Otrava din pâine - drojdiile termofile –o armă de distrugere în masă!

Acharya Leonard05/05/2014
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

paineSe pare că oamenii din ziua de astăzi au uitat gustul pâinii adevărate. Mai ales nu-şi amintesc că pe vremuri pâinea se cocea întotdeauna prin dospire. Toate componentele de fermentare erau exclusiv de origine vegetală. Aluatul celebru, ţărănesc (aluat fermentat cu hamei şi stafide, miere sau zahăr natural, malţ alb şi roşu) se prepara din făină de secară, orz şi grâu. Tocmai aceşti fermenţi îmbogăţeau organismul cu vitamine, enzime, biostimulente şi, mai presus de toate, îl săturau cu oxigen. Datorită acestui fapt corpul uman devenea mai energic, mai eficient, mai rezistent la răceli şi alte maladii.

Totul a pornit pe la mijlocul anilor 40, imediat după războic când s-a produs substituirea fermentării din hamei cu cea din drojdie. Oamenii de ştiinţă au descoperit că principala caracteristică a drojdiei este fermentarea. Drojdia transmite această proprietate prin pâine (într-un centimetru cub de aluat sunt prezente 120 de milioane de celule de drojdie), în sânge, şi începe procesul de fermentare. Componentele active care provin din digestia drojdiei ajung în primul rând, la creier, perturbând funcţiile sale. Astfel, sunt afectate memoria, care se deteriorează brusc, capacitatea de gândire logică, si gândirea creativă. Acţionând pe termen lung la nivelul celular, drojdia duce la formarea în organism a tumorilor benigne şi canceroase. Se produce o influenţă asupra celulelor, privându-le de posibilitatea de a se multiplica, deci a produce celule sănătoase.

Nu este întâmplător, că la al doilea Congres Mondial de Medicină pe bază de plante, la Praga, în 1990, profesorul Larbert a vorbit despre efectele negative asupra sănătăţii umane a pâinii albe, rafinate, preparate pe bază de drojdie. Ingestia prelungită a acestei pâini duce la o serie de perturbări descrise de către Larbert şi numite ghemogliaz. Această maladie se manifestă prin dureri de cap, somnolenţă, iritabilitate, probleme digestive, încetinirea gândirii, scăderea activităţii sexuale, creşterea vâscozităţii sângelui.

Larbert consideră că ghemogliaz este mai răspândit şi mai periculos, decât tuberculoza. Impactul negativ al drojdiei asupra organismului este relevat de numeroşii savanţi din întreaga lume. Despre acest lucru au scris: Gianfranco Rosini (“Prezenţa caracteristicilor ucigaşe la drojdie”), H. Bussey şi D. Sherman (” Factorul mortal – biochimia, biofizica, 1973, p. 13-14), academicienii F.Uglov, B. Iskacov, N. Dubinin (Operele Institutului Plehanov), profesorul francez Etienne Wolff şi mulţi alţii.

Ce este de făcut? Să revenim la coacerea pâinii din aluat acru, care a fost utilizat în antichitate şi în trecutul neîndepărtat!

Dar timp de aproape cinci decenii pâinea se coace cu drojdie termofilă, inventată de om, Saccharomyces Cerevisiae. Tehnologia ei de pregătire este monstruoasă, antinaturală. Producerea drojdiei de panificaţie se bazează pe creşterea ei în substanţe lichide hrănitoare. Melasa este diluată cu apă, tratată cu clorură de var şi acidificată cu acidul sulfuric, etc.

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume au dat un semnal de alarmă. Sunt descoperite mecanismele impactului negativ ale drojdei termofile asupra organismului. Drojdie Saccharomyces (drojdie termofilă), speciile căreia sunt utilizate în industria de alcool, bere şi panificaţie, în natură nu apar. Celulele Saccharomyces, din păcate, sunt mai rezistente, decât celulele ţesutului. Ele nu se distrug, fie în timpul gătirii sau în saliva din organismul uman. Celulele ucigaşe de drojdie ucid celulele sensibile umane, mai puţin protejate în organism, prin emanarea substanţelor otrăvitoare cu greutate moleculară mică.

Ciupercile termofile nu dispar, deoarece sunt capabile să reziste şi la 500 de grade iar când ajung în organism, se înmulţesc şi atacă flora intestinală, distrugând-o.

Proteinele toxice acţionează asupra membranei plasmatice, mărind permeabilitatea ei la agenţii patogeni şi viruşi. Celulele de drojdie ajung din tractul digestive, în sânge. Drojdiile termofile se multiplică în organism într-o progresie geometrică şi permit microflorei patogene să trăiască în mod activ şi să se multiplice, inhibând microflora normală, care existenă în intestine și care cu o alimentaţie corectă, poate genera vitamine B, aminoacizi esenţiali şi acizi. Se încalcă astfel, grosolan activitatea tuturor organelor digestive: a stomacului, pancreasului, vezicii biliare, ficatului, și intestinelor.

Stomacul în interior este acoperit cu o membrană mucoasă specială, rezistentă la acid. Totuşi, dacă omul abuzează de produsele din drojdie şi alimente acide, stomacul nu poate rezista mult timp la aceasta. Arsura va duce la formarea ulcerului, durerilor de cap sau gastritei.

Utilizarea produselor alimentare, preparate pe bază de drojdie termofilă, favorizează formarea calculilor în vezica biliară, la constipaţie şi formarea tumorilor. În intestin cresc procesele de degradare, și se dezvoltă microflora patogenă. Se încetineşte evacuarea maselor toxice din organism, se formează buzunare de gaz, în care stagnează materia fecală. Treptat, ele cresc în membranele mucoase şi straturile submucoase ale intestinului. Sistemul digestiv îşi pierde funcţia sa de protecţie şi se reduce capacitatea de digestie.

Având în vedere acest fapt, este benefic să se reducă semnificativ sau chiar să se înlocuiască produsele de panificație obținute preparate cu drojdie termofilă, cu cele care deja se găsesc in magazinele naturiste cum ar fi painea fară drojdie (azima) sau cele obtinute din aluat acru sau dospit.

Sursa: http://www.ecology.md

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Topmagnifiercross