„O scrisoare de iubire”- o perspectivă autentică asupra Iubirii

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
3 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Paramahamsa Yogananda a fost descris de preaiubitul său discipol Rajarsi Janakananda ca Premavatar, sau “încarnarea iubirii divine”. În următoarele rânduri, scrise în 1936, Paramahamsaji vorbeşte mai întâi despre propria sa căutare a iubirii divine, iar apoi despre unitatea sa cu „Dumnezeu prezent ca Iubire”.

Am căutat iubirea în multe vieţi.
Am vărsat lacrimi amare şi am suferit pentru a cunoaşte ce este iubirea.
Am sacrificat totul, orice ataşament şi amăgire, pentru a învăţa în cele din urmă că mă aflu în iubire cu Iubirea – doar cu Dumnezeu.

Apoi am băut din iubirea prezentă în toate inimile. Am văzut că El este Unicul Iubit Cosmic, Singurul Parfum care înfloreşte şi permează varietatea infinită de iubiri prezente în grădina vieţii.

Multe suflete se întreabă neputincioase de ce iubirea sare de la o inimă la alta; dar sufletele trezite realizează că nu inima este capricioasă şi doreşte să iubească alte inimi, ci iubirea este cea care caută unicul Dumnezeu-Iubire prezent în toate inimile.

Dumnezeu îţi şopteşte veşnic tăcut:
Eu sunt Iubire. Dar pentru a exprima dăruirea şi primirea iubirii, M-am divizat în trei: iubitul, iubita şi iubirea. Iubirea Mea este minunată, frumoasă, pură, etern beatifică; şi Eu o gust în multe moduri, prin intermediul multor forme.
Tată fiind, beau din iubirea reverenţială care izvorăşte din inima copilului.
Ca Mamă, sorb din cupa sufletului bebeluşului nectarul iubirii sale necondiţionate.
Copil fiind, mă îmbib cu iubirea plină de raţiune a tatălui.
Ca bebeluş, degust iubirea pură din sfântul potir al atracţiei materne.
Ca stăpân, beau din iubirea plină de simpatie a atenţiei servitorului.
Ca servitor, sorb din iubirea plină de respect şi apreciere a stăpânului.
Ca guru, mă desfăt cu iubirea curată şi limpede izvorâtă din devoţiunea totală a discipolului.
Ca prieten, beau din fântânile iubirii spontane.
Iar ca prieten divin, mă îmbăt cu apele cristaline ale iubirii cosmice rezultate din rezervorul inimilor care Îl adoră pe Dumnezeu.

Eu iubesc numai Iubirea, dar îmi place să mă amăgesc că, tată sau mamă fiind, că gândesc şi simt iubire numai pentru copil; când, ca iubit, mă interesează doar iubita; când, ca servitor, trăiesc doar pentru stăpânul meu.

Iar pentru că în esenţă iubesc numai Iubirea, în cele din urmă distrug iluzia că exist ca miriade de suflete umane separate.

Pentru acest motiv îl transfer pe tatăl în lumea astrală, când el uită că iubirea Mea, nu a lui, este cea care protejează copilul. Îl iau pe bebeluş de la sânul mamei, astfel încât ea să realizeze că a adorat în el numai iubirea Mea. Îndepărtez pe iubită de lângă iubitul care îşi imaginează că o iubeşte doar pe ea şi nu iubirea Mea care răspunde prin iubită.

Iubirea mea se joacă de-a v-aţi ascunselea în toate inimile umane, astfel încât fiecare să poată învăţa să descopere şi să venereze nu receptaculurile umane ale iubirii Mele, ci însăşi Iubirea, dansând şi sărind de la o inimă la alta.

Fiinţele umane cer unele de la altele: “Iubeşte-mă numai pe mine” - iar Eu le îngheţ buzele şi le pecetluiesc pentru vecie, pentru ca ele să nu mai rostească vreodată acest neadevăr. Deoarece toţi sunt copiii Mei, Eu doresc ca ei să poată cunoaşte şi să rosti adevărul final: “Iubeşte Iubirea unică din noi toţi.”

A-i spune cuiva “te iubesc” este fals, dacă nu realizezi adevărul: Dumnezeu, ca iubire în mine, se află în relaţie de iubire cu iubirea Lui, prezentă în tine.”

Luna râde în hohote la milioanele de fiinţe bine-intenţionate care şi-au minţit inconştient persoanele iubite: “Te voi iubi pe vecie.” Craniile lor sunt spulberate de-a lungul nisipurilor eternităţii. Ei nici nu îşi mai amintesc şi nici nu îşi pot ţine promisiunea de a se iubi veşnic.
Fără să rostesc un cuvânt, Eu te-am iubit întotdeauna. Doar Eu îţi pot spune cu adevărat: “Te iubesc”- pentru că Eu te-am iubit şi înainte de a te naşte. Iubirea mea îţi oferă viaţă şi te susţine clipă de clipă; şi numai Eu te pot iubi după ce ai intrat prin poarta morţii şi eşti închis în tărâmul unde nimeni, nici chiar fiinţa care te-a iubit cel mai mult pe lume, nu poate ajunge.

Eu sunt iubirea ce mişcă marionetele umane agăţate de corzile emoţiilor şi instinctelor , pentru a le face să danseze şi să joace piesa iubirii pe scena vieţii. Iubirea mea este minunată şi eternă când o iubeşti numai pe ea; dar linia vieţii şi bucuriei îţi este tăiată imediat ce devii încătuşat de ataşamentul şi emoţia umană. Realizaţi, copiii Mei, cu toţii Adevărul şi căutaţi doar iubirea Mea!

Cei care Mă iubesc ca pe o singură persoană, ori care Mă iubesc imperfect sub forma unei fiinţe , nu cunosc ce este Iubirea. Pot cunoaşte iubirea doar aceia care Mă iubesc înţelept, neprihănit, complet, abandonaţi şi dăruiţi total – care Mă iubesc în mod egal în totul şi care Mă iubesc perfect şi egal ca Totul.

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross