Dieta Oshawa nr.7 – o inexplicabila forţă şi poftă de viaţă

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Dieta Oshawa nr. 7 sau, cum mai este ea cunoscuta in Yoga, Dhanyacarin Krama, este cel mai sever, dar totodată și cel mai eficient dintre regimurile indicate de dr. George Oshawa.

Regimul Oshawa nr.7 are o eficacitate maximă în toate bolile produse de excesul energiei yin. Permite totodată o echilibrare rapidă a ființei din punct de vedere energetic (yin – yang).

Efecte ale Dhanyacarin Krama (regimului Oshawa nr.7)

Actiunea lui este extrem de purificatoare.

 • Trasele subtile energetice din corpul uman (nadis/meridiane) sunt curătate de multe impurități.
 • Sunt curățate și depunerile subtile de kapha dosha -flegma (acestea îngreunează circulația energiei in corp).
 • Aceasta purificare generala are drept efect imediat o limpezire și claritate considerabilă a minții.
 • Digestia devine mai bună,
 • secretiile hormonale sunt reglate,
 • iar tenul devine curat și luminos.
 • Ochii devin strălucitori și ființa simte o inexplicabila forță și poftă de viață, deseori straine ei până atunci.

Starea de yang se amplifică în ființă. Simțim că ne putem controla mai bine, inclusiv la nivelul emoțiilor.

 • Chiar și unele dependențe psihice sunt eliminate.
 • În multe cazuri ajută ființele umane să reducă sau chiar să scape de anumite stări de posesie subtilă, așa cum este cazul în epilepsie sau unele cazuri de alcoolism.
 • Pentru cei care sunt dependenți de anumite substanțe toxice sau droguri (alcool, tutun, cafea heroină, cocaină, opiu, hașiș etc) regimul numărul 7 al doctorului japonez Oshawa este echivalentul unui miracol.

El detoxifică și, în același timp, amplifică autocontrolul mental și chiar fizic și ușurează fenomenul de sevraj în cazul întreruperii adiminstrării substanțelor toxice.

 • În cazul bolilor incurabile, cum ar fi cancerul, acest regim este foarte valoros. Ajută mult la stabilizarea evoluției tumorilor (adică acestea numai cresc) și chiar la eliminarea lor.
  Acest regim este de natură yang, având un efect tansformator yang la nivelul întregii ființe. Tumorile au nevoie de hrană yin pentru a trăi.
  *
  Desigur, chiar daca nu mâncăm decât mâncare yang, cum este în regimul Oshawa, în corpul nostru mai există substanțe yin (de exemplu, substanțe rezultate din metabolismul propriilor grăsimi din corp). Totuși, gradat, regimul yang își face efectul și tumorile regresează în numeroase cazuri.

În cazuri grave este necesar să se recurgă la acest regim permanent, cu pauze de 3 zile între perioadele de 10 zile, timp în care se consumă legume și fructe yang.

Este o metodă excelentă pentru a ne regla greutatea

fără a fi nevoiți să recurgem la înfometare. Putem mânca, dar numai alimentele din acest regim.

Astfel, persoanele supraponderale vor fi foarte bucuroase să constate cum acest regim nu le normalizează doar greutatea, dar le armonizează și forma corporală. Rezistența la temperaturi extreme cald-rece se amplifică. Secrețiile rezultate în urma transpirației se reduc și au un miros mai puțin intens.

Persoanele subponderale vor constata că, dacă vor mânca suficient pe periaoda de 10 zile a regimului, acesta tinde să le normalizeze greutatea, în sensul că se vor împlini trupește.

*Modul înțelept de a acționa în această situație este de a NU reveni, la sfârșitul regimului, la abuzurile alimentare devenite uzuale.


Ce presupune regimul?

Timp de 10 zile se consumă exclusiv: grâu, orez, mei și hrișcă + apă și sare.
Le putem consuma in orice combinatie sau proporție dorim, fierte sau coapte (deci fără ulei sau orice altceva).
Ca lichid, trebuie sa se consume doar apa pura de izvor sau apa plată din comert, și numai in cazuri exceptionale ceaiuri de plante.

 • Condiție de succes:
  să nu răbdăm de foame, adică să avem suficientă mâncare la dispoziție și de cât mai bună calitate. Astfel, regimul Oshawa va fi ușor de susținut și, în plus, ne vom putea îndeplini toate îndatoririle de la locul de muncă sau din alte situații în care acționăm.
Este posibil ca la un astfel de prim regim să apară reacții fiziologice mai violente sau neplăcute

datorate in special unei purificari intensive și a unei dezintoxicari masive a corpului. Continuând însă cu tenacitate, aceste aspecte neplăcute vor dispare destul de repede, ele cedând locul unei cu totul alte condiții trupesti și chiar unui metabolism diferit, mult imbunătătit.
*Chiar și cei sănătoși ar trebui să recurgă la cel putin două astfel de regimuri Oshawa (de cate 10 zile) pe an, pentru o reîmprospătare și o purificare generală a organismului.

! Atragem atentia încă o data că în acest regim nu trebuie sa se consume decat:
grâu, orez, mei și hrișcă (fierte in apa sau coapte, cu puțina sare) și absolut nimic altceva!

Dacă avem motive importante (o boală gravă sau o intoxicație)

acest regim poate fi repetat de mai multe ori (în grupe de cate 10 zile) cu o pauză de una până la cinci zile între două astfel de grupe, timp in care se pot consuma și alte alimente, de preferinta tot yang, până când se obține efectul dorit.

Contraindicatii:

Exista afectiuni in care nu este posibil sa ținem Dhanyacarin Krama – regimul Oshawa nr.7, fiindca dieta lor obligatorie este complet diferita. De exemplu, in diabet.
Este bine sa consultăm un medic atunci cand avem unele indoieli sau atunci cand dorim sa folosim acest regim pentru a ajuta la vindecarea unei afecțiuni.

Retete pentru Dhanyacarin Krama – Oshawa nr.7:

1. Grâu copt
Se spală foarte bine grâul și se pune in tigaie cu sare și apă, atât cât să-l acopere. Se lasă la foc tare până se evaporă apa, dupa care se amesteca continuu. Este foarte important ca focul sa fie puternic, pentru ca bobul sa fie crocant și nu tare. Se coace până când grâul iși schimba ușor culoarea și este usor de mestecat. Ideal într-un astfel de caz este folosirea unei tigăi de teflon sau a unui ceaun de fontă.

2. Hrișcă și mei copt
Se procedeaza analog, cu precizarea că trebuie coapte fără a fi umezite in prealabil.

3. Supa de orez cu galuste de grâu
Dintr-o cantitate mică de făină de grâu integral, apă și sare se face o coca moale (mai moale decat cea pentru turtițe) și se lasa la muiat 15-25 minute. Din aceasta se fac gălustele de mărime mică, care se pun in apa clocotită cu sare. Se fierb circa 10 minute, dupa care se adauga orez sau făină de orez.

4. Terci de grâu și orez
Se pune apa cu sare la fiert. când clocotește se toarnă, in ploaie, făină din grâu integral și făină de orez, pana obtineti consistența dorita.
Atentie! Şi grâul și orezul se umflă la fiert, astfel încât va trebui sa lasați compoziția mai moale. Se fierbe circa 20-30 de minute.

5. Turtițe sau batoane din grâu – varianta cea mai ușor de folosit

(se pot face mai multe și se pot lua la pachet) și cea mai hrănitoare.
Măcinăm fin grâul (cu ajutorul unei râșnite mecanice sau electrice), până devine ca o făină. Se formează o cocă din apă, sare și făină de grâu complet obținută anterior, folosind cât mai puțină apă. Se lasă circa 30 min la înmuiat, după care se fac turtițe care se coc în cuptor sau în tigaie, fără ulei, la foc mic. Batoanele cu grosimea de cca 3-4 cm – cea mai avantajoasă formă – se coc doar în cuptor.
*Recomandare: turtițele sa fie cât mai subțiri.

Se procedeaza analog pentru hrișcă.
De asemenea, se pot face turtițe și din amestecul făinii de grâu cu făină de hrișcă sau orez. Se pot face și din făină de grâu complet in care se incorporeaza câteva linguri de orez fiert. Se face un aluat mai moale in acest caz.

Este recomandabil să nu se păstreze turtițele sau batoanele în pungi de plastic, ci în pungi de hârtie, pentru a rămâne proaspete mai mult timp.

Sugeram și urmatoarele combinatii: orez fiert cu făină de grâu copt, grâu fiert cu făină de orez copt și hrișcă fiarta cu făină de hrișcă sau grâu.

 Leo Radutz, fondatorul sistemului Abheda, inițiatorul Revoluției OMului Bun

Scroll to Top