Sufletul există – chiar și din punct de vedere stiintific

Am deschis înscrierile la
o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii

https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/

Conform metodelor „stiintifice” care se bazeaza pe deductie, inductie si verificarea oricaror adevaruri prin experimente care pot fi observate de orice observatori, rezultatele observatiilor rămânând identice pentru majoritatea observatorilor… ei bine, ar trebuji să fim bucurosi pentru că, întradevăr, sufletul există și se poate dovedi științific acest lucru.

Practic, există multe morți clinice în spitale din toată lumea care s-au dovedit, in cele din urmă, ”reversibile”, fiindcă cel declarat decedat ”s-a întors”.

Ei bine, faptul ca s-a intors este el uimitor, dar nu hotarâtor, insa trebuie sa mai mentionăm o serie de aspecte cu adevarat esențiale.

Cel care ”s-a intors” descrie cu lux de amanunte fapte care s-au petrecut in zeci de minute sau chiar mai mult când el nu mai respira, nu ii mai batea inima si nu mai avea activitate neuronala vizibilă pe electroencefalograma.

Dar ”aparentul decedat” descrie cum își amintea cine este si unde se află, ce faceau medicii in acele zeci de minute, descrie toata discutia din sala de operatie, dovedind ca, deși nu respira, nu ii batea inima si nu avea actitivate neuronala, el putea fi conștient, putea memora, putea face asociatii, putea auzi sau simti o serie de aspecte folosind instrumente care nu sunt ale corpului fizic, deoarece este evident că acestea nu functionau.

Prin urmare, este, astfel, evident ca sediul conștiintei nu este in creier sau in vreo alta parte a corpului fizic.
Deci dacă moare corpul nostru fizic, noi existăm în continuare (dar fara corp fizic) , deoarece structura numită ”noi înșine” nu este in corp (corpul poate fi chiar distrus faca ca noi sa fim distrusi).

Acesta este un adevar fundamental, cunoscut demult de catre marii yoghini si de către persoanele realizate de pe orice cale spirituale, fie ea crestina sau de alta natura.

Mai era nevoie doar ca el sa fie demonstrat de catre stiinta ”oficiala”, dar acest lucru nu se petrece oficial, desi numarul de cazuri ca cel descris este atat de mare incat se pare ca aproape orice medic chirurg pensionar poate descrie cel putin unul.
Dar nu avem nevoie de atatea cazuri pentru a accepta un adevar stiintific. Este suficient sa fie unul , doua sau trei cazuri evidente pentru ca demonstratia si sa fie clară.

Totusi, stiinta tace malc, ascunzand astfel de adevaruri periculoase pentru ideologii învechiți ai materialismului dialectic.
Si rau face.
Fiindca informatiile despre existenta unei alte realitati, mai subtila decat realitatea fizica, precum si informatiile despre faptul ca suntem cvasinemuritori, deoarece sediul constiintei nu se afla in corpul fizic si că aceasta nu poate fi afectata de distrugerea corpului fizic sunt aspecte de o importanta coplesitare pentru omenire.

Stiind ca nu ai cum muri, atunci devine foarte important NU atat faptul ca traiesti intr-un corp fizic cat felul in are traiesti in acel corp fizic.
Existenta Legii actiunii si reactiunii din ansamblul universului este importanta fiindca arata ca nu poti scapa prin proprie vointa de efectele propriilor tale actiuni iar cea ce ai facut vei primi inapoi cu aceasi masura.

O astfel de lege universală, atat de perfecta si atat de dreapta va face ca oameni sa inteleaga ca este necesar si firesc sa faca binele, sa caute si fie buni si iubitori, deoarece altfel toate astea se vor realiza si fara sa vrea ei, dar in timp si cu multa durere pentru ei.

Acesta este motivul pentru care dacii se considerau nemuritori – nu pentru ca nu putea fi distrus corpul fizic ci pentru ca desi corpul lor fizic putea fi distrus, ei insisi nu mureau.

Urmarea acestui fapt era o seriozitate deosebita pentru ceea ce faceau si astfel au ajuns ”cei mai viteji si mai drepti dintre traci”.

De fapt, depinde de noi sa fim „viteji si drepti” findca, iata, informatia ne-a fost oferită si, deci, acum stim.

Si sa nu uitam ca „ prost nu este cel ce nu stie ci cel care, stiind, se comporta ca si cum nu ar sti”.

Va dorim succes si sa deveniti (daca este posibil chiar si fulgerator) intelepti,

fiindcă este mult mai important cum trăim decât faptul că trăim!

Leo Radutz
05.12.2011, Buc

cititi si
Mărturia excepțională a unui om revenit din moartea clinică – Gabriel sau Gavrilă Bărnuțiu- film

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top