Oare avem nevoie de ceva din exteriorul nostru ori e bine să ne învățăm copiii că suntem compleți oricum?

Am deschis înscrierile la
o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii

https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/

Un sfat care circulă pe internet și care aparține unui autor cunoscut, scos din context și share-uit intens pe internet:

„Învățați-i pe copiii voștri că nu au nevoie de nimic din afara lor pentru a fi fericiți – nici o persoană, nici un loc sau lucru – și că adevărata fericire se găsește înăuntrul lor. Învațați-i că lor le sunt de ajuns ei înșiși. Învățați-i pe copiii voștri că eșecul este o ficțiune, că fiecare încercare este un succes și că fiecare efort este ceea ce duce la victorie – eșecul nefiind cu nimic mai puțin onorabil decât succesul….”

Neale Donald Walsch

Comentariu Abheda Yoga:

E interesant, dar periculos de fals… fiindcă, de fapt, copiii au o nevoie enormă de ceva din afara lor: de Cunoaștere.

Asta ar trebui totuși învățați copii… sau oricine.
În primul rând.

Fiindcă a-i învăța că totul vine din interior e una și e alta să reușească să simtă asta…. și asta e Cunoașterea. Iar drumul realizării nu poate fi parcurs decât fiind conștient că ai de mers și încotro să mergi și că nu poți face asta decât înțelegând că fără asta ești… mic. Și că ai nevoie de smerenie, respect și apreciere față de importanța învățăturii.

Cine să îți spună că ai de mers și direcția bună în afară de părinți? Dacă ei îți spun că „merge oricum” un gigantic eșec se profilează.

Sfatul din citat este exact sfatul luciferic al epocii moderne cand, de fapt, situația este cu totul alta

Luciferianismul, în aspectele sale rafinate, e atrăgător prin faptul că ascunde anumite lucruri de importanță majoră, spunând că nu e esențial, maimuțărind învățătura pentru a induce în eroare. Oamenii acceptă ușor varianta „nu ai nimic de făcut” și nici nu observă că… lipsește ceva.

Problema este în faptul că că neștiind că nu ai Cunoaștere, nu prea ai cum să îți dorești ceva ce nu știi că există, prostia nu doare iar costurile gigantice ale ignoranței sunt considerate „normale”… pentru că nu ești singur. Ignoranta e populară.

Practic, citatul arată direcția dar nu arată că e necesar să știi cum și să și parcurgi drumul.

Iată, însă, ce mai spune Neale

foarte frumos și bineintenționat cred, dar fără să insiste pe faptul că… ceva trebuie să faci, ai nevoie de ceva iar drumul trebuie parcurs și pentru a-l parcurge trebuie să știi cum… iar asta este chiar misiunea ta, dificultatea ta ori realizarea ta ori eșecul tău.

Postez aici si o parte din restul citatului, care este de o frumusețe minunată, dar propagă totuși – „educația fără NU”. Respectul și smerenia față de Cale și față de Cunoaștere este o componentă fundamentală a învățăturii.

Învățați-i pe copiii voștri că nu există nimic ce ei nu pot face, că iluzia Ignoranței poate fi eradicată de pe Pământ și că oricine nu are în realitate nevoie de nimic altceva decât să fie redat lui însuși, amintindu-i-se Cine Este El cu Adevărat.
Învățați-i aceste lucruri și îi veți fi învățat ceva măreț.
Învățați-i aceste lucruri – nu cu cuvinte, ci cu fapte. Nu cu discuții – ci cu demonstrații. Ceea ce le faceți voi copiilor voștri îi va emula și ei vor deveni așa cum sunteți voi.
Și mergeți acum și învățați-i aceste lucruri, nu numai pe copiii voștri, ci pe toți oamenii și pe toate națiunile. Asta deoarece toți oamenii sunt copiii voștri și toate națiunile sunt casa voastră.
Este momentul să împărtășiți împreună cu lumea întreagă această viziune glorioasă. Este viziunea tuturor minților care au cercetat vreodată cu adevărat, a tuturor inimilor care au iubit vreodată cu adevărat, a sufletelor care au simțit vreodată cu adevărat Unimea în viață.”

Esența noastră e perfectă și completă, dar drumul până la Ea este succesul sau eșecul nostru (momentan).

Leo Radutz

P.S. Cunoaștere (în opinia noastră) înseamnă, la un nivel universal, cum să parcurgi Drumul, inclusiv direcția lui și, inclusiv, în cele din urmă, chiar Realizarea finală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top