COVID, gripe și răceli – ameliorare sau vindecare prin Abheda Ayusya

AVERTISMENT:
Informațiile sunt sintetice și sunt expuse din perspectiva „boli, nu oameni” pentru a fi un îndrumar simplu si accesibil multora; în realitate, fiecare caz este personal, individualizat și depinde de tipul structural predominant și de eventualele dezechilibre ale elementelor din corpul bolnavului.

Aceste informații trebuie folosite cu discernământ, iar acolo unde starea de sănătate o impune, sub supravegherea unui medic.

Capacitățile deosebite ce le oferă Abheda Yoga se dezvoltă gradat și ele trebuie probate prin practică prudentă.

Scurtă sinteză pentru COVID

În urma multelor luni în care a fost posibil să testăm multe metode, s-au detasat următoarele acțiuni eficiente, care trebuie completate cu amănuntele expuse aici.

– Ivermectină (certificată din plin de o treime de planetă care a folosit-o pe scară largă la tratarea COVID, chiar și în kituri gratuite oferite de guvern – link AICI)

– Agripavi

– vitamine

– hidroxyclorochină (certificată prin experienta tărilor care au folosit-o deja pe scara largă – link AICI)

– frecție sudorifică cu produsul Transpirici sau orice frecție din comerț

– aspirină

– paracetamol

metoda yoghină de eliminare a mucusului pe care o puteti consulta AICI.

– bitter PANAX 77+7 plante  sau orice bitter suedez

– yoga

Răcelile

sunt o categorie de suferințe care apar datorită unor perturbatii ale unor elemente din structura noastră și datorită contaminării cu anumiti viruși sau bacterii.
Acești agenți sunt puternici atunci când întâlnesc un teren afectat, fie datorită perturbațiilor amintite (de obicei aer si foc) dar și datorită slăbirii sistemului imunitar, care este o protecție esențială.

„Curentul”

este ceva ce mulți oameni nu observă ori nu cred că există dar efectele sunt reale și pot apărea o serie de suferințe datorate perturbațiilor din aura bioenergetică prin acțiunea relativ îndelungată a unui curent de aer.
Aceasta se produce chiar și dacă acest curent nu este puternic (dar se manifestă suficient de mult timp) ori chiar și dacă nu este un curent de aer rece ci cald.

Un yoghin puternic are probleme sau are simptome usoare și trecătoare, dar până ajungem la un nivel acceptabil în această direcție vom putea aplica cu ingeniozitate o serie de informații din Ayusya – Abheda Yoga.

Putem întâlni

» disconfort respirator, bronsite, pneumonii
» guturai, „rosu in gât”, amigdalite, rinite, laringite
» gripă
» viroză

Pentru întărirea sistemului imunitar:

♥ procedeul secret amaroli realizat chiar si numai dimineata este suficient pentru a întări excepțional sistemul imunitar (în special preventiv);

♥ pranayama cu respirația yoghină completă și Infuzia – Nisheka la nivelul întregului corp;

♥ Salutul Soarelui – Surya Namaskar execuții ușoare;

♥ lucrul pe Anahata Chakra, cu asane corespunzătoare și pranayama cu respirația yoghină completă;

♥ Anaharin – postul negru numai cu apă – se realizează cu o hidratare corespunzătoare si cu grijă să nu afectăm semnificativ vitalitatea pranică, deci se realizează un număr de zile sau o zi da si o zi nu, dar cu prudență din montivul amintit; dacă vitalitatea scade mult în mod obiectiv, Anaharin se întrerupe;

♥ polen;

♥ ginseng;

♥ echinaceea;

♥ ashwaganda;

♥ cătină;

♥ preventiv și curativ fructe și legume cu conținut mare sau foarte mare de vitamina C – suc de pătrunjel, suc de lamâie ori portocale, măceșe, sucuri de sfecla roșie, mere și morcovi, exces de vitamina C liposolubilă preferabil împreună cu lizină, vitamina D3.

Pentru întărirea vitalității:

asane cu efecte pe muldahara – Bhadrasana, Virasana, Padahastasana, Paschimotanasana, Janu Shirshasana și altele;

pranayama cu respirația yoghină completă pe muladhara;

ucchara cu mantra pe muladhara;

ginseng;

țelină oral sub orice formă – mai ales pulbere de semințe;

polen;

lemn dulce;

cura cu lăptișor de matcă (se păstrează la rece în frigider, nu în congelator)

Acțiuni generale benefice

∗ continența sexuală absolută Arohana sau abstinenta

∗ pentru întărirea structurii pranice Pranamaya Kosha – tehnicile pranice numite Infuzia – Nisheka și Tala – Suprafața „ Armura de Diamant” ;

∗ Uddhyana Bandha, Nauli Kriya, Vira Olimudra – Alchimia Eroului ;

∗ Kapalabhati pranayama (pentru toate afecțiunile amintite care afectează căile respiratorii și sinusurile);

∗ meditație pentru arderea karmei: cu mantra AUM, Anuttara, Ananta, alb-strălucitor;

∗ lucrul pe Manipura – pranayama cu respirația yoghină completă, Mayurasana, Nabhiasana, Dhanurasana, Indolasana; deși pare că amplificarea focoului interior ar putea genera febră, de fapt un foc puternic permite să rezistăm la extreme termice, inclusiv foarte cald și poate regla si febra; în caz de febră trebuie să acționăm, totuși, cu prudență;

∗ exces de vitamina C din surse naturale sau, dacă nu avem posibilitatea, de la farmacie; este mai eficientă vitamina C liposolubilă, împreună cu lizină și vitamina D3 ;

∗ hidratare cu ceaiuri calde;

∗ se pot lua 2-4 aspirine naturale (cu extract de salcie sau alte plante) sau 2 de sinteză (de evitat) din 6 in 6 ore dar numai dacă si mâncăm ceva;

∗ tinctură de propolis în cantități semnificative, mai ales dacă avem gâtul iritat; se poate lua punând picături de propolis pe pătrățele din miez de pâine;

∗ gargara cu saramură (apă cu sare de bucătărie) foarte concentrată (dacă avem gâtul iritat, amigdalită sau laringită); această metodă dezinfectează spațiul și reduce inflamația, elimină puroiul din amigdale.

Pentru rinită

jala netiprocedeul de purificare a căilor nazale cu apă sărată (dacă este nasul înfundat);

putem folosi și produse din comerț pentru desfundat nasul, dar este bine să le alegem pe cel naturale – de exemplu, formulate cu uleiuri naturale și esențiale;

e bine să evităm să ajungem să respirăm pe gură;

preluarea orală a unei o picături de ulei esențial de mentă sau eucalipt ne poate ajuta foarte mult;

Kapalabhati pranayama, dacă putem;

Inhalații – fierbem 2 litri de apă și pregatim un castron larg, o cratiță sau un lighean, diametrul optim al vasului fiind de 20-25 cm.

Punem o lingură cu varf de amestec din: sunatoare, musetel, menta si ceai verde (efect detoxifiant)
Punem cateva picături de ulei de eucalipt, un vârf de linguriță de sare NEIODATA și o crenguta de cimbru. Peste toate acestea turnăm apa fierbinte, aflată la punctul de fierbere, dar nu clocotita. Lasăm la infuzat 3 minute amestecând continuu cu o lingura.
Ne așezăm apoi deasupra vasului cu un prosop pe cap si vom inspira aburii calzi timp de 15 minute. Lasăm o “fereastra” in cortul format de prosop astfel incat aburii inspirati sa nu fie prea fierbinti, ci relativ suportabili.

Dacă tușim

E bine să știm că tusea seacă îndelungată poate afecta ireversibil vocea și poate genera leziuni pulmonare.

În COVID una din principalele probleme este inactivarea funcției plămânilor prin acumularea de mucus gros. Prin acest fenomen, omul poate ajunge la ATI, intubare și deces.

În principiu, tot acest periplu periculos poate fi evitat folosind

metoda yoghină de eliminare a mucusului pe care o puteti consulta AICI.

Pentru aceasta extractul de patlagină este excepțional. Preferabil este să îl preparăm noi, fiindcă în comerț are o concentrație mică.

Inhalațiile pot ajuta semnificativ dacă avem tuse seacă.

Pentru tuse seacă un posibil tratament: lapte cu miere.
Fierbem o cana cu lapte si adaugăm o lingura de miere bio. Amestecăm bine si consumăm fierbinte. Bem cateva cani pe zi. Nu bem si nu mâncăm jumatate de ora după ce am baut laptele cald.

Tratament naturist pentru tuse seaca: sirop de ridiche neagra
Se taie o ridiche neagra felii groase de aproximativ 3-5 milimetri. Intr-un bol mic se pune o felie de ridiche, o lingura de miere si tot asa alternand. Se lasa la caldura pana a doua zi dimineata. Siropul obtinut se pastreaza in sticla inchisa la culoare si se bea din acesta o lingurita la nevoie.

Tratament naturist pentru tuse seaca: sirop de ceapă
Se dau prin răzătoarea mica 3 cepe, se adauga 2 linguri de miere si o cană de apă. Se pune la fiert pentru 15 minute si siropul este gata. Se lasă la răcit si se ia câte o lingurită la nevoie.

Tratament naturist pentru tuse seaca: siropul de hrean
Se rad prin răzătoarea mică 1-2 radacini de hrean, se adaugă o lingurita de otet si o jumatate de cească de miere. Se lasă la macerat 24 de ore, apoi se consumă cate o lingurita la nevoie.

Dacă avem febră

Pentru că febra este un mod de apărare, putem stabili o perioadă de suportabilitate de maxim 12 de ore (dacă nu are valori periculoase – peste 38 grade Celsius);

Dacă are valori periculoase (39- 42 grade C) ori a trecut perioada de suportabilitate:

Ψ  putem să răcim rapid corpul prin imersie în apă mai rece de 37 de grade (deci nu este necesar să intrăm în cada umplută cu apa foarte rece, se poate si la 20-25-30 de grade)

Ψ  putem răci corpul respirând exclusiv doar pe nara stângă (acoperim nara dreaptă cu un tampon de bumbac, de exemplu); maxim 3h la 4h, luând o oră pauză când respirăm normal

Ψ  Shitali și Sita Kari pranayama răcesc corpul;

Ψ  mai ales noaptea folosim ciorapi îmbibați cu oțet natural acoperiti cu o pungă de polietilenă lipită cu bandă adezivă pentru a nu răspândi mirosul de oțet; o putem scădea și cu ibuprofen sau algocalmin dar este de evitat fiindcă nu este natural (are efecte adverse) și fiindcă nu are efect asupra cauzelor suferinței în acest caz; este deci posibil să ne simțim bine după ibuprofen fiindcă a scăzut temperatura dar noi sa fim la fel de bolnavi;

Ψ  felii de cartof crud puse în contact cu pielea în jurul gâtului și fixate cu un bandaj sau o eșarfă – 8-24 h

Ψ  baie hipertermică – o baie minunată cat mai indelungată cu apă cât mai fierbinte in care dizolvăm 2-3 kg de sare sau mai mult; după baie poate fi multă transpirație și apoi repaus înr-o încăpere caldă;

Ψ  frecție cu alcool sau alcool în care s-au tincturat plante sudorifice și apoi repaus înr-o încăpere caldă;

Probleme digestive

Dacă sunt și manifestări digestive de genul scaune diareice, soluții posibile sunt:

•  argilă luată intern

•  amestec de apă, miere sau zahăr și sare, (preferabil până la 8 grame pe litru) pentru remineralizare și regenerare;

•  o „mânuță de orez nefiert” luată intern;

•  uneori ajută consumul de frunze de mentă sau de brânză sărată.

Dacă sunt probleme de genul: dureri gastrice, gastrită, ulcer
se ia sucul unui cartof mediu (ori suc de varză) și se consumă pe stomacul gol, minim o dată pe zi – preferabil seara. Acest tratament este posibl să trateze chiar și ulcerul în 3 saptămâni.

Tratamente naturale active:

♣ pulbere de anason stelat (oral);

♣ usturoi în cantități cât mai mari dar suportabile (preferabil împreună cu mâncare, pentru a fi mai ușor de suportat; usturoiul este un antibiotic atât de puternic încât și agentul leprei este afectat și în anumite condiții este inactivat;

♣ ceapă în alimentație;

♣ cuișoare, scorțișoară, preferabil luate sub formă de tinctură sau pulbere; infuzile sau ceaiurile sunt mult mai puțin active

♣ ulei esențial de cimbru (max 3 picături pe zi), tea tree (maxim 3 picături), oregano (maxim 3 picături), luate intern și propolis, preferabil pe pătrățele de miez de pâine și luate împreună cu mâncare;

♣ ulei de negrilică

♣ oscillococcinum remediu homeopat

♣ hrean cu salată de sfeclă roșie și oțet de mere;

♣ argint coloidal;

♣ sirop de ghimbir, ghimbir suc, ghimbir în mari cantități consumat ca atare;

♣ lămâie suc și miere de pădure;

♣ turmeric și ghimbir pulbere;

♣ este posibil ca oxiterapia să fie foarte eficientă în cazul gripei și virozelor.

 

Leo Radutz

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top