Mircea Eliade – genial

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Stiu ca exista un singur Suflet, rasfrant in mii de atitudini trecatoare”.

Eliade a adus yoga in occident.
Nu este parerea noastra ci a foarte multor straini din domeniu care si astăzi savureaza cunoasterea esoterica din paginile sirse de Eliade.
Desi traim intr-o epoca in care invatatura spirituala a ajuns sa se vanda ca o marfa, in care vulgaritatea, prostia si reaua-intentie deformeaza adevarul milenar al metodelor yoghine, deși acum exista zeci de mii de carti despre yoga si traduceri exceptionale, cartile lui Eliade sunt si acum referinta si ghid.

Va sugeram : cititi Eliade , fiindca merita!

…………………………………………..

Mircea Eliade, românul care le-a spus despre spiritualitate occidentalilor

“Un barbat fascinant, tocmai pentru ca, alaturi de un trup viril si elastic, avea o extraordinara suplete in gesturi si in priviri, o feminitate care nu te stingherea, o caldura si o comunicativitate extraordinara.“ Maitreyi

Amintiri

„In doisprezece ani, am trait din amintirea catorva ceasuri. Daca as aduna toate orele si minutele pe care mi le-ai dat, poate s-ar face o zi si o noapte. Am trait din ele, asa cum traiesc umbrele din amintirea unei vieti intregi si pline…”

Confesiuni

Pentru a nu fi singuri vrem ca lumea sa fie sincera cu noi. Doar sinceritatea ne da aceasta certitudine ca suntem inconjurati de prieteni, de oameni care ne iubesc, ca nu suntem singuri. De aceea, in ceasurile de mare singuratate se fac cele mai multe confesiuni, se deschid sufletele, oamenii se cauta unul pe altul: tocmai pentru a anula acel sentiment al izolarii definitive.

Destin

„Ar fi inspaimantator sa crezi ca din tot acest Cosmos atat de armonios, desavarsit si egal cu sine, numai viata omului se petrece la intamplare, numai destinul lui n-are nici un sens… Ma intreb bunaoara daca nu cumva in ziua cand am inceput sa iubesc nu s-a intamplat ceva langa mine, ceva pe care eu nu l-am inteles, si prin ignorarea caruia m-am abandonat, fara luciditate, cu totul iresponsabil, intamplarilor…”

Sanziene

„Unii spun ca in noaptea aceasta, exact la miezul noptii, se deschid cerurile. Nu prea inteleg cum s-ar putea deschide, dar asa se spune: ca in noaptea de Sanziene se deschid cerurile. Probabil ca se deschid numai pentru cei care stiu cum sa le priveasca…”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top