Meditație pentru relaxare rapidă și liniștirea minții

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
< 1 minut
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Cum se face?

Aceasta este o tehnică ce poate fi aplicată și ca meditație în acțiune. Poate fi realizată stând în orice poziție, chiar și pe parcursul zilei (de exemplu atunci când așteptăm la coadă).
Totuși, mai ales dacă suntem începători, este bine să respectăm următoarele indicații pregătitoare.

Pregătire

Ne așezăm într-o postură confortabilă, în care să putem relaxa complet corpul. Urmărim să avem trunchiul drept, vertical, evitând să ne întindem la orizontală, pentru a putea păstra mai ușor starea de conștiență.
De exemplu, putem sta "turcește" așezați pe o pernă, pe un scaun de meditație, în postura tronului cu perne care să susțină genunchii... sau chiar pe un scaun normal.

Închidem apoi ochii

și urmărim să ne interiorizăm cum știm mai bine (pentru a înțelege mai multe despre noi, despre viață și despre cum să ne interiorizăm, vă așteptăm cu drag la curs).
Suntem atenți asupra procesului respirației, fără a-l modifica în mod conștient (chiar dacă este posibil să se modifice)... pur și simplu îl observăm.
Gradat, sesizăm cum starea noastră devine tot mai profundă și mintea tot mai liniștită. Este necesar să fim fermi în focalizarea noastra, pentru a avea eficiență.

Urmărim să practicăm acest tip de meditație minim 10 minute pe zi.

Efecte

  • stare de pace
  • calm
  • echilibru interior mărit
  • putere de a manifesta răbdarea
  • putere de a ne interioriza tot mai bine

Mai multe efecte ale practicii meditației asupra vieții, aici.

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross