6 mituri interesante despre yoga

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Yoga este o disciplină milenară, spirituală, adusă din orient. În ultimii ani a devenit tot mai populară – ceea ce pare a fi minunat, dar, din păcate occidentalii au transformat-o de multe ori în ceva comercial. Astfel, o parte din autenticul, din miracolul acestei științe a vieții se întâlnește tot mai rar… putând fi simțit în special la cursurile care (nevoite fiind) au început să se intituleze „Yoga Tradițională”.

În cele ce urmează, vom prezenta 6 dintre cele mai răspândite și greșit înțelese lucruri despre yoga „adevărată”. 🙂

Mit. Yoga e un sport

Așa cum am precizat și mai sus, yoga este o știință a vieții… o disciplină foarte complexă. Tehnicile yoghine sunt de multe feluri, dar cele mai cunoscute sunt posturile corporale – asana. Modul de a le practica este foarte diferit de felul în care se practică sportul, totuși, acestea pot semăna cu unele exerciții de stretching sau pilates.

Principala diferență între yoga și cultura fizică este faptul că sportul produce evoluție fizică și rezultate prin generarea unor stări de criză musculară. Acestea impulsionează dezvoltarea musculară, osoasă și a articulațiilor. Este mărit afluxul de sânge prin mușchi și redus afluxului de sânge prin organele interne, glande endocrine și creier.
În timp ce yoga generează o evoluție bazată pe armonie, energie în întreaga ființă, inclusiv în organele interne, glande endocrine și creier. Toate acestea în mod progresiv, la limita de confortabilitate, fără a forța, în permanent echilibru… SI PENTRU ORICE VÂRSTĂ, dezvoltând atât corpul fizic cât și mintea, caracterul, anasmablul emoțional și ideatic.

Astfel sunt tangibile cele mai mari performanțe ale ființei umane fără a forța și cultivând mai mereu echilibrul de orice fel.

Mit. Yoga este o disciplina ce nu se potriveste fiecarui tip de persoana

Unul dintre aspectele pe care ne dorim să-l facem cunoscut, să-l promovăm aici, la Abheda este faptul că yoga, nu numai că este potrivită pentru toată lumea, dar chiar este necesară tuturor, un „must have.

În secolul maximei dezvoltări tehnologice al lumii noastre, oamenii trec prin epoca maximei decăderi spirituale – Kali Yuga.
Ne aflăm într-un moment în care valorile autentice nu mai sunt promovate, stilul de viață sănătos, autentic este tot mai greu de susținut, iar mintea și sufletul omului sunt tot mai închise, ținute sub umbra ignoranței.
Aici, Abheda Yoga își propune să aducă o lumină, să ne ajute să ne îmbunătățim viața pe toate planurile, și să amplificăm ceea ce este autentic, ceea ce contează nu numai pentru viața aceasta, ci și în continuarea ei….
Și să-i ajutăm și pe ceilalți în aceste direcții.

Misiunea Abheda – „Să dobândim măiestria în a face Binele!”

Mit. Poți învăța yoga din cărți, fără un îndrumător

În aproape orice librărie (fizică sau online) putem găsi numeroase cărți cu titluri ce-i atrag pe cei ce își doresc să descopere misterele acestei discipline sau își doresc o schimbare în viața lor. Totuși, pentru a înțelege yoga și pentru a ne transforma cu adevărat avem nevoie de o Cale și de un maestru, o persoană competentă, cu experiență și înțelepciune, care să ne îndrume în procesul de transformare, de evoluție, în special atunci când ieșim din zona de confort, acolo unde se produc transformările.

De asemenea, în cărți, unele informații, în special tehnicile secrete, extrem de prețioase, sunt ocultate (explicate greșit în mod intenționat), tocmai pentru a fi păstrat secretul inițiatic.

Aici poți afla mai multe despre necesitatea unui maestru spiritual,
4 motive pentru a căuta un maestru și
despre cum recunoastem daca un maestru este autentic.

Mit. Doar femeile practică yoga

Yoga a fost revelată acum câteva mii de ani de înțelepții rishi și practicată tot atât, în special de bărbați.
În societatea actuală, yoga este de multe ori înțeleasă ca un sport practicat în special de femei în colanți, ce se desfășoară într-un spațiu liniștitor, cu bețișoare parfumate arzând.
Totuși, yoga autentică (așa cum este predată la Abheda) este o știință a vieții, nu doar o metoda banală de relaxare.

Abheda Yoga oferă tehnici și metode nondualiste, tradiționale, eficiente pentru amplificarea și rafinarea masculinității.

Sting, Collin Farrell, Robert Downey Jr., Asthon Kutcher, Jon Bon Jovi, Adam Levine, Woody Harrelson și David Bechkam sunt o parte dintre celebritățile masculine care practică yoga.

De ce tot mai mulți bărbați adevărați practică yoga?

Mit. Trebuie flexibilitate pentru a practica

Flexibilitatea corpului nu este necesară pentru a putea practica, deoarece yoga „adevărată”se practică la limita de confortabilitate.
Flexibilitatea se dobândește pe măsură ce practicăm, atât datorită posturilor corporale, cât și, mai ales, datorită amplificării „flexibilității mentale”… devenind tot mai relaxați, autentici și deschiși către ceea ce este nou, încă necunoscut.

Mit. Yoga este o religie sau o sectă

Datorită legăturilor cu hinduismul, uneori yoga este confundată cu o religie.
Totuși, aceasta nu este nici o sectă, nici o religie. Este o cale de evoluție spirituală, de dezvoltare personală și transpersonală, o cale de explorare a intregii noastre ființe, și de revelare a potențialului nostru infinit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top