O poveste despre ”Constienta”

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
07.09.2015
text de 
2 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
07.09.2015
 - text de 
2 minute

guru_uchenikIata povestea discipolului care a mers la maestru si a spus: “Ati putea sa-mi dati un sfat intelept? Ati putea sa-mi spuneti ceva care sa ma calauzeasca de-a lungul zilelor mele?

Era ziua de tacere a maestrului, asa ca el a luat o tablita. Pe ea scria:”Constienta”. Cand discipolul a vazut, a spus: “Este prea sumar. Puteti sa-mi explicati un pic?” Asa ca maestrul a luat inapoi tablita si a scris: “Constienta, constienta, constienta.” Discipolul a spus: “Da, dar ce inseamna asta?” Maestrul a luat inapoi tablita si a scris: “Constienta, constienta, constienta inseamna – constienta.”

"Regaseste-te. Observa-te. De aceea spuneam mai devreme ca auto-observarea este un lucru atat de minunat si extraordinar. Dupa un timp, nu trebuie sa mai faci nici un efort, deoarece, pe masura ce iluziile incep sa se naruie, tu incepi sa cunosti lucruri ce nu pot fi descrise. Aceasta se numeste fericire. Totul se schimba, iar tu te indragostesti de starea de constienta."

"Aceasta insemna sa te supraveghezi pe tine. Nimeni nu-ti poate arata cum sa-o faci, pentru ca te-ar invata o tehnica anume, te-ar programa. Dar observa-te. Cand vorbesti cu cineva, esti constient de ceea ce faci, sau pur si simplu te identifici cu el? Cand te-ai suparat pe cineva, ai fost constient ca erai suparat, sau pur si simplu te-ai identificat cu supararea? Mai tarziu, cand ai avut timp, ti-ai studiat trairea si ai incercat s-o intelegi? Reprimi tot ce nu intelegi si constientizezi. Nu schimbi nimic. Dar cand intelegi un lucru, acela se schimba."

Fragment din cartea ”Constienta - Capcanele si sansele realitatii” de Anthony de Mello

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross