Otrava din pâine – drojdiile termofile –o armă de distrugere în masă!

paineSe pare că oamenii din ziua de astăzi au uitat gustul pâinii adevărate. Mai ales nu-și amintesc că pe vremuri pâinea se cocea întotdeauna prin dospire. Toate componentele de fermentare erau exclusiv de origine vegetală. Aluatul celebru, țărănesc (aluat fermentat cu hamei și stafide, miere sau zahăr natural, malț alb și roșu) se prepara din făină de secară, orz și grâu. Tocmai acești fermenți îmbogățeau organismul cu vitamine, enzime, biostimulente și, mai presus de toate, îl săturau cu oxigen. Datorită acestui fapt corpul uman devenea mai energic, mai eficient, mai rezistent la răceli și alte maladii.

Totul a pornit pe la mijlocul anilor 40, imediat după războic când s-a produs substituirea fermentării din hamei cu cea din drojdie. Oamenii de știință au descoperit că principala caracteristică a drojdiei este fermentarea. Drojdia transmite această proprietate prin pâine (într-un centimetru cub de aluat sunt prezente 120 de milioane de celule de drojdie), în sânge, și începe procesul de fermentare. Componentele active care provin din digestia drojdiei ajung în primul rând, la creier, perturbând funcțiile sale. Astfel, sunt afectate memoria, care se deteriorează brusc, capacitatea de gândire logică, si gândirea creativă. Acționând pe termen lung la nivelul celular, drojdia duce la formarea în organism a tumorilor benigne și canceroase. Se produce o influență asupra celulelor, privându-le de posibilitatea de a se multiplica, deci a produce celule sănătoase.

Nu este întâmplător, că la al doilea Congres Mondial de Medicină pe bază de plante, la Praga, în 1990, profesorul Larbert a vorbit despre efectele negative asupra sănătății umane a pâinii albe, rafinate, preparate pe bază de drojdie. Ingestia prelungită a acestei pâini duce la o serie de perturbări descrise de către Larbert și numite ghemogliaz. Această maladie se manifestă prin dureri de cap, somnolență, iritabilitate, probleme digestive, încetinirea gândirii, scăderea activității sexuale, creșterea vâscozității sângelui.

Larbert consideră că ghemogliaz este mai răspândit și mai periculos, decât tuberculoza. Impactul negativ al drojdiei asupra organismului este relevat de numeroșii savanți din întreaga lume. Despre acest lucru au scris: Gianfranco Rosini (“Prezența caracteristicilor ucigașe la drojdie”), H. Bussey și D. Sherman (” Factorul mortal – biochimia, biofizica, 1973, p. 13-14), academicienii F.Uglov, B. Iskacov, N. Dubinin (Operele Institutului Plehanov), profesorul francez Etienne Wolff și mulți alții.

Ce este de făcut? Să revenim la coacerea pâinii din aluat acru, care a fost utilizat în antichitate și în trecutul neîndepărtat!

Dar timp de aproape cinci decenii pâinea se coace cu drojdie termofilă, inventată de om, Saccharomyces Cerevisiae. Tehnologia ei de pregătire este monstruoasă, antinaturală. Producerea drojdiei de panificație se bazează pe creșterea ei în substanțe lichide hrănitoare. Melasa este diluată cu apă, tratată cu clorură de var și acidificată cu acidul sulfuric, etc.

Oamenii de știință din întreaga lume au dat un semnal de alarmă. Sunt descoperite mecanismele impactului negativ ale drojdei termofile asupra organismului. Drojdie Saccharomyces (drojdie termofilă), speciile căreia sunt utilizate în industria de alcool, bere și panificație, în natură nu apar. Celulele Saccharomyces, din păcate, sunt mai rezistente, decât celulele țesutului. Ele nu se distrug, fie în timpul gătirii sau în saliva din organismul uman. Celulele ucigașe de drojdie ucid celulele sensibile umane, mai puțin protejate în organism, prin emanarea substanțelor otrăvitoare cu greutate moleculară mică.

Ciupercile termofile nu dispar, deoarece sunt capabile să reziste și la 500 de grade iar când ajung în organism, se înmulțesc și atacă flora intestinală, distrugând-o.

Proteinele toxice acționează asupra membranei plasmatice, mărind permeabilitatea ei la agenții patogeni și viruși. Celulele de drojdie ajung din tractul digestive, în sânge. Drojdiile termofile se multiplică în organism într-o progresie geometrică și permit microflorei patogene să trăiască în mod activ și să se multiplice, inhibând microflora normală, care existenă în intestine și care cu o alimentație corectă, poate genera vitamine B, aminoacizi esențiali și acizi. Se încalcă astfel, grosolan activitatea tuturor organelor digestive: a stomacului, pancreasului, vezicii biliare, ficatului, și intestinelor.

Stomacul în interior este acoperit cu o membrană mucoasă specială, rezistentă la acid. Totuși, dacă omul abuzează de produsele din drojdie și alimente acide, stomacul nu poate rezista mult timp la aceasta. Arsura va duce la formarea ulcerului, durerilor de cap sau gastritei.

Utilizarea produselor alimentare, preparate pe bază de drojdie termofilă, favorizează formarea calculilor în vezica biliară, la constipație și formarea tumorilor. În intestin cresc procesele de degradare, și se dezvoltă microflora patogenă. Se încetinește evacuarea maselor toxice din organism, se formează buzunare de gaz, în care stagnează materia fecală. Treptat, ele cresc în membranele mucoase și straturile submucoase ale intestinului. Sistemul digestiv își pierde funcția sa de protecție și se reduce capacitatea de digestie.

Având în vedere acest fapt, este benefic să se reducă semnificativ sau chiar să se înlocuiască produsele de panificație obținute preparate cu drojdie termofilă, cu cele care deja se găsesc in magazinele naturiste cum ar fi painea fară drojdie (azima) sau cele obtinute din aluat acru sau dospit.

Sursa: http://www.ecology.md

Scroll to Top