Meditatia poate produce schimbari la nivel molecular in organismul uman, activandu-ne ADN-ul!

In ultima vreme s-a vehiculat mult ideea “activarii ADN-ului”, fara sa fie sustinuta insa de o baza stiintifica, dar recent noi studii de cercetare efectuate la Universitatea din Wisconsin, Statele Unite, in Spania si in Franta, au pus in evidenta faptul ca dupa un anumit timp de practica a meditatiei, in corp se produc schimbari moleculare, ceea ce arata ca, de fapt, anumite gene se modifica in timp ce meditam!

Studiul a investigat efectele unei zile intesive de meditatie, practicata intr-un grup de meditatori experimentati, avand ca grup de control un grup de subiecti neantrenati in meditatie care doar au stat in liniste fara o practica meditativa.

Dupa opt ore de practica a meditatiei, meditatorii au prezentat un anumit grad de modificari genetice si moleculare, inclusiv nivele modificate ale sistemului de reglare al genelor, prin reducerea nivelului pro – inflamator al acestora, ceea ce a fost corelat cu o recuperare mult mai rapida a organismului din situatiile stresante.

“Penru prima data, avem dovada care atesta schimbari rapide in expresia genelor subiectilor care au practicat meditatia” spune autorul studiului Richard J. Davidson, fondatorul Centrului pentru Investigarea Mintii Sanatoase, si William James, ambii profesori de psihologie si psihiatrie ai Universitatii din Wisconsin – Madison, Statele Unite.

“Ceea ce este mai interesant, este faptul ca schimbarile observate in genele care sunt tintele curente ale medicamentelor anti-inflamatoare si ale celor analgezice”, spune Perla Kaliman, cercetatoare la Institutul Biomedical de Cercetari din Barcelona, Spana, unde s-au centralizat rezultatele analizelelor moleculare.

Rezultatele studiului au fost publicate in Jurnalul American de Psihoneurologie si Endocrinologie , aratand efectele benefice asupra proceselor inflamatorii, venind sa confirme studiile clinice efectuate anterior si aprobate de catre AHA ( American Heart Association) ca interventie preventiva.

Noile rezultate ofera un posibil mecanism biologic cu efecte terapeutice imediate. Prin urmare nu doar ne inchipuim ca ne schimbam materialul genetic in timp ce meditam, dar aceasta schimbare chiar are loc in organismul nostru, prin intermediul genelor.

In videoclipul de mai jos, va invitam sa urmariti un material interesant in care se vorbeste despre activarea AND-ului, vizionare placuta!

 

Sursa: http://www.spiritscienceandmetaphysics.com

 

Scroll to Top