Anaharin - procedeu tradițional, autentic pentru revitalizare, îmbunătățire a sănătății, purificare a trupului și a minții

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
5 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

ANAHARIN sau postul negru doar cu apă este un procedeu des folosit în Abheda Yoga, studiat la școala noastă în cadrul lecțiilor despre Ayusya - tehnici de viață lungă.
Prejudecata principală legată de acest procedeu este iluzia că omul „funcţionează” datorită energiei chimice ce provine din fenomenele oxidative a substanţelor provenite din hrană ce au loc in corp.

Adică se presupune că hrana ar fi un fel de „combustibil” pentru corpul nostru

Dacă ai mai multă hrană, atunci ai mai multă energie şi invers. Aceasta este o aserţiune falsă. Aproape fiecare om a constatat că sunt multe situaţii când a mâncat mult, dar nu a avut energie, dar şi situaţii în care a mâncat puţin sau deloc şi a fost foarte energic.

În interiorul fiecăruia dintre noi există un doctor, noi trebuie doar să îl ajutăm să îşi desfăşoare activitatea. Puterea naturală proprie fiecărei fiinţe de a se auto-vindeca reprezintă cea mai mare capacitate de însănătoşire posibilă. Ceea ce mâncam ar trebui să ne fie medicament. Medicamentul nostru ar trebui să ne fie însăşi hrana.

Dar a mânca atunci când suntem bolnavi înseamnă a ne hrăni boala.

Hipocrate

În loc să foloseşti leacuri (medicamente) mai bine posteşte o zi.

Plutarch

Organismul are un sistem înțelept de refacere, purificare și insănătoșire

Unui animal, atunci când este bolnav, instinctul său natural îi spune să refuze hrana. După ce starea acută a bolii este depăşită şi activitatea internă de auto-vindecare se apropie de sfârşit, apetitul revine în mod natural, de la sine.
Si organismul uman are acest instinct de a intra în starea de refuz a alimentării întocmai ca şi cel animal. Observându-se revenirea poftei de mâncare ca rezultat al ieşirii din starea de boală, omul cel mai adesea procedează anapoda, forţând consumul alimentar în ideea că mâncatul înseamnă cumva energie regenerantă suplimentară, ori, în mod inexplicabil, eliminarea afecţiunii respective.

Principalul avantaj reunoscut ştiinţific al folosirii postului negru numai cu apă este faptul că majoritatea capacităţilor de apărare ale sistemului imunitar sunt masate la nivelul tubului digestiv.
Acolo lupta este acerbă, fiindcă deoparte se află hrana aflata în proces de digestie, cu tot felul de bacterii, drojdii, fungi si paraziţi, iar in cealaltă parte se află sângele nostru care preia substantele nutritive şi prana din acest amestec eterogen.

De aceea pana la 80 % din capacitatea de apărare imunitare se află aici, în tubul digestiv. Acesta înseamnă că in timpul postului negru numai cu apă, puterea sistemului imunitar creşte brusc foarte mult, deoarece nu mai există mâncare în tubul digestiv. Capacităţile de apărare ale fiinţei sunt folosite pentru alte ameninţări, cum ar fi diversele boli pe care le-am putea avea.

Postul este la fel de vechi percum este si existenţa omului

Izvoarele istorice arată că oamenii au postit de-a lungul timpului motivaţi de diverse aspecte.
Anticii credeau în această pracică a postului cu efect purificator şi vindecător iar scrieri precum cele al lui Hipocrate, Platon, Aristotel, Galen şi Avicenna o susţin.
Se spune că Pitagora nu admitea primirea ca discipoli ai săi a acelora care nu treceau mai întâi printr-o etapă de auto-purificare personală prin post alimentar.
Pentru toate tipurile de febra precum şi în stadiile acute ale bolilor Hipocrate prescria fie un post strict cu apă şi ceaiuri specifice afecţiunii respective, fie o dietă extrem de uşoară, constând exclusiv în lichide.

Beneficiile procedeului ANAHARIN

Din punct de vedere fizic

 • la baza majorităţii problemelor de sănătate se află auto-intoxicarea, iar acesta este şi motivul pentru care postul are o atât de largă eficienţă terapeutică;
 • oferă organelor digestive o necesară pauză
 • si restului organismului un plus de energie (provenit din rezerve) pe care acesta îl va investi în auto-vindecarea realizabilă prin detoxifiere;
 • este uşor de ţinut din punct de vedere tehnic, nu necesită o informare deosebită sau un program orar sau alimentar;
 • vindecă sau ajută în vindecarea oricărei boli;
 • se reduce stratul adipos excesiv fără a fi nevoie de acea voinţă puternică necesară dietelor restrictive de durată;
  îmbunătăţeşte metabolismul grăsimilor;
 • nivelul de energie este în creştere;
 • pielea devine mătăsoasă, moale şi sensibilă;
 • ajută la ameliorarea fenomenelor mai puţin plăcute legate de ciclul menstrual, la reducerea cantităţii sângerării şi a suferinţelor asociate;
 • generează fenomene de reîntinerire şi de prelungire a vieţii.

Spiritual

 • Postul oferă ocazia transcenderii numeroaselor tipuri karma, de dependenţe şi ataşamente legate de mâncare dar nu numai.
 • Odată cu creşterea clarităţii mentale se obţine preţioasa adâncire în conştientizarea de sine.
 • Eliberată temporar de necesitatea satisfacerii foamei fizice, persoana îşi îndreaptă atenţia către hrănirea spirituală şi echilibrarea emoţională.
 • „arderea” unei cantităţi de karma semnificative
 • elevarea frecvenţei de vibraţie a stării interioare;
 • orientarea cu uşurinţă către cea ce este spiritual, armonios, universal valabil;
 • amplificarea voinţei ce poate fi apoi orientată în orice altă direcţie şi creşterea capăcităţii noastre de a realiza tapasuri yoghine;
 • protecţie subtilă şi purificare aurică, deşi intensitatea aurică poate scădea temporar în perioada procedeului;
 • transcenderea a numeroase tipuri de dependenţe şi ataşamente legate de mâncare dar nu numai;
 • se îmbunătăţeşte claritatea mentală;

Cum se realizează și cât să dureze ANAHARIN - postul cu apă ?

În perioada pe care o stabilim, nu consumăm alimente, ci doar apă (în anumite cazuri, si unele infuzii de plante).
Este bine să ţinem pe cât posibil în perioade mutiplii de câte 7 zile: 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49. Aceste durate deosebite se vor realiza după caz, și sub monitorizare medicală și a profesorului de yoga.

Importanța consumului de apă

ATENȚIE

Niciodată, atât din punct de vedere al sănătătii cât şi din punct de vedere spiritual nu se ţine post negru fără apă.
Postul negru fără apă este profund dăunător pentru sănătate şi este un gest ce denotă ignoranţă sau, chiar, prostie (care ştim că sunt, la modul general şi obiectiv, cauza suferinţei).

În timpul postului cu apă se accelerează fenomenele de purificare şi detoxifiere, precum şi cele de „ardere” a karmei (mai ales a karmei negative). Limba poate deveni încărcată, rinichii sunt suprasolicitaţi datorită evacuărilor de toxine, in timp ce cea mai mare parte a corpului cunoaşte un fenomen de detensionare şi relaxare. Daca nu bem apă, sarcina rinichilor şi a ficatului este foarte mult îngreunată, când, altfel, ne-ar fi fost foarte uşor să îi ajutăm realizând un gest care este, totuşi, simplu: să bem apă.

Cantitatea
Este bine să consumăm o anumită cantitate de apă indiferent de sete, efort, temperatura de afară, etc. deoarece aceasta intensifică schimburile la nivel celular şi ajută la o mai rapida eliminare a toxinelor din organism. Cantităţile recomandate diferă în funcţie de mai mulţi factori, susţinându-se consumarea unei cantităţi minime de 1,5 l pe zi. Pe de altă parte, nu putem să nu observăm că, în acest caz, deşi postul este ţinut şi pentru refacerea şi odihnirea organelor interne, rinichii vor avea în continuare intens de lucru.
Nu puţini sunt cei care au observat, pe de altă parte, că îşi refac forţele slăbite şi combat simptomele neplăcute ale postului cu ajutorul consumului de apă atunci când problemele respective apar.

Postul negru este interzis pentru:

persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani; dar dacă un medic sau părinţii înţelepţi ai unui copil sau adolescent decid ca acesta să practice ANAHARIN, trebuie să ţină cont de prudenţa medicală şi legală necesară;
femeile însărcinate;
femeile în perioada de lăuzie şi alăptare;
cei care suferă de tulburari ale comportamentului alimentar (anorexie, bulimie, etc.);
persoanele cu anemie severă;
cei care suferă de diabet tip I, dependente de insulină;
oricine a suferit de un atac de cord;
persoanele care suferă de boala numita Porphyria (un defect genetic metabolic);
cei care suferă de acea deficienţă genetică rară care împiedică o ketoză corespunzătoare;
- persoanele care suferă de tulburări psihice căci este posibil să nu poată traversa etapa de detoxifiere a postului negru fără supraveghere medicală corespunzătoare.

Mai multe din cadrul AYUSYA – TEHNICI DE VIAȚĂ LUNGĂ – DETOX

Despre cauzele spirituale ale bolilor aici.

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross