Anaharin – procedeu tradițional, autentic pentru revitalizare, îmbunătățire a sănătății, purificare a trupului și a minții

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

ANAHARIN sau postul negru doar cu apă este un procedeu des folosit în Abheda Yoga, studiat la școala noastă în cadrul lecțiilor despre Ayusya – tehnici de viață lungă.
Prejudecata principală legată de acest procedeu este iluzia că omul „funcționează” datorită energiei chimice ce provine din fenomenele oxidative a substanțelor provenite din hrană ce au loc in corp.

Adică se presupune că hrana ar fi un fel de „combustibil” pentru corpul nostru

Dacă ai mai multă hrană, atunci ai mai multă energie și invers. Aceasta este o aserțiune falsă. Aproape fiecare om a constatat că sunt multe situații când a mâncat mult, dar nu a avut energie, dar și situații în care a mâncat puțin sau deloc și a fost foarte energic.

În interiorul fiecăruia dintre noi există un doctor, noi trebuie doar să îl ajutăm să își desfășoare activitatea. Puterea naturală proprie fiecărei ființe de a se auto-vindeca reprezintă cea mai mare capacitate de însănătoșire posibilă. Ceea ce mâncam ar trebui să ne fie medicament. Medicamentul nostru ar trebui să ne fie însăși hrana.

Dar a mânca atunci când suntem bolnavi înseamnă a ne hrăni boala.

Hipocrate

În loc să folosești leacuri (medicamente) mai bine postește o zi.

Plutarch

Organismul are un sistem înțelept de refacere, purificare și insănătoșire

Unui animal, atunci când este bolnav, instinctul său natural îi spune să refuze hrana. După ce starea acută a bolii este depășită și activitatea internă de auto-vindecare se apropie de sfârșit, apetitul revine în mod natural, de la sine.
Si organismul uman are acest instinct de a intra în starea de refuz a alimentării întocmai ca și cel animal. Observându-se revenirea poftei de mâncare ca rezultat al ieșirii din starea de boală, omul cel mai adesea procedează anapoda, forțând consumul alimentar în ideea că mâncatul înseamnă cumva energie regenerantă suplimentară, ori, în mod inexplicabil, eliminarea afecțiunii respective.

Principalul avantaj reunoscut științific al folosirii postului negru numai cu apă este faptul că majoritatea capacităților de apărare ale sistemului imunitar sunt masate la nivelul tubului digestiv.
Acolo lupta este acerbă, fiindcă deoparte se află hrana aflata în proces de digestie, cu tot felul de bacterii, drojdii, fungi si paraziți, iar in cealaltă parte se află sângele nostru care preia substantele nutritive și prana din acest amestec eterogen.

De aceea pana la 80 % din capacitatea de apărare imunitare se află aici, în tubul digestiv. Acesta înseamnă că in timpul postului negru numai cu apă, puterea sistemului imunitar crește brusc foarte mult, deoarece nu mai există mâncare în tubul digestiv. Capacitățile de apărare ale ființei sunt folosite pentru alte amenințări, cum ar fi diversele boli pe care le-am putea avea.

Postul este la fel de vechi percum este si existența omului

Izvoarele istorice arată că oamenii au postit de-a lungul timpului motivați de diverse aspecte.
Anticii credeau în această pracică a postului cu efect purificator și vindecător iar scrieri precum cele al lui Hipocrate, Platon, Aristotel, Galen și Avicenna o susțin.
Se spune că Pitagora nu admitea primirea ca discipoli ai săi a acelora care nu treceau mai întâi printr-o etapă de auto-purificare personală prin post alimentar.
Pentru toate tipurile de febra precum și în stadiile acute ale bolilor Hipocrate prescria fie un post strict cu apă și ceaiuri specifice afecțiunii respective, fie o dietă extrem de ușoară, constând exclusiv în lichide.

Beneficiile procedeului ANAHARIN

Din punct de vedere fizic

 • la baza majorității problemelor de sănătate se află auto-intoxicarea, iar acesta este și motivul pentru care postul are o atât de largă eficiență terapeutică;
 • oferă organelor digestive o necesară pauză
 • si restului organismului un plus de energie (provenit din rezerve) pe care acesta îl va investi în auto-vindecarea realizabilă prin detoxifiere;
 • este ușor de ținut din punct de vedere tehnic, nu necesită o informare deosebită sau un program orar sau alimentar;
 • vindecă sau ajută în vindecarea oricărei boli;
 • se reduce stratul adipos excesiv fără a fi nevoie de acea voință puternică necesară dietelor restrictive de durată;
  îmbunătățește metabolismul grăsimilor;
 • nivelul de energie este în creștere;
 • pielea devine mătăsoasă, moale și sensibilă;
 • ajută la ameliorarea fenomenelor mai puțin plăcute legate de ciclul menstrual, la reducerea cantității sângerării și a suferințelor asociate;
 • generează fenomene de reîntinerire și de prelungire a vieții.

Spiritual

 • Postul oferă ocazia transcenderii numeroaselor tipuri karma, de dependențe și atașamente legate de mâncare dar nu numai.
 • Odată cu creșterea clarității mentale se obține prețioasa adâncire în conștientizarea de sine.
 • Eliberată temporar de necesitatea satisfacerii foamei fizice, persoana își îndreaptă atenția către hrănirea spirituală și echilibrarea emoțională.
 • „arderea” unei cantități de karma semnificative
 • elevarea frecvenței de vibrație a stării interioare;
 • orientarea cu ușurință către cea ce este spiritual, armonios, universal valabil;
 • amplificarea voinței ce poate fi apoi orientată în orice altă direcție și creșterea capăcității noastre de a realiza tapasuri yoghine;
 • protecție subtilă și purificare aurică, deși intensitatea aurică poate scădea temporar în perioada procedeului;
 • transcenderea a numeroase tipuri de dependențe și atașamente legate de mâncare dar nu numai;
 • se îmbunătățește claritatea mentală;

Cum se realizează și cât să dureze ANAHARIN – postul cu apă ?

În perioada pe care o stabilim, nu consumăm alimente, ci doar apă (în anumite cazuri, si unele infuzii de plante).
Este bine să ținem pe cât posibil în perioade mutiplii de câte 7 zile: 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49. Aceste durate deosebite se vor realiza după caz, și sub monitorizare medicală și a profesorului de yoga.

Importanța consumului de apă

ATENȚIE

Niciodată, atât din punct de vedere al sănătătii cât și din punct de vedere spiritual nu se ține post negru fără apă.
Postul negru fără apă este profund dăunător pentru sănătate și este un gest ce denotă ignoranță sau, chiar, prostie (care știm că sunt, la modul general și obiectiv, cauza suferinței).

În timpul postului cu apă se accelerează fenomenele de purificare și detoxifiere, precum și cele de „ardere” a karmei (mai ales a karmei negative). Limba poate deveni încărcată, rinichii sunt suprasolicitați datorită evacuărilor de toxine, in timp ce cea mai mare parte a corpului cunoaște un fenomen de detensionare și relaxare. Daca nu bem apă, sarcina rinichilor și a ficatului este foarte mult îngreunată, când, altfel, ne-ar fi fost foarte ușor să îi ajutăm realizând un gest care este, totuși, simplu: să bem apă.

Cantitatea
Este bine să consumăm o anumită cantitate de apă indiferent de sete, efort, temperatura de afară, etc. deoarece aceasta intensifică schimburile la nivel celular și ajută la o mai rapida eliminare a toxinelor din organism. Cantitățile recomandate diferă în funcție de mai mulți factori, susținându-se consumarea unei cantități minime de 1,5 l pe zi. Pe de altă parte, nu putem să nu observăm că, în acest caz, deși postul este ținut și pentru refacerea și odihnirea organelor interne, rinichii vor avea în continuare intens de lucru.
Nu puțini sunt cei care au observat, pe de altă parte, că își refac forțele slăbite și combat simptomele neplăcute ale postului cu ajutorul consumului de apă atunci când problemele respective apar.

Postul negru este interzis pentru:

persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani; dar dacă un medic sau părinții înțelepți ai unui copil sau adolescent decid ca acesta să practice ANAHARIN, trebuie să țină cont de prudența medicală și legală necesară;
femeile însărcinate;
femeile în perioada de lăuzie și alăptare;
cei care suferă de tulburari ale comportamentului alimentar (anorexie, bulimie, etc.);
persoanele cu anemie severă;
cei care suferă de diabet tip I, dependente de insulină;
oricine a suferit de un atac de cord;
persoanele care suferă de boala numita Porphyria (un defect genetic metabolic);
cei care suferă de acea deficiență genetică rară care împiedică o ketoză corespunzătoare;
– persoanele care suferă de tulburări psihice căci este posibil să nu poată traversa etapa de detoxifiere a postului negru fără supraveghere medicală corespunzătoare.

Mai multe din cadrul AYUSYA – TEHNICI DE VIAȚĂ LUNGĂ – DETOX

Despre cauzele spirituale ale bolilor aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top