărime mică, care se pun in apa clocotită cu sare. Se fierb circa 10 minute, dupa care se adauga orez sau făină de orez.
4. Terci de grâu și orez
Se pune apa cu sare la fiert. când clocotește se toarnă, in ploaie, făină din grâu integral și făină de orez, pana obtineti consistența dorita.
Atentie! Şi grâul și orezul se umflă la fiert, astfel încât va trebui sa lasați compoziția mai moale. Se fierbe circa 20-30 de minute.
(se pot face mai multe și se pot lua la pachet) și cea mai hrănitoare.
Măcinăm fin grâul (cu ajutorul unei râșnite mecanice sau electrice), până devine ca o făină. Se formează o cocă din apă, sare și făină de grâu complet obținută anterior, folosind cât mai puțină apă. Se lasă circa 30 min la înmuiat, după care se fac turtițe care se coc în cuptor sau în tigaie, fără ulei, la foc mic. Batoanele cu grosimea de cca 3-4 cm - cea mai avantajoasă formă - se coc doar în cuptor.
*Recomandare: turtițele sa fie cât mai subțiri.
Se procedeaza analog pentru hrișcă.
De asemenea, se pot face turtițe și din amestecul făinii de grâu cu făină de hrișcă sau orez. Se pot face și din făină de grâu complet in care se incorporeaza câteva linguri de orez fiert. Se face un aluat mai moale in acest caz.
Este recomandabil să nu se păstreze turtițele sau batoanele în pungi de plastic, ci în pungi de hârtie, pentru a rămâne proaspete mai mult timp.
Sugeram și urmatoarele combinatii: orez fiert cu făină de grâu copt, grâu fiert cu făină de orez copt și hrișcă fiarta cu făină de hrișcă sau grâu.
Leo Radutz, fondatorul sistemului Abheda, inițiatorul Revoluției OMului Bun