dragostea“Intr-o lume plina de iubire,  terapia nu ar fi necesara deloc” spunea Osho, iar acest adevar il regasim din plin in vata de zi cu zi. Cu totii avem nevoie de atentie, atingere, de confirmare. Imbratisarile sunt un instrument vindecator, iar lipsa lor atrage dezechilibrul emotional, lucru demonstrat de copii abandonati.
In fiecare zi avem dovada faptului ca iubirea poate face minuni, in ceea ce priveste starea mentala, emotionala si fizica, iar descoperirile din lumea medicala ne confirma acest lucru: persoanele care daruiesc si primesc iubire sunt mai fericite, si mai sanatoase. Fericirea prelungeste durata vietii, indeparteaza stresul si oboseala, scurteaza perioada de vindecare a ranilor, indeparteaza depresia, imbunatateste memoria si puterea de concentrare si lista ar putea continua la nestarsit!

Mai mult decat atat – sunt cunoscute cazuri de remisie spontana (adica vindecare totala) a leucemiei cu ajutorul “terapiei cu iubire”. Astfel persoanele bolnave, care sunt inconjurate cu iubire si grija, raspund evident mult mai eficient tratamentului medicamentos pe care il urmeaza. Nu degeaba leucemia este denumita si “boala sufletelor triste”.

Concluzia fireasca este: sa nu va fie teama sa iubiti si sa fiti iubiti! – astfel veti avea parte de cel mai natural si cel mai minunat tratament posibil!

Asa cum suntem invatati si la cursul nostru de yoga, a darui si a primi iubire este unul dintre cele mai importante aspecte ale practici noastre zilnice! Cu totii avem nevoie de curaj in iubire!

“Doar cu inima poti atinge cerul!” ne spune Rumi, renumitul poet persan. Iubirea este una din caile prin care fiinta umana poate accede la perfectiune, la divinitate, de aceea o mare parte a operei sale este dedicata acestui sentiment sublim!

Daca nu sunteti inca convinsi de  necesitatea integrarii iubirii in viata dumneavoastra, va invitam sa urmariti un flmulet  in care simpla exprimare verbala sentimentului de iubire ne poate ridica cu usurinta starea de spirit si ne poate incarca cu cele mai pure si rafinate energii ale sale! Tu ce ai facut astazi pentru a-ti manifesta iubirea?