Micul Buddha ( Little Buddha - film artistic 1993)

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
30.08.2019
text de 
< 1 minut
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
30.08.2019
 - text de 
< 1 minut

Micul Buddha este  un film spiritual, despre un grup de călugări budiști, condus de Lama Norbu (Ruocheng Ying), care caută copilul în care s-a reîncarnat marele său învățător budist Lama Dorje (Geshe Tsultim Gyeltsen).
Lama Norbu și colegii săi călugări cred că au găsit un candidat pentru reîncarnarea lui Dorje în persoana unui băiat pe nume Jesse Conrad (Alex Wiesendanger) din Seattle.
Povestea este mult mai complexa,  Lama Norbu se referă in paralel la povestea vieții lui Buddha, care este o a doua linie de acțiune din film.
În această reprezentare, un prinț hindus numit Siddhartha (Keanu Reeves) începe o călătorie pentru a obține o mai mare conștientizare. Pe măsură ce progresează, el învață adevăruri profunde despre natura vieții, conștiință și realitate.
În cele din urmă, el se luptă cu Mara (un demon care reprezintă ego-ul), care încearcă în mod repetat să-l abată și să-l distrugă pe Siddhartha. Printr-o concentrare detașată de lume și prin realizarea în final a naturii iluzorii a ego-ului său, Siddhartha atinge iluminarea.
Little Buddha a fost regizat de regizorul italian Bernardo Bertolucci avandu-i in rolurile principale pe Bridget Fonda și Keanu Reeves.

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross