La ce este util, din punct de vedere practic, studiul teoretic al celor 36 de tattve?

La ce este util, din punct de vedere practic, studiul celor 36 de tattve ?

1) Pentru a ne raporta cu eficiență la Identificarea cu Sinele, individual sau universal, Sursa, Observatorul, Rostitorul, Gânditorul.

2) Pentru a înțelege existența noastră și a Universului, sensul existenței, pentru a ne transcende frica și a câștiga adevăratul curaj și adevărata libertate, pentru a cunoaște detașarea de ceea ce este trecător și iubirea de ceea este netrecător și etern.

3) Pentru a recunoaște PRACTIC diversele etape din meditație și, mai ales, etapele din domeniul spiritual (infinit) când ne-am putea păcăli cu ușurință că am ajuns la capăt când noi, de fapt, încă nu am ajuns și deci, pentru a ști cum se manifestă în ființa noastră „capătul” și să îl atingem.

4) Pentru a recunoaște în viața noastră, în imanență, în domeniul finit, proiecția tattvelor pure, așa cum purusha- prakriti sunt proiectia în finit a cuplului shiva -shakti, de exemplu.

5) Pentru a avea un model mental care jalonează calea spirituală și care constituie un prețios reper pentru cine aspiră la spiritualitate cu adevărat.

6) La crearea unor programe de inteligență artificială eficiente și adecvate, inspirându-se din cum este construit universul interior al omului, care ar putea fi apoi folosite ca instrumente excepționale pentru a realiza binele universal, sub o formă sau alta.

Leo Radutz

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top